Svibanj 03, 2025, 17:00:23 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: nestanak struje  (Posjeta: 2999 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline angelfish1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
nestanak struje
« u: Prosinac 16, 2009, 18:30:26 poslijepodne »
evo pratim po dnevnim novinama da vec dva dana nema struje u dubrovackoj zupaniji pa me zanima jel ima koga iz grada da nam kaze kako se snasao,pogotovo ako ima netko morski akvarij sto je poduzeo,a mogli bi staviti i neki savjet sto napraaviti u slucaju da nestane struje,na sto treba paziti i sto treba poduzeti? ;)
molim admn. da stavi temu na prikladno mjesto ;)
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark.Top professionals built the Titanic.

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
Odg: nestanak struje
« Odgovori #1 u: Prosinac 16, 2009, 20:59:16 poslijepodne »
nemam morski,ali imam tropski nano od 30 l,i bas me zanima kakvih posljedica ce biti,o morskima ne bih ni razmisljao.sad zanima me sto ce biti s kulturom baketija u filter mediju?mislim da onima u podlozi nece biti nista
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline staglin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #2 u: Prosinac 17, 2009, 08:39:15 prijepodne »
tesko da ce se neko iz grada javit sa morskim,jer naprosto reefova i nema u gradu... ako i ima nisu na forumu...(mozda sam i u krivu)
pa cu ja sa slatkim...
situacija je bila kao 91' samo bez granata i sirena a i sa razlikom da nije 1-10ti nego 15-12ti...naime i tada nam je nestanak struje prekinuo hobi i nakon tog se vrlo malo ljudi vratilo a neki nakon xy godina (kao i ja)....i to je jedan od razloga zasto smo sada akvaristicka provincija...no i ja upelgam....
u ciklidnom (tanganyika) od 120 l sam temperaturu kad je dosla na 19C neznatno dizao toplom vodom (sreca imam plin),digao bi je na 21C jer nije ni to dobro (preveliki nagli skok) i tako nekoliko puta u ovih 24-26 sati koliko smo bili bez struje...posljedica paa ajmo reci da nema...
mozda pokoje jaje manje (od transcriptusa) jer je dan prije snijela nekih 30tak a jutros ih vidim dosta manje...no ne brinem ima malih...
e da paracyprichromis brieni od sinoc nosi ikru (njoj je ova promjena dobrodosla valjda)....i to je to...ali da je potrajalo jos dan-dva.....hm...
u malom biljnom sa kozicama ,neonkama,korijima... sve ok
u malom ciklidnom sa skoljkasima...koliko vidim sve ok
nemam neki poseban savjet osim sto razmisljam o agregatu u buducnosti jer bi zbog aljkavosti vlasti i struktura u gradu opet mogao ostati bez hobija a to ne zelim .......
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 17, 2009, 10:56:18 prijepodne »
me meni ide na zivce jebeni hep,samo jedan dezura kod te trafostanice i to pola dana.pa nije da opskrbljuje neko selo,nego cijeli dbk i juzno.ma ravno za zatuc

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 17, 2009, 13:07:35 poslijepodne »
a moj Area sto da ti kazem sve ti je jasno....

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 17, 2009, 16:56:08 poslijepodne »
a glavno da je proslo,tebi sve ok s ribama?
faber jesi li ti imo struje?

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #6 u: Prosinac 17, 2009, 23:15:30 poslijepodne »
evo pratim po dnevnim novinama da vec dva dana nema struje u dubrovackoj zupaniji pa me zanima jel ima koga iz grada da nam kaze kako se snasao,pogotovo ako ima netko morski akvarij sto je poduzeo,a mogli bi staviti i neki savjet sto napraaviti u slucaju da nestane struje,na sto treba paziti i sto treba poduzeti? ;)

Znaš da sam na isto pomislio ne jednom šta bih ja napravio sa diskusima u 600 i kusur litara u tom slučaju :rolleyes: bogme ne znam, a mislim da mi ne bi puno pomoglo par puta staviti malo tople vode :roll:

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #7 u: Prosinac 18, 2009, 00:40:00 prijepodne »
agregat cuda radi... ;)
prosle ili pretprosle godine znali smo biti puno sati bez struje a struja nam je trebala radi posla, pa su usput radili i svi AQ, bez rasvjete i grijaca (bilo je ljeto)...

