Srpanj 22, 2025, 01:27:30 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Uromastyx  (Posjeta: 5628 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Odg: Uromastyx
« Odgovori #25 u: Prosinac 04, 2009, 07:17:03 prijepodne »
I lak ispušta toksične pare godinama nakon što je apliciran. Kod proizvodnje OSB ploča koristi se isto/slično ljepilo kao i kod iverice.
Sav namještaj, parketi, prezidi, stolarija koji imamo u našim domovima ispušta ista/slična otrovna isparenja...
Vani je, pak zrak zagađen od industrije, prometa...zrače nas kojekakve antene, odašiljači, repetitori,

Sjetih se kako je Boromir opisao Mordor: "...The very air you breathe is a poisonous fume!"  :D

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #26 u: Prosinac 04, 2009, 14:57:53 poslijepodne »
najbolje bi bilo uzet staklo i zaljepit ga selotejpom i to je to, nema stetnih tvari... :D :D :D
R-46

Offline zmaj_zeleni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #27 u: Prosinac 04, 2009, 16:15:02 poslijepodne »
@ zmaj:

Obzirom na razinu tvog znanja (o iskustvu neću ni govoriti) o teraristici, kao i zbog tvoju životne situaciju koju si nam opisao, najtoplije ti savjetujem (zbog dobrobiti životinja) da se okaneš nabavke Uromastyx-a. To definitivno nisu gušteri koji mogu opstati u uvjetima koji su i mrvicu manji od optimalnih.
Uz sve krasne guštere koji su jeftini, lako nabavljivi i, najvažnije od svega, dovoljno oportunistični da će uspijevati gotovo kod svakoga tko uloži minimum truda, nije mi jasno zašto si zapeo kao sivonja da kupiš Uromastyx-a.
Ukoliko imaš dovoljno prostora za terarij 150X50X50cm, uzmi bradatu agamu i uživaj u njoj. Nakon 2-3 godine i sam ćeš procijeniti da li si sposoban za nešto zahtijevniije od toga - vjeruj mi, i bradata agama znači pune ruke posla.

Drago mi je da nisi odustao od teme  :)

Što se tiče optimalnih uvjeta, kojeg god gmaza nabavim, imat će ih. Brijem na «pustinjske» uvjete, jer mislim da ih je lakše održavati u stanu od «tropskih», odnosno vlažnih. Terarij će se graditi od nule, tako da će sve biti prilagođeno funkciji.

Što se bradate tiče, tu vidim da ima dosta muke s «zdravom» prehranom, odnosno uzgojem iste. Nema šanse da žena dopusti uzgoj «buba i crva» u stanu, prije bi kobru dopustila, žensko...  :roll:

Bilo kako bilo, bit će tu još puno pitanja,dilema i polemike. Krajnji cilj je Uromastyx, ali lako moguće je da neko drugo pustinjsko stvorenje useli prije. Imam fore za "obuku" i odluku dok ne dođem do izbora žarulja i «dekora»

Bring It On !!!

Offline zmaj_zeleni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Prosinac 04, 2009, 16:23:39 poslijepodne »
Odustajem od osb ploča,ali ne zbog tih isparavanja. Žena i ja smo kao kompromisno rješenje dogovorili da vanjski izgled svega toga ona bira te da mora bit mjesta za stvari iz ormarića kojeg ću se riješit. Ja dobijem terarij  :up:
Bring It On !!!