Kolovoz 08, 2025, 15:58:24 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoć!  (Posjeta: 2729 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ana

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 43
Pomoć!
« u: Prosinac 01, 2009, 11:19:53 prijepodne »
Pozdrav svima, imam jedan mali problemčić...
Na šljunku oko biljke i na biljki mi se počela hvatat neka ko paučina, bijele je boje i zasad se ne proširuje na okolne biljke. Probala sam sa zamračivanjem ali ne pomaže baš puno. Molim vas pomoć jer ne znam šta je. Čitala sam za cijano bakteriju al s obzirom da je moje potpuno bijelo sumnjam da je cijano. Glupo mi je koristiti Eritromicin kad ne znam jel to cijano ili nije.
Help!!!
Kako je lijepo biti glupav i mlad...

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Pomoć!
« Odgovori #1 u: Prosinac 01, 2009, 18:28:17 poslijepodne »
Koliko dugo ti je ta biljka u akvariju? Nekako mi se čini da je ona uzrok.
Rijeka - Hrvatska

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #2 u: Prosinac 01, 2009, 20:42:38 poslijepodne »
jelti to neki echinodorus poceo gnjiliti? mozda neka plijesan...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Ana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Prosinac 02, 2009, 17:03:54 poslijepodne »
I izgleda kao pljesanj... Bila je okupana u hipermanganu i činila se ok kad sam ju stavljala u akvarij. Čak sam i puža dobila s njom...  :cont:
Kako da se riješim toga a da nebude bacanje biljke??

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #4 u: Prosinac 05, 2009, 08:07:51 prijepodne »
bez panike  to ti dodje sa  zemljom   to jest podlogom , predpodstavljam  da ti je akvarijum  u fazi cikliranja  ,
ukratko ta  bijela paucina ce nestat  ...i nije do  bilke  jer kad sam cikliro moj  akvariju  lezo je tjedan dana prazan  bez ijedne biljke    cijelo dno je bilo bijelo od paucine   neznam  kakose tocno podloga zvala  al je  serina     .... tu imas  pored svega   neke bijele kuglice  koje se jednostavno rastope  u vodi  ....
nemoj zamjerit na nestrucnom objasnjenju  al  ja ti zivim u nizozemskoj i svese drukcije zove  :-[       uglavnom ne panicarit meni je paucina nestala u roku 3 tjedna   i kad sam ubacio pandice u akvarijum    vise je nisam vidio   :c04z5:  :c04z5:
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Ana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Prosinac 06, 2009, 10:58:43 prijepodne »
Prekjučer sam malo čistila, odrezala sam listove koji su počeli trunit i zasad se sve još uvijek "drži". Makla sam to bijelo kolko sam mogla i trenutno se ništa ne pojavljuje pa čemo vidit kako bude. Danas stavljam ribicu u akvarij, nemogu je više držat u onom zamjenskom. Nadam se da će bit sve ok... Te biljke nikako da živnu!
Pozdrav!
Hvala na odgovoru

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #6 u: Prosinac 06, 2009, 13:09:51 poslijepodne »
biljke ne rastu preko noci.. bar ne sve.. heheh,, ubaci rogolist, vodenu kugu i takve stvari.. pa da vidis zivosti.. polyspermu recimo...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Ana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Prosinac 07, 2009, 09:13:04 prijepodne »
Mogla bi još koju ubacit. Nekako mi izgleda prazno sada. Gledala sam kako će se riba ponašati u akv. i čini se ok. Sve je istražila na početku i čak se nije nijednom zavukla ispod filtera. Jedino što često bude u jednom kutu na površini al pretpostavljam da je to samo sada na početku, dok se neprivikne na biljke. Držim fige da mi sve uspije...

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #8 u: Prosinac 07, 2009, 09:32:40 prijepodne »
Kad ćemo dobiti fotku cijelog akvarija? :zagrljaj:
Rijeka - Hrvatska

Offline Ana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Prosinac 07, 2009, 10:07:48 prijepodne »
Pa nekako mi prazno izgleda za fotku... :hmm:
Danas uslikam poslije posla pa ću stavit fotku.
Šta kažete za Limnophila sessilifloru za akvarij?
Mislim da sam nju imala nekad davno i stvarno mi je bila super za ono vrijeme i totalno nezahtjevna i ako se nevaram ribe su ju fino papale...

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #10 u: Prosinac 07, 2009, 19:30:08 poslijepodne »
Jedino što često bude u jednom kutu na površini ...

koja riba je u pitanju   obicno ako ribe budu na povrsini znaci manjak  oksigena    to jest visak amonijaka  sto je  :kosa:
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Ana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Prosinac 07, 2009, 21:15:43 poslijepodne »
Riba je zlatna. Pripremila sam već vodu pa ću promjeniti dio. Stalno imam osjećaj da joj je svijetlo prejako...
Nego, počela mi se algica skupljat na staklu u malo manjim količinama pa kad počistim stavim slikicu akvarija. Mora bit tip top!  :biggrin:
Al priznam, zadovoljna sam sa svime od početka. Prošlo je više od 3 tjedna i voda je još uvijek čista, algi skoro da i nema, puževi su isparili nekud, riba je super... I nije se sakrila otkad sam ju stavila u akvarij!!! :pompon:
Pozdrav svima i čujemo se!!!!!!!!!!!!!!!

Offline helena

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Pula
« Odgovori #12 u: Prosinac 08, 2009, 19:40:19 poslijepodne »
Meni se je isto stvarala paučina oko bilja u fazi cikliranja, osobito oko drva. Kad su došli ancistrusi sve su to lijepo počistili. :up: Obrati pažnju što ti kolega savjetuje dali ti se riba zadržava na površini, vjerojatno je višak amonijaka, možda je previše hraniš pa hrana pada po podlozi ? Ja sam tako u prvom akvariju imala čitavi pomor, prebacivala ribe u karantenu i liječila lijekovima protiv parazita, nijedna nije preživjela. Dok mi nije jedan kolega na forumu kad je vidio sliku akvarija sugerirao da imam previše amonijaka u vodi. Odmah sam izmjenila 50% vode, počela paziti koliko ih hranim i nastavila sa češćim izmjenama pa je nakon toga bilo sve u redu. Jedino što ribica koju sam slikala da vide kako pliva na površini nije jadna preživjela. :'( Ali nakon toga su sve ostale ribice dobro. :P

Offline Ana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Prosinac 09, 2009, 19:45:11 poslijepodne »
Evo da stavim nove fotke!!! Nisu baš naj jer imam žnj aparat... Morat ću posudit veliki s posla... ;)
Promjenila sam 30% vode, malo je na dnu, malo gore, pa na drugoj strani, pa u biljkama....
Nadam se da će vam se svidit s obzirom da sam još beba za akvarij he he...
Pozdrav!!!!