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 18, 2009, 01:22:25 prijepodne »

Znaš da sam na isto pomislio ne jednom šta bih ja napravio sa diskusima u 600 i kusur litara u tom slučaju :rolleyes: bogme ne znam, a mislim da mi ne bi puno pomoglo par puta staviti malo tople vode :roll:
meni se jednom desilo da su nes prčkali po ulici temp je pala(zima bila)na 500 lit s 26 na 22C i onda su se srečom odlučili vratit s pive i upalit struju.

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 18, 2009, 12:06:36 poslijepodne »
je agregat je jedino kvalitetno rjesenje....

evo sve je proslo ok..izgubio sam 30tak jaja tek oplodjenih ali to je nista sto je moglo bit....
sad sam uzeo nesto kao stiropor za ispod laminata sto se stavlja....6mm debljine onako zeleni ko stirodur...sa tim oblozim sve stranice i pokrijem dekom....mislim da to moze dosta pomoci ali i to je na kratko sad u zimsko doba.....

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 18, 2009, 21:59:14 poslijepodne »
je agregat je dobra stvar,ali tko ga ima doma,rijetko tko

Offline Pole

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #11 u: Prosinac 18, 2009, 22:12:33 poslijepodne »
Pa i  ups bi za prvu pomoć bio u redu. A i sada ima onih invertera jeftinih,pa jedan akumulatorčić i eto. I puno je tiše za stan od agregatora
Krastavce treba narezati, te popapriti i dodati octa, pa baciti, jer ne valjaju ništa.

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #12 u: Prosinac 18, 2009, 22:23:07 poslijepodne »
agregat cuda radi... ;)
prosle ili pretprosle godine znali smo biti puno sati bez struje a struja nam je trebala radi posla, pa su usput radili i svi AQ, bez rasvjete i grijaca (bilo je ljeto)...

bogme za tvoju i Titechovu litražu niti cijelo agregatsko polje ne bi bilo dovoljno po zimi. Po ljeti imate i solarne panele ako sam dobro zapamtio, tako da je održavanje temperature u vaših 20 akvarija i 5 hektolitara vode mali problem ;)

A ovo sa UPS-om može držat svega par sati potrošnju od par stotina wata. Mislim da meni to ne bi puno pomoglo za 660 litara držat na 29 stupnjeva i tako dva dana :rolleyes: kada ti temperatura u kući/stanu padne na ispod 16 jer ne radi grijanje.

Offline ilija

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Prosinac 19, 2009, 12:08:53 poslijepodne »
Definitivno je agregat prava stvar....ja sam nabavio jedan mali od 1.5kw i nije mi jasno kako ljudi koji imaju par hiljada evra u kamenju i koralima dozvole sebi da nemaju agregat kod kuce....gledao sam na stranim forumima nasta im lice akvarijumi posle celodnevnih nestanaka struje usled kvarova.....uzas....

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 19, 2009, 14:15:03 poslijepodne »
Definitivno je agregat prava stvar....ja sam nabavio jedan mali od 1.5kw i nije mi jasno kako ljudi koji imaju par hiljada evra u kamenju i koralima dozvole sebi da nemaju agregat kod kuce....gledao sam na stranim forumima nasta im lice akvarijumi posle celodnevnih nestanaka struje usled kvarova.....uzas....
zato možda jer su hazarderi?  :D
ili možda zato jer da kupe agregat riba i kamenja ne bi bilo.

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #15 u: Prosinac 20, 2009, 11:07:15 prijepodne »
evo i moj izvjestaj iz dubrovnika - nakon skoro dva dana bez struje i nije bilo neke stete - u 100-litarskom biljnom s tetrama i corydorasima temperatura se spustila na 16 stupnjeva; biljke se uspravile kako su bile u mraku, voda se nesto malo zamutila zbog ne-protoka vode kroz filter (stradale bakterije) - izbistrila se kroz dan-dva..za to vrijeme sam ih hranio manje .. inace, negdje sam zapamtio da su neonke nekom prezivjele transport na 14 stupnjeva, i prosle bez stete ..
a u kozicnjaku proslo jos i bolje, iako je voda pala na 12 stupnjeva - vidio sam da u mraku one cupkaju po algama (dakle hrane se ) i na toj temperaturi .. netko je eksperimentirao pa ustanovio da se kozice  (red cherry) hrane sve do 4 - 5 stupnjeva, dakle ovo za nih nije bilo strasno .. u stv, na nesto nizoj temperaturi nego sto ih mi drzimo duze bi i zivjele ..
eto, jes da nije morska tema  :), ali iskustvo je dragocjeno  ;)