Kolovoz 06, 2025, 17:38:20 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pomoć oko kombinacije riba u 54 litre  (Posjeta: 4330 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ana07

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 37
pomoć oko kombinacije riba u 54 litre
« u: Studeni 07, 2009, 13:14:51 poslijepodne »
za početak sam u akvarij ubacila čistače - 1 ancistrusa i 3 corydorasa, a za par dana namjeravam kupiti i bettu (mužjaka)...

e sad, željela bih s njima imati i neke tetre a dvoumim se između neonki i krijesnica (hasemania nana)...

imam par pitanja - moram li za sve vrste tetri ipak malo duže pričekati (bar 2 mjeseca) ili to vrijedi samo za neonke? i je li bolje uzeti desetak ribica jedne vrste ili bih mogla uzeti npr. 6 neonki + 6 krijesnica?

Offline JSMOLC23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • it's my life
Odg: pomoć oko kombinacije riba u 54 litre
« Odgovori #1 u: Studeni 07, 2009, 13:45:39 poslijepodne »
poz i dobro došla nisi napisala litražu tanka  što se tiče tetrica nemoraš baš 2 mjeseca čekati a po meni bilo bi zgodno imati ta dva jata kak si i napisala ali još se malo informiraj poz i sretno

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Studeni 07, 2009, 13:47:07 poslijepodne »
borac je los plivac i nikako se ne snalaze u akvarijima iznad 20-30 litara
uzmi jato tetri koje ti se svida ( ja bi rade neonke ) dodaj jos corya da ih bude bar 5  i sve 5 :up:

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 07, 2009, 13:47:31 poslijepodne »
poz i dobro došla nisi napisala litražu tanka  što se tiče tetrica nemoraš baš 2 mjeseca čekati a po meni bilo bi zgodno imati ta dva jata kak si i napisala ali još se malo informiraj poz i sretno

pise 54 litre ;)

Offline JSMOLC23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • it's my life
« Odgovori #4 u: Studeni 07, 2009, 15:17:13 poslijepodne »
jbg na brzinu sam čitao sorry

Offline piksooo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Studeni 07, 2009, 19:02:33 poslijepodne »
uzmi jato tetri koje ti se svida ( ja bi rade neonke ) dodaj jos corya da ih bude bar 5  i sve 5 :up:

ja imam bettana u aq od 62l i super mu je unutra....to što je njemu dovoljno 5l ne znači da mu je 50l previše....ovaj naš stalno pliva na okolo, sve istražuje i sigurna sam da uživa u plivanju...istina je da su bette loši plivači radi svojih raskošnih peraja, ali to samo znači da ne mogu prebrzo plivat, ali ne i da neznaju plivat ili da se ne snalaze, naš se još ni jedan put nije izgubio   :D  ;)

meni je super kombinacija betta s neonkicama  :up: još ako ima u aq dosta bilja  :buw:

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 08, 2009, 13:30:47 poslijepodne »
uzmi jato tetri koje ti se svida ( ja bi rade neonke ) dodaj jos corya da ih bude bar 5  i sve 5 :up:

ja imam bettana u aq od 62l i super mu je unutra....to što je njemu dovoljno 5l ne znači da mu je 50l previše....ovaj naš stalno pliva na okolo, sve istražuje i sigurna sam da uživa u plivanju...istina je da su bette loši plivači radi svojih raskošnih peraja, ali to samo znači da ne mogu prebrzo plivat, ali ne i da neznaju plivat ili da se ne snalaze, naš se još ni jedan put nije izgubio   :D  ;)

meni je super kombinacija betta s neonkicama  :up: još ako ima u aq dosta bilja  :buw:

činjenice su činjenice, a ti kak oš ;)

Offline ana07

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Studeni 08, 2009, 13:52:49 poslijepodne »
ok još ću razmislit onda za bettu, a što se toče corya, imam 2 melanotaenia i 1  paleatusa, jel problem što nisu ista vrsta? i znači mogu ubacit još kojeg?

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 08, 2009, 13:53:33 poslijepodne »
kod corya je svejedno koja vrsta uvijek ce se svi druziti zajedno ;)

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #9 u: Prosinac 07, 2009, 22:34:37 poslijepodne »
 :) nije istina da su borci slabi plivači jesu malo sporiji ali su uvijek u pokretu ja imam čak dva i neznam zašto svi kažu da nesmiju biti skupa u istom akvariju da postaju agresivni ja sa svojima nemam problema a to je prekrasna riba sa velikom perajom po meni nejljepša

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #10 u: Prosinac 08, 2009, 11:10:56 prijepodne »
sto se tice bete ja imam jednu musku jednu zesku u 160l tanku i nikakvih problema samo pliva uokolo cak se i dragat da kad ih hranim

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #11 u: Prosinac 08, 2009, 11:30:53 prijepodne »
Evo slikice mog betana i neonkica u 54l. Samo ti treba dosta bilja jer se betan voli zavlačit u njih.

