Srpanj 13, 2025, 00:14:24 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kolika količina zemlje?  (Posjeta: 6506 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pandorica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Odg: kolika količina zemlje?
« Odgovori #25 u: Prosinac 22, 2009, 22:26:50 poslijepodne »
mrezicu imam... namakala sam ju 8-9 dana uz svakodnevnu, pa ponekad i 2x dnevnu, izmjenu vode...  :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
« Odgovori #26 u: Prosinac 22, 2009, 22:35:30 poslijepodne »
Sorry kaj gnjavim, no kako ti je gusta mrežica? Da li ona za komarce nije presitna pa radi probleme kod prolaska korenja? Pretpostavljam da je mrežica plastična a ne metalna?
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Prosinac 22, 2009, 22:54:13 poslijepodne »
uzela sam bas tu za komarce... posto imam bilje s jakim korijenskim sustavom (crypte) smatram da bez problema dodu do zemlje...  :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
« Odgovori #28 u: Prosinac 22, 2009, 23:09:09 poslijepodne »
Hvala. Ja imam isto crypte no uz to imam Valisteriju, Echinodorus Ozelot, tenelus i limun.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #29 u: Prosinac 23, 2009, 06:05:16 prijepodne »
ma nema frke koja mrežica je, jer tak i tak zemlja odpušta u podlogu hranjive tvari, tak da to i nije neki proble..
pandorica - samo 9 dana namakanja i nemaš problema? dal si češće mjenjala vodu u tanku na samom početku?
zakaj pita? zato kaj sam ja bez namakanja stavil zemlju i prvi tjedan sam mjenjal 2 put tjedno vodu, nakon tog sam malo uljenio, i nakon dva tjedna spušil cijanobakteriju, kaj povezujem sa zemljom..

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Prosinac 23, 2009, 10:57:44 prijepodne »
samo 9 dana... mozda cak i 8... nisam vise sigurna jer je sve islo na stani pani - a vremena nije bilo... sacuvala sam oko 150l+ vode iz ria, ostatak pipovaca odstajala u kadi (jer nisam imala kuda staviti 250-280l vode.. :D i ribe su isti dan isle u aq... i sve je bilo super, jedino je baba prilikom mog odsustva pocinila genocid... algi nema, niti ikakvih problema - ali sam mijenjala vodu nekad 2x dnevno... i dooobro ispirala zemlju (dio po dio u cjediljku za tjesteninu)...

susjedi su me vec cudno gledali - nasred travnjaka JA NA MALOJ KLUPICI zmazana do laktova ko oni sto rokcu, plava djecja kadica puna crno-smedje smjese, crijevo za vodu i cjediljka... sreca da je bio kraj srpnja, pa je bilo toplooo... :D

a inace, od pocetka, mijenjam 120-150l vode tjedno... ;)
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #31 u: Prosinac 23, 2009, 12:56:07 poslijepodne »
samo 9 dana... mozda cak i 8...
...
susjedi su me vec cudno gledali - nasred travnjaka JA NA MALOJ KLUPICI zmazana do laktova ko oni sto rokcu, plava djecja kadica puna crno-smedje smjese, crijevo za vodu i cjediljka... sreca da je bio kraj srpnja, pa je bilo toplooo... :D

Hahhahahahaha, baš si me dobro nasmijala :up:

Da;
- zemlju za nekadašnji 30l, "no name" zemlja -> bila je u lavorčeku 4 dana, uz svakodnevno temeljito ispiranje - PROBLEMA NIJE BILO (ni u kakvom obliku)
- 1. zemlju za 60l, "no name" zemlja -> u kanti bila 3 tjedna uz ispiranje svaki 2. dan - PROBLEMA NIJE BILO (ni u kakvom obliku)
- 2. zemlju za 60l, Florabella -> u kanti bila 7 dana uz svakodnevno temeljito ispiranje - PROBLEMA NIJE BILO (ni u kakvom obliku)

Čak sam i mišljenja da ta zemlja ni ne bi trebala biti toliko dugo u taj kantici, kadi :D , u čemu god! Ne isperemo li tada sve one korisne sastojke za bilje? mooožda... Kod mene se pokazalo da ovako šljaka - u 60l nemam ni končić, naslagicu, štogod! , alge... cijano - to nisam ni vidio u životu do sad (kuc kuc o drvo)...

Također uradio ovako kako je pandorica uradila - u akvarij dimnezije 60x30, stavio sloj od 2 ili 3 cm zemlja u dimenzije 55 x 25, otprilike rečeno..... prekrio mrežicom za one ljetne gadove, dimenzije 60x30 - i onda nasipao šljunak - na taj način je zemlja ostala zarobljena u mrežici.

Sarita - sretno ;) !
FILIP (Valpovo)