Pretpostavljam da je to novi akvarij, jer se crna obično javi u novo startanom akvariju. Koristim Easycarbo, Profito i Nutrafin NPK (količine za oko 100 litara vode iako imam nešto preko 200 litara) i kod mene se nakon dva mjeseca, dogodila slična situacija, s tim da je crna alga vremenom prekrila dio listova i prednje staklo, tako da sam je morao čistit ručno jednom tjedno jer je to bio period u kojem bi staklo postalo neprovidno od algi. U akvariju su uz ostale ribe i 4 sijamca i 2 kineza, ali oni se najedu hrane za ribe pa ih alge ne zanimaju (osim kad ih se izdvoji na dan-dva bez hrane).
Rasvjeta mi je radila oko 12 sati, što sam na kraju sveo na 6 sati, prestao dodavati Profito, postavio DIY CO2 i svaki vikend mjesec dana mijenjao oko 30% vode te čistio spužvom alge sa stakla i listova. Ovo mi nije puno pomoglo, alga se stalno vraćala, te sam nakon mjesec dana "pranja ruku" za probu dodao 20-tak kozica. I poslije dosadnog ribanja stakla spužvom, sada, nakon dva tjedna što sam dodao kozice nemam nigdje vidljive alge, kozice lijepo napreduju i množe se, a bilje je ponovno zeleno.

Ne znam, možda je voda s vremenom došla do nekih uvjeta u kojima se ne stvara crna alga (ali po testovima no2, no3 i ostalo se nije promijenilo) ili su kozice site i sretne.
Sada imam 11 satnu rasvjetu (polako povečavam foto period), mijenjam 30% vode jednom u dva tjedna, dodajem ponovno Profito, Easycarbo i NPK i za sada nema nikakvih algi...
Moje iskustvo s crnom algom je tu, pa ako je što pomoglo, drago mi je....