Kolovoz 12, 2025, 16:53:36 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Poklanjam mužjake platije  (Posjeta: 1036 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jessica

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Poklanjam mužjake platije
« u: Prosinac 01, 2009, 17:44:41 poslijepodne »
Dosad sam imala u akvariju 4 mužjaka crvenih platija i 3 ženke. Nedavno sam kupila još 4 ženke, koje su još bebe, pa zasad nisu zanimljive mužjacima. Problem je u tome što su ti mužjaci silno
nasrtljivi i slijede ženke danju i noću, a one su već poprilično iscrpljene. Mužjake sam zato izdvojila u karantenu i s obzirom da ne bih htjela da se dalje množe, poklanjam ih ako bi ih netko htio uzeti. Naravno, uz napomenu da na svakog od njih trebaju biti barem dvije ženke. Inače ti mužjaci su mladi, zdravi i puni energije.
Hvala unaprijed.

Offline pretty in PINK

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 32
Odg: Poklanjam mužjake platije
« Odgovori #1 u: Prosinac 04, 2009, 16:07:22 poslijepodne »
ja nisam imala bas srece s platijima, imala sam ih 4 , dvije zenke i dva muzjaka i uginuli su mi ,ne znam od čega.... :( :o

Offline Jessica

• Novi član
  • *
Odg: Poklanjam mužjake platije
« Odgovori #2 u: Prosinac 04, 2009, 17:57:23 poslijepodne »
Danas sam ih uspjela udomiti!
Inače, ja sam u početku kupila 3 ženke, jer nisam htjela da se dalje množe, a bile su mi vrlo lijepe. Međutim, odjednom se ženka pretvorila u mužjaka (? valjda su mi krivo prodali?) i svi ostali su se okotili (ne znam jel se tako kaže) u akvariju.
Mjesečno je jedan malac preživio od cijele ekipe.
Dosta su se dobro sve prilagodile , čak i u mekšoj vodi u mom akvariju. Čudi me da su ti sve uginule, iako sam čitala da su osjetljivije od ostalih živorotki?