Nije to doslo samo od sebe, moja je nana prozivjela cijeli niz svakakvih uvjeta u zadnja 4 mjeseca... Prvo je 3 mjeseca bila u vrlo mracnom okruzenju (malo svijetla s prozora koji je dosta udaljen bio), na temperaturi od 15-tak stupnjeva. Zanimljivo da je onda najbolje rasla. Onda je doslo vrijeme da krene u novi dom, pa ju je privremena paziteljica (op. moja teta) poslala ali tako da je dan prije makla vodu, pustila ju na suhom (potpuno suhom, ne u vrecici) i tak je stajala jedan dan dok nije stigla meni i ja joj nalila vode. Onda je jos tjedan dana provela u potpunom mraku (posto nije akvarij bio spreman). Prije "sadnje" uslijedilo je rezuckanje i vezanje na panj. Kad je stigla u akvarij izgledala je neodoljivo ko i prije (zapravo i bolje jer tu torturu smedja alga nije prezivjela).
I, jedno tjedan dana u toploj vodi i na svijetlu, listovi poceli smedjiti i susiti se (ako se to tako moze nazvati pod vodom...)... Mislim da novi listovi i dalje tjeraju al tesko reci u tako kratko vremena.
Sto ju je dotuklo (nekako mi se cini da bi to mogla biti najprije velika promjena u temperaturi...)?
I sto sad raditi da ju spasim i vratim joj ljepotu? Uzgajam ju 4 godine (Mastino, ili vise?) i bas bi mi bilo zao da sad ode