Srpanj 13, 2025, 19:38:56 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: crna alga POMOC!!!!!!  (Posjeta: 2792 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SMRTNIK

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
crna alga POMOC!!!!!!
« u: Studeni 05, 2009, 21:11:59 poslijepodne »
EVO PRIMJETIO CRNE TOCKICE NA KAMENU I NA ANUBISU JOS NISU NARASLE U OZBILJNU FAZU PA ME ZANIMA KAKO SE JE RJESIT

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: crna alga POMOC!!!!!!
« Odgovori #1 u: Studeni 05, 2009, 21:45:35 poslijepodne »
ajmo ispočetka..prvo pročitaj podsjetnik pa prema njemu daj odgovore   https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29767.0 da bi se uopće moglo išta komentrati..daj opis akvarija,stanje,rasvjeta,ribe,biljke,izmene,gnjojenje,starost akvarija...itd..slikica po mogućnosti...sorry ali ovako ti se teško može pomoći...

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #2 u: Studeni 05, 2009, 22:01:51 poslijepodne »
ulij 20 litara benzina i sve zapali.. ako imas srece mozda je unistis... :D :D
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Ivanchic@

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
« Odgovori #3 u: Studeni 05, 2009, 22:27:01 poslijepodne »
 :D

Možda ovo pomogne, ako je ima puno stavi grančice vrbe u akvarij.
Ako je samo na nekim listovima, lagano ih isčetkaj četkicom za zube ili otopi EC i nanesi.
Dodavanje CO2 u aq pomaže protiv algi i pomaže biljkama.

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #4 u: Studeni 05, 2009, 23:09:50 poslijepodne »
ivančice zavisi..može se samo izazvati kotra efekt..ako nema dovoljno svjetla od ec i co2 može se samo stvoriti još algi, jer se remeti nekakva ravnoteža..dakle,neka prvo da osnovne podatke..možda je nedovoljna i neredovita izmjena vode pa ima dosta amonijaka i dr dušičnih spojeva,možda....gle..možda...

Offline Ivanchic@

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Studeni 05, 2009, 23:10:57 poslijepodne »
zato sam i napisala možda ovo pomogne

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 05, 2009, 23:32:33 poslijepodne »
AKVARIJ DIMENZIJE 80D 40Š 50v  160l star je nekih 4-5mjeseci
stanje nikad nikakvih problema nije bilo niti mi je uginula koja ribica nesto algi ima u podlozi na staklu gusto zasadjen akvarij
ribe gipy zebrice razbore bete tetre 2 ancitrusa 4 algojeda 6 cory-a 1 ramirez i 2 soma
bilje ni neznam kak se sve zove evo ove sta znam hottonia Alternanthera reineckii rosaefolia cabomba cuba i ona travica u prednjem djelu i
lampe 2 t5 24w imam i co2 ide mjehuric svake 2 sec gnojim samo sa profito 2 ml dnevno
vodu mjenjam tjedno 30l filter fluval 205 protok 680l/h nema ugljen stavio sam zeolit neki dan istina nisam cistio filter mjesec dana tj 5 tjedana nisam stigo
imam jedan mangrov panj a kamenje je sljemensko premazano epoksom i tam su mi se primile algice
promjena u akvariju nije bilo 2 mjeseca tek sam neki dan stavio 2 gupy
crne algice sam primjetio prije tjedan dana al nisu bas nesto narasle samo su se nadodale na anubis
eto

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 05, 2009, 23:33:21 poslijepodne »
slike ce bit sutra preksutra al nemrem to ni sa foticem ulovit kolko su male

Offline Ivanchic@

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Studeni 06, 2009, 11:28:03 prijepodne »
Kaže se anubias, kombinacija riba ti ne štima. Ako imaš anubias na direktnom svijetlu, njega bi trebalo staviti u neki sjenovitiji dio. Alge na staklu su zelene i točkaste? (ako jesu to je znak da je voda dobre kvalitete pa se nebih zabrinjavala oko njih) a u vezi crne, to je crna čupava? Ja bih stavila grančice vrbe u akvarij.

