Srpanj 12, 2025, 19:47:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Preporuka za tihu protočnu pumpu  (Posjeta: 2070 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Preporuka za tihu protočnu pumpu
« u: Prosinac 11, 2009, 19:56:20 poslijepodne »
Imam newjet protočnu pumpu od 3000l/h koja solidno radi ali je glasna. Kako je bila rabljena i jeftina uzeo sam je onako usput. Zanima me dali imate preporuku za vrlo tihu pumpu od 3000-5000 l/h koja se praktički nebi čula? Znam da je waterblaster od reefoctopusa jedna od najtiših ali me nažalost cijena odbija..

Offline Roni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Preporuka za tihu protočnu pumpu
« Odgovori #1 u: Prosinac 11, 2009, 23:31:44 poslijepodne »
Imam i ja tu pumpu (ona što se regulira jačina protoka!?) i meni je tiha.

Ovako napravi, pumpu nemoj zaljepiti pipcima za staklo na dnu, nego ju stavi na komad spužve i već je tiša, a ja sam ju još dodatno nagnuo da ustvari dodir sa tom spužvom ispod bude na samo 2 priljepka pa ju uopće ne čujem. E sad ovo funkcionira kod mene, probaj ako možeš pa vidi.

Naravno ovo funkcionira samo sa "gipkim" crijevom na njenom spoju, ja recimo imam povrat preko crijeva od veš mašine onog gipkog i super mi je.
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #2 u: Prosinac 11, 2009, 23:36:40 poslijepodne »
Što će ti protočna pumpa od 5000l/h!? :)

Aquabee se meni pokazala kao jedna od najtiših povratnih pumpi... cijena cca 400-500kn, 2000l/h s time da i baca na visinu 2000l/h, pa je to ipak malo drugačije od onih koje rapidno gube s visinom.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 11, 2009, 23:44:28 poslijepodne »
Roni budem probao ovo.

Stina overflow i cijevi mi podržavaju i jači protok..ne čitaš ER? :)
Aquabee ima porfo ili?

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #4 u: Prosinac 12, 2009, 08:20:49 prijepodne »
Aquabee 2000/1 se meni pokazala skroz loše,...
nakon nestanka struje nebi svaki put startala prilikom dolaska,... morao sam je rastavljati, zaokrenuti ručno rotor i ponovo uštekati u struju,...meni neprihvatljivo,...
znam da se kod nekih članova to isto događalo(ali sa svojom memorijom nemogu točno tvrditi kome :D) ili smo jednostavno takve sreće,...

od jačih pumpi koristio sam i Eheim compact+ 5000 (prilično mala potrošnja struje)  
Oceanrunner 3500 i 6500,...
ali jedna jeftinjara me oduševila, pumpa radi u svim mogućim uvjetima, kad u sumpu gotovo nestane vode (i pumpa ostane skoro na suhom) u akvariju nema ni jednog mjehurića zraka, a vodu i dalje baca,...riječ je o Atman 107, definitivno od pumpe takvog cjenovnog razreda nisam očekivao tako dobre rezultate,... sad, nisam se zamarao jel baca deklarirani protok i sl. ali taj detalj me oduševio,...

naravno i NewJet koja mi se pokazala skroz dobra i pouzdana pumpa,... stoga preporučam da tu koju imaš i zadržiš.
Ja je još uvijek koristim na slatkovodnom akvariju i skroz sam zadovoljan,...

šta se glasnoće same pumpe tiče tu nemogu ništa komentirati, meni su sve one tihe naspram spotova i crtića koje klinci non-stop vrte na TV-u

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #5 u: Prosinac 12, 2009, 09:51:00 prijepodne »
Roni budem probao ovo.

Stina overflow i cijevi mi podržavaju i jači protok..ne čitaš ER? :)
Aquabee ima porfo ili?

Zbilja ga ne čitam, prestao sam nakon prejeranih izdanja monologa od kojih mi se iskreno svaki put išlo na WC... :D

Što se tiče ove Atman-ove pumpe, to je zgodno informacija Antimone, da li ih više ljudi koristi? Nebih htio da sad ponukan tvojim iskustvom nabavim istu, a ispadne da si ti imao doma baš neku posebnu superman pumpu :D :D

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #6 u: Prosinac 12, 2009, 11:13:46 prijepodne »

Što se tiče ove Atman-ove pumpe, to je zgodno informacija Antimone, da li ih više ljudi koristi? Nebih htio da sad ponukan tvojim iskustvom nabavim istu, a ispadne da si ti imao doma baš neku posebnu superman pumpu :D :D

paaa, neznam za model 107,... mislim da ih nije puno prodano u HR

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 12, 2009, 13:38:35 poslijepodne »
Aquabee 2000/1 se meni pokazala skroz loše,...
nakon nestanka struje nebi svaki put startala prilikom dolaska,... morao sam je rastavljati, zaokrenuti ručno rotor i ponovo uštekati u struju,...meni neprihvatljivo,...
znam da se kod nekih članova to isto događalo(ali sa svojom memorijom nemogu točno tvrditi kome :D) ili smo jednostavno takve sreće,...

od jačih pumpi koristio sam i Eheim compact+ 5000 (prilično mala potrošnja struje)  
Oceanrunner 3500 i 6500,...
ali jedna jeftinjara me oduševila, pumpa radi u svim mogućim uvjetima, kad u sumpu gotovo nestane vode (i pumpa ostane skoro na suhom) u akvariju nema ni jednog mjehurića zraka, a vodu i dalje baca,...riječ je o Atman 107, definitivno od pumpe takvog cjenovnog razreda nisam očekivao tako dobre rezultate,... sad, nisam se zamarao jel baca deklarirani protok i sl. ali taj detalj me oduševio,...

naravno i NewJet koja mi se pokazala skroz dobra i pouzdana pumpa,... stoga preporučam da tu koju imaš i zadržiš.
Ja je još uvijek koristim na slatkovodnom akvariju i skroz sam zadovoljan,...

šta se glasnoće same pumpe tiče tu nemogu ništa komentirati, meni su sve one tihe naspram spotova i crtića koje klinci non-stop vrte na TV-u
meni je stajala jer se nakupi zraka pri vrhu kad se zgasi struja.

Offline MarinRab

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Prosinac 12, 2009, 15:57:15 poslijepodne »
...imao sam newjet 1700 i dobro se pokazala a  trenutno imam atmanovu pumpu 107...i odlicno radi,malo je masivna ali je tiha i zadovoljan sam s njom...samo neznam di se jos mogu nabaviti atmanovi proizvodi

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 14, 2009, 22:42:37 poslijepodne »
Uspio sam newjet 3000 malo stišati kako je Roni preporučio, nije nečujna ali je sad zvuk prihvatljiv i neće biti potrebe za kupnjom druge. Ovo oko ponovnog paljenja se i meni desilo evo sa newjet već dva puta. Morino veli ušao je zrak.. što bi se tu dalo učiniti da se spriječi zatajenje rada?

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 14, 2009, 23:07:21 poslijepodne »
Uspio sam newjet 3000 malo stišati kako je Roni preporučio, nije nečujna ali je sad zvuk prihvatljiv i neće biti potrebe za kupnjom druge. Ovo oko ponovnog paljenja se i meni desilo evo sa newjet već dva puta. Morino veli ušao je zrak.. što bi se tu dalo učiniti da se spriječi zatajenje rada?
barem kod mene desi se da zrak upadne unutra i zapne na onom kao krilcu i nemoze ga progurat.
možda nepovratni ventil na izlazu povrata?

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 14, 2009, 23:23:56 poslijepodne »
To bi trebao biti jako velik nepovratni ventil, meni je širok izlaz

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 14, 2009, 23:53:22 poslijepodne »
To bi trebao biti jako velik nepovratni ventil, meni je širok izlaz
ako je velik ventil mali je tlak na njega to i nije dobro.