Srpanj 23, 2025, 06:36:44 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: JUPI!! Bebači u akvariju,ali ima nekoliko problema  (Posjeta: 1611 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tasha_112

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 27
  • Moj Cilj u uzgoju ribica!!!!!!!
JUPI!! Bebači u akvariju,ali ima nekoliko problema
« u: Siječanj 24, 2011, 13:54:54 poslijepodne »
Znači kako naslov kaže dobila sa 3 bebe platy-a :) :).
Držim ih u kotilici a sad je problem to što unutar te kotilice površina vode je kao masna (ne u cjelom akvariju),znam previše hranjenja ali kako da maknem tu masnu površinu.
I još jedan problem ovo su mi prvi bebači u akvariju i ne želim ih baš izgubit,ali mi jedna gupika ima znakova da je pred okot.(Živahna je ,i ujutro unutar trbuha točno se vide malci(oči, glava)sve,trbuh joj je nekako okrugli kao lopta i mužjaci je svih vrsta samo nju ganjaju druge puste)Ako je pred okot da ju pustim da se okoti u akvariju,jer ne želim riskirat život beba platya,bi li neki preživjeli??? :nerd: :nerd:U akvariju imam neke biljke koje rastu bez zemlje,a jednu sam našla jučer kako pluta a danas iz nje raste cijela prašuma.
Od drugih riba imam:3 neonke.platy,švert,guppy,corydoras i ancistrus i barbus tetra(mamina ribica koju neželim u akvariju,ali radi njene ljubavi)

Znam raspisala sam se ali sam jako znatiželjna i želim imati neke svoje ribice,domaće uzgojene.
القطط والكلاب والقانون أسماك يجري.

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
Odg: JUPI!! Bebači u akvariju,ali ima nekoliko problema
« Odgovori #1 u: Siječanj 24, 2011, 14:05:30 poslijepodne »
to masno ti je normalno kod kotilisa zbog slabog protoka vode u njima inače barbusi ti baš nevole biti sami  :up: a kako si opisala gupi ženku pre okot jedino mi vuče to da joj je trbuh ogroman i da se vide jasno malci sad ovo sa živahnošču i svi mužjaci da idu na nju to mi baš ne stoji -?

Offline Tasha_112

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Siječanj 24, 2011, 14:11:24 poslijepodne »
Ne da je živahna nego biježi po akvariju od mužjaka ali hvala na brzom odgovoru.I kada i s čime da ih hranim,na svijet su došli u subotu.?jučer sam imdala jako dobro smrvljene hrane,je to dosta.?

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #3 u: Siječanj 24, 2011, 14:15:08 poslijepodne »
ako su samo 3 onda tek toliko na vrh prsta jako zdrobljene hrane u lističima ili u dučanu kupiš nekakvu granu za bebače živorotki :)

Offline Tasha_112

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Siječanj 24, 2011, 14:17:49 poslijepodne »
Hvala ti, sada ću sa smrvljenim listićima a kad stignem ću ići vidjeti sa tu hranu za živorotke. :)