Lipanj 08, 2025, 21:15:14 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Moj problem sa CO2 reaktorom (ručna radinost po upustvu)  (Posjeta: 1325 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline benin

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Moj problem sa CO2 reaktorom (ručna radinost po upustvu)
« u: Listopad 21, 2009, 16:12:50 poslijepodne »

Morao sam da i ja izložim svoj problem sa aplikacijom CO2 u akvarij, pomoću reaktora sa dvije flaše (striktno napravljen po upustvu objašnjenom na ovoj stranici).
 Velika flaša 1,5 l, mala flaša 0,5 l. mlaka voda 0,7 l, kafena kašika suhog kvasca ili ti germe, dvije čaše od 2 dl sećera, crijevo od infuzionog sistema, dobro dihtovano, zašarafljeno i obični raspršivač za zrak.
 Napravio sam smjesu, dobro izmućkao, kompletirao sistem i zalio sebi kahvu  :). Popio, zalio drugu, ima reakcija, vidim da se mjehurići kreću kroz cijevi, ali CO2 ne izlazi u akvarij. Hajd legao sam da spavam i kontam to će preko noći početi da huči. Ujutro situacija ista. Odem na poso, vratim se situacija ista. Hajd reko možda je začepljen ili daje jak otpor raspršivać, zamjenim, opet isto, nema ništa. Zasilikoniram i poklopce na flašama i dodatno zasilikoniram oko cijevi na čepovima, opet isto. Kada smjesu promućkam mjehurići idu velikom brzinom i u velikoj količini, a kada se smjesa smiri opet ništa.
 Da li postoji mogućnost da je kvasac neispravan jer sam probao da ubacim još jednu kašiku i opet nema efekta. Dodao sam i kašiku sode, hajd eto i to da vidim, ali opet NIŠTA. Samo me buni to što kad promućkam fercera a ovako ni mukajet, da je do kvasca vjerovatno ne bi ni tad bili reakcije.
 Unaprijed hvala za sugestije, mišljenja i savjete.

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Odg: Moj problem sa CO2 reaktorom (ručna radinost po upustvu)
« Odgovori #1 u: Listopad 21, 2009, 16:33:26 poslijepodne »
Po navedenom,meni se čini da negdje pušta. Probaj sve spojeve na sistemu pojedinačno uronit u lavor vode i stisnut bocu,da vidiš da li negdje na spoju pušta mjehuriče. Meni je isto puštao sistem po spojevima na čepu dok sam koristio silikon koji jednostavno nije dobro hvatao gumeno crijevo,drugi put sam radio sa nekim ljepilom i ne pušta nigdje.

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
« Odgovori #2 u: Listopad 21, 2009, 17:59:33 poslijepodne »
isti problem sam i ja imo, jednostavno pritisak nije dovoljno jak da probije kroz raprsivac, kada maknem rasprsivac i stavim samo crijevo mjehurici idu. Ja sam to crijevo ugurao u filter juwelov i kak izlazi mjehuric tak ga voda kroz one resetkice raskomada u pono manjih i dobro mi je tak
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 21, 2009, 18:26:28 poslijepodne »
Definitivno negdje pušta, jer pritisak CO2 ne uspijeva probