ovako po mom misljenju je lijepo procitat o vrsti i poslusat savejte ..iako priroda je cudna pa recimo jasam imo problema u akvarijumu odletim na brzinu do shopa kupim akvarijum 60x30x30 ubacim vodu iz pipe ffm i odma neonke tetre ancitruse ito previse i prerano ... sve su prezivjele sko 4 mjeseca u takvom akvarijumu ... ali nemora znacit da su bile sretne

...ko sto reko priroda je to .... i imajte na umu da sve statiticke podatke koje nadjete na netu su obicno za prirodno staniste te ribe ...dok veliak vecina riba koje mi imamo u shopovima su rodjene u nasim vodama pa se cak bolje osjcaju tu neg u prirodnom stanistu ,da objasnim primjerom recimo kupis ribu citas na netu treba joj ph 6 ti se mucis smanjivas ph pripremas akvarijumda tvom ljubimcu bude ugodno ubacis ga na kraju kad su parametri idealni kad ono ICH , zasto ?? razlog velik stres nagla promjena ph .. bal bla bla .. enajveci razlog je jer je ta riba mrjestena u vodi recimo u nizozemskoj ph je 8,5 i ta je ribica cvitav zivot tu boravila dok nije dosla u tvoj akvarijumsa ph 6 .. pokuso sam bit sto jasniji ako ko nekonta nek me pita na pp..
znaci vracam se temi ubacivas ribe .. odlucis se sam ili sama koje informises se i stavis ih u akvarijum fistamin je odlicno sretstvo da ubazi se steres , drzis se pravila ubacivanja i sve ce bit uredu sa tvojim neonkama ...
znam da ti nisam pomogo o koje ribe da ubacis al ste poceli skretat temu koliko cekat na neonke .. i ostale ribe pa da nebi bilo greski ko stosam ih ja pravio

naravno da je pozeljno pogedat ako imas koju agresivnu ribicu da ta ribica ne proganja ostale i jos da velicina akvarijuma odgovara isto je najbitnije da litraza odgovara kolicini ,ipak ljudi svi imaju neonke i gupije ... dajte malo varijacija