Ja sam isto tako jednom kupio hranu koju su ribe tako pljuvale kao tvoje, konkretno radi se o Tetra Cichlid Food Sticks. Miješao sam onda te prutiće s hranom koju su rado jele, ili sam namakao sa zaleđenom živom hranom da pokupi smrad. Nakon nekog vremena su se navikle i sad nemam problema.
Ribe imaju neke svoje kriterije. Meni je bilo zanimljivo što ni jedna od vrsta koje su u akvariju nije htjela jesti, kao da imaju neku kolektivnu svijest. Kao sindikat za bojkot, majku im. Hrana je na početku ostajala na površini i plutala satima.

Sad jedu tu istu hranu kao da je ne znam kakava poslastica.
Slično sam imao slučaj kad sam u neku kuhanu hranu od povrća koju kad mi se da sam doma pripremim malawcima, zaboravio staviti bijeli luk, isto nisu bile nešto presretne. Frnjile su njuške i pljuckale. Hrana obično što je smrdljivija to im je zanimljivija.
Cak sam jednom kupio kutiju hrane za iguane koje se hrane biljem, dosta je povoljna. Hrana je skroz biljnog porijekla, jedino kaj ima dosta nekog lišća i čajeva, bas miriše po menti i čajevima. Rekoh, ima dosta vlakana, malo će ih pročistiti, ali nisam to provjerio uživo, bježale su od hrane kao da je otrov.