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #12 u: Prosinac 08, 2009, 12:37:39 poslijepodne »
Ja sam svog bettana bas neki dan preselila iz 20 l u 75l i cini mi se puno zivahniji. Struja iz filtera je dosta jaka i cak ga nekad vidim da namjerno ide gdje najjace struji i pliva ko blesav a dok sam ga tek dofurala u ovaj manji samo je gljivil.  :D

Offline dkukanja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Vrgorac
« Odgovori #13 u: Prosinac 08, 2009, 13:54:58 poslijepodne »
i da se vratimo na pitanje:
ne moraš za sve vrste tetri čekat toliko dugo, npr. udovice su dosta prilagodljive, pa ih možeš i sad imat. za neonke je preporuka pričekat, iako su se kod mene bez problema i gubitaka privikle na vodu koja se ciklirala samo 15 dana i ukupna tvrdoća joj je preko 20, dok su ostali parametri u normalama.
po mom iskustvu su koridorasi kao ribe dna osjetljiviji na loše cikliranu vodu od neonki, zbog nakupljanja amonijaka i nitrita na dnu akvarija gdje oni najčešće borave, a ti ako sam dobro vidio imaš koridorase koji već žive u akvariju...

Offline helena

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Pula
« Odgovori #14 u: Prosinac 08, 2009, 19:18:15 poslijepodne »
Ja sam nakon dva tjedna cikliranja ubacila corydorase i ancistruse, a nakon tri tjedna 6 tetri udovica i 6 neonki. I

Offline ana07

• Novi član
  • *
« Odgovori #15 u: Prosinac 08, 2009, 19:21:10 poslijepodne »
malo ste kasno počeli komentirat obzirom na to da imam akvarij od 24.10. :) a to znači da imam i stanovnike već :) imam 4 corydorasa, 1 ancistrusa, 1 crvenog betta mužjaka, i 6 krijesnica (hasemania nana)... e sad sam mislila još ubaciti 6 neonkica ako ne bi bilo previše... :)

p.s. ovo je moj bettan na avataru  :zagrljaj:

Offline skatavic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #16 u: Prosinac 08, 2009, 23:15:22 poslijepodne »
6 neonki neće biti previše,a hoće li biti prerano to je drugo pitanje. Ti slobodno možeš imati i 10 neonki ali strpljen-spašen,pričekaj još malo.

Offline ana07

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Prosinac 09, 2009, 07:13:19 prijepodne »
znam, sad je akvarij star 6 i pol tjedna, a pričekat ću još malo...

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #18 u: Prosinac 09, 2009, 09:08:30 prijepodne »
ovako po mom misljenju je lijepo procitat o vrsti i poslusat savejte  ..iako priroda je cudna pa recimo jasam imo problema u akvarijumu   odletim na brzinu  do  shopa  kupim akvarijum  60x30x30  ubacim vodu iz pipe    ffm    i  odma   neonke tetre  ancitruse   ito previse  i prerano  ...  sve su prezivjele sko 4 mjeseca u takvom akvarijumu  ... ali   nemora znacit da su bile sretne  :-[...ko sto reko  priroda je to  .... i imajte na umu da sve statiticke podatke koje nadjete na netu  su  obicno za prirodno staniste  te ribe ...dok veliak vecina riba koje mi imamo u shopovima su rodjene u nasim vodama  pa se cak bolje osjcaju tu   neg u prirodnom stanistu  ,da objasnim primjerom    recimo kupis ribu  citas na netu treba joj  ph 6  ti se mucis smanjivas  ph pripremas akvarijumda tvom ljubimcu bude ugodno    ubacis ga na kraju kad su parametri idealni  kad ono  ICH    ,  zasto  ??  razlog velik stres nagla promjena  ph  .. bal bla bla .. enajveci razlog je jer je ta riba mrjestena u vodi recimo u nizozemskoj  ph je 8,5  i ta je ribica cvitav  zivot tu boravila dok nije dosla u tvoj akvarijumsa  ph 6 .. pokuso sam  bit sto jasniji ako  ko nekonta nek me pita  na pp..
  znaci vracam se temi   ubacivas ribe  .. odlucis se sam ili sama koje  informises se  i stavis ih u akvarijum   fistamin    je odlicno sretstvo da ubazi se steres , drzis se pravila   ubacivanja i sve ce bit uredu sa tvojim  neonkama ...
znam da ti nisam pomogo o koje ribe da ubacis  al ste poceli skretat temu koliko cekat na neonke .. i ostale ribe pa da nebi bilo greski ko stosam ih ja pravio   :(
naravno da je pozeljno pogedat ako imas koju agresivnu ribicu  da ta ribica ne proganja ostale i  jos da velicina akvarijuma odgovara isto je najbitnije da litraza odgovara  kolicini  ,ipak ljudi svi imaju neonke i gupije ... dajte malo varijacija
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,