Srpanj 27, 2025, 13:21:03 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kozičnjak by Vicee22!  (Posjeta: 3012 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vice

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
Kozičnjak by Vicee22!
« u: Siječanj 09, 2010, 12:42:03 poslijepodne »
Evo napokon nakon toliko remena uselile su se koze u moj 'kozičnjak'!!
Nema te pojma kako sam sretan :)
Preživile su sve (5)! Riccia polako raste, mahovina također :ples3: !
Kozice plivaj ko' lude po akvariju i istražuju!
A ja sa uživancijom promatram! :)

Da ne duljim, opis akvarija:

Volumen Akvarija: 22L
Osvjetljenje: 1x 8w!
Flora: Rogolist, javanska mahovina,riccia,cryptocoryne wendtii green(vadim je kada počme trunut)
Fauna: 5x red cherry schrimps,bakterije...
Filtracija: Niagara 190, 190l/h!
Temperatura: solidnih 25Celzijevih!

Pitanja, na koja vas molim da mi odgovorite:

1. Imam jako puno viska mahovine, neznam što da radim s njom, što mi predlažete? :NP:

2. Mogu li očekivati baby kozice ako imam samo 5 koza :NP:

3.Mogu koze izači van akvarija, dali da osiguran neki poklopac :-[ (nemojte misliti da postavljam glupa pitanja ali neki govore da koze mogu izači vani a neki ne :NP: )?

4. Koliko puta dnevno da hranim kozice i u kojim količinama? Je li mi dovoljno 1 dnevno po pola tabletice?

Ja neču ništa mjenjati u akvariju, jer mi se ovako baš sviđa jedino ću MOŽDA dodati još crnog pjeska....

Slike:

Nemam sada vremena staviti slike pa ćete tjekom ovih dana dobiti nastavak ;) za sada komentirajte :)
Oprostite na lošim slikama, stvarno mi ih je teško uslikat, brze su...

"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
Odg: Kozičnjak by Vicee22!
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2010, 17:32:13 poslijepodne »
 :dead: :dead: :dead: :dead: Ima koga??  :dead: :dead: :dead: :dead:
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Siječanj 09, 2010, 20:02:33 poslijepodne »
Ok početak, ali pravo stanje će se vidjeti kad prođe malo vremena i biljke se razrastu...
Što se odgovora na pitanja tiče, i ja sam imao viška mahovine pa sam od nje pokušao napraviti pozadinu. Za sada sam zadovoljan kako je ispalo, iako se nije još "uhvatila" kako treba. Možeš pogledati https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38411.0

Ja sam prije godinu i nešto dobio nekih 6-7 kozica i došao sam do par stotina. Jedini problem je taj što nakon nekog vremena moraš ubaciti par novih jer fali "svježe krvi" i kozice ugibaju i ne razmnožavaju se više...

Ja nisam nikad primjetio da izlaze van, jedino što znaju jako skakati dok ih lovim pa... :)

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2010, 21:05:17 poslijepodne »
Hvala, ma sad sam malo promjenio, mahovinu stavio na kokos i super izgleda ;)
Slike sutra :)

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #4 u: Siječanj 10, 2010, 11:19:34 prijepodne »
vice onu vatu s usisne cijevi od filtera slobodno mozes skinut, usporio si protok vode a nema zime da ti koju pokupi usis, velike se kozice mogu oduprijet struji vode, a male se stalno drze dna i mahovine, one nece gore sigurno .. ili ako se brines za velike stavi neku  siru mrezicu, ali fakat su male sanse ..a protok ti je vazan, pogotovo ako ih budes hranio vise nego sto treba (ja ih hranim malo ujutro i uvecer a tabletice smrvi u vise mrvica, da nije sve na jednom mjestu)

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2010, 11:54:11 prijepodne »
Ja ću ipak zadržati vatu jer su mi svi rekli, ne bih htio da male pođu filter, ali kad ih bude puno onda  ću dignuti :up:!
Pošto ih imam samo 5 želim još malih kozlića pa neka stoji....
Tako ih i hranim ;)!

Nove, slike stavljen kokos i na njega javanska mahovina ;)

:zagrljaj:

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2010, 12:24:41 poslijepodne »
bit ce to izvrsno kad naraste mahovina  ;) , vec se moze zamislit ..  v.k. jug - jesi ti u dubrovniku ? ako trebas jos koza, javi, pozz

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #7 u: Siječanj 10, 2010, 12:33:42 poslijepodne »
Da iz dbk-a sam, imas pp  ;)

Hvala!! :clown: