Još jedan akvarijić u mojoj sobi, točnije iznad moje glave (kreveta)

Cilj mi je s ovim akvarijem imati puno bujnoga i zdravoga bilja, uredno pošišanoga, ali i dalje se odupirem ikakvom aquascapeu

Najprije želim postići to da imam puno zdravog bilja, a onda kasnije...vidjet ćemo. Lako se to onda oblikuje u nešto posebno.
Zasada, unutra je bilje koje baš i ne želim u tom akvariju - trenutno je unutra tek toliko da neke biljne mase ima. A kasnije ćemo vidjeti...

O akvariju;
-
30 litara, dimenzije ne znam - čudan oblik, ali lijepo mi izgleda... Efektivnih 20-ak litara.
- rasvjeta: e tu je tata bio vrijedan
2 x 15W štedna (6700K). Potpuno DIY i izašla me doslovno 40kn (cijena samo štednih žarulja

) A po meni ljepše izvedena od onih tanašnih kupovnih po 200-injak kuna.
- filtracija:
EHEIM Pick up 2006 180l/h- protočna pumpa: DA,
Atman 300l/h preko koje otapam
CO2 (ups, moram smućkati novu smjesu

)
- grijač:
Atman 50W- podloga: doslovno 2 šake skuhane
zemlje (mislim da je bila BIO KOMPOVIT, za Florabelu mi se nije dalo otići do trgovine malo dalje od centra...) preko koje sam stavio mrežicu za komarce pa onda
šljunak (AQUA HOBBY) granulacije
2-3 mm. - bilje: (za sada)
Bacopa australis,
Rotala rotundifolia,
Glossostigma elatinoides (jako je ima malo istog dana nakon sađenja krenula je s rastom

tako da od nje puno očekujem) i neka
mahovina na panjiću...
- ribe:
Danio rerio - zebrice i to dugoperajne

Jednostavno ih volim i morao sam si ispuniti želju... Iako bi možda više tu pasale razbore, koje su definitivno moje najdraže ribe, bojao sam se zbog malo povišene koncent. CO2-a (kojega, evo, zebrice super podnose) - pisalo se da razbore baš ne podnose veću kol. CO2-a

I to je to. Sve to još bezvezno izgleda

, ali s vremenom...tko zna.
Isto tako - savjeti - koje bilje, kako, gdje, što premjestiti... Svaku sugestiju izrazito cijenim

Evo malo slika: