molim savjet kako da iznova pripremim kompletan akvarij nakon temeljitog čišćenja jer mi je u tijeku koma među ribama koje liječim.
imao sam havariju (zapravo jos traje), lijecim medimorom tjedan dana cijeli aq., jer osim pomora riba svaka 4 dana u prosjeku, 1 neonka mi se sad pojavila bez straznjeg repa (kao da je otkinut) iako to nije imao ko uciniti osim parazita ili neke bolestine, drugoj neonki je repić načet, a na plechostomusu se sa strane na tijelu uz jednu peraju pojavila oko 6 mm duga i par mm siroka bijela površina na koži. pa jedna sitna točkica na kuliju i tak..
kad završi tretman planiram sve izbaciti van i temeljito isčistiti od filtera na dalje. zanima me kako da pripremim aq. kad sve to ocistim jer spužvicu aktivnog ugljena stavit ću potpuno novu, kao i spužvice mehaničkog filtera. najradije bi stavio potpuno nove one keramicke dijelove filtera jer se bojim da je uzrocnik negdje sakriven i u tom dijelu. ili da zadržim tu keramiku takva kakva je?
da li bi ribe, kad bi ih vratio u očišćeni aq.u vodu pripremljenu s aquasafe i s potpuno novim filtrima i keramikom, da li bi preživjele? molim savjet kako da to sve napravim?