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 06, 2009, 16:21:41 poslijepodne »
sta fali kombinaciji riba nikad nikakvi problemi niti se ne napadaju sam se mimoidju

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #10 u: Studeni 06, 2009, 16:34:00 poslijepodne »
Kaže se anubias, kombinacija riba ti ne štima. Ako imaš anubias na direktnom svijetlu, njega bi trebalo staviti u neki sjenovitiji dio. Alge na staklu su zelene i točkaste? (ako jesu to je znak da je voda dobre kvalitete pa se nebih zabrinjavala oko njih) a u vezi crne, to je crna čupava? Ja bih stavila grančice vrbe u akvarij.

evo mene, mada ne želim opet ispast babaroga i ne znam kaj, al ne mogu preć prek ovoga kaj se tu piše..
ivanchica, da bi nekaj kužila, moraš znat nekaj o tome, jel.., a ne pisat pa kaj bu bu..
ribe nemaju veze sa ovim, dalje zelena i točkasta alga na staklu je znak dobre kvalitet vode? eto sada nek vam bude zadovoljstvo strugat zelenu točkastu i nemojte ju slučajno riješavat sa fosfatima...

vrbu smo na ovom forumu odavno maknuli kao nešto čime bismo se rješavali algi, jel je ovaj forum puno puno profesionalniji od onog di ti pišeš..

ne se ljutit al način pisanja i stavovi ti nisu dobri  ;) :)

kaj se tiče algi, vidim da ne dodaješ makroelemente,a imaš 2x24t5 rasvjetu i dodaješ co2, po mojem najvjerojatniji uzrok jest manjak makroelemenata, uz co2 bilje je brže potrošilo makroel.. pa se u vodi napravio disbalans, što je dovelo do ovog..

il makni co2 il počni dodavati makroelemnte  ;)

Offline Ivanchic@

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Studeni 06, 2009, 21:07:51 poslijepodne »
cannibal, znam da ribe nemaju veze s algama, ali sam samo upozorila da kombinacija ne štima.
Ok ako je profesionalniji forum, možda meni nije tu mjesto, no znamo da je mnogima vrba pomogla protiv algi.  
Smrtniče, nemoraju se ribe tuć da kombinacija ne štima.

ne se ljutit al način pisanja i stavovi ti nisu dobri  ;) :)

Svatko ima svoje stavove i nisi neznam tko da možeš procijenjivati koji su dobri.
Možda ne želiš bit babaroga, ali stvarno to ispadaš jer svugdje gdje napišem nešto na forumu evo tebe da kažeš da to nije istina, nadam se da ćeš se zadržati na ovom forumu a ne me gnjavit i dalje. Zato bih cijenila ako mi netko kaže kako mogu izbrisati korisnički račun, neka mi moderatori daju ban, no najbolje bi bilo da mi na pp pošalju kako da ga izbrišem.
I cannibale, nemoj na ovo odgovarati jer neću više gledati ovu temu. Ne se ljutit.  ;)
Lijep pozdrav svima!

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Studeni 06, 2009, 21:25:05 poslijepodne »
ivančice, gledaj možda je zvučalo tako napisano prestrogo il ne znam kak uvredljivo, al stvarno nisam imal namjeru te uvrijedit..
napisal sam to zato kaj oba dvoje znamo koji forum drži takve stavove i totalno mi je bezveze raspravljat o tome..
kaj se tiče mog ponašanja i mojih stavova uvijek su bili iskreni, ma koliko teški bili i nemam se namjeru mjenjat, čini mi se da nisam nikog uvrijedio, a to kaj sam tebi napisal da bi trebala znat o čem pričaš onda to nije uvreda, nego švrljaj po forumu traži i uči..
teme oo kojima ne znam ne ulazim u njih i ne komantiram, a ima ih puno, pa onda nemoj ni ti mene krivo shvaćat..

ivančice isprike još jednom  ;)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #13 u: Studeni 06, 2009, 22:01:14 poslijepodne »
ja te neznam ivancice... ali se u potpunosti slazem sa canibalom... kakve veze ribe imaju sa bilo cim? i zasto tocno kombinacija nije dobra? sve su drustvene i miroljubive.. ne vidim u cemu je problem...

meni osobno vrba nije pomogle.. apsolutno ni najmanje...samo Easy Carbo...u velikim kolicinama...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Studeni 06, 2009, 22:19:44 poslijepodne »
znaci da predjem na makroelemente a od kojeg proizvodjata da kupim nadam se da bu pomoglo
sto se tice drugih algi samo mi se primaju na plastiku u akvariju tj cjevi od filtera
i da sad sam vidio da mi se u jednom kutu stvorila nekakva alga u klupko smotana

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 06, 2009, 22:39:08 poslijepodne »
ideeeš  :D :D

nema, u biti ima proizođač, nutrafin npk, samo ja to ne bi, jer ne možeš svaki od elemenata stavljat posebno, a u diy varjanti ide
odeš u ljekarnu i naručiš si kno3, kh2po4 i k2so4 i to je to...
samo oprez jer moraš zadovoljit dovoljno co2 i svjetlo u granicama normale ;)

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Studeni 07, 2009, 07:27:12 prijepodne »
Mislim da imaš i premalu količinu CO2 u akvariju, ako sam dobro pročitao puštaš 1 balončić u 2 sekunde? Ako je tako morat ćeš za početak smanjiti dužinu trajanja svjetla u akvariju, ili pojačati CO2 i gnojiti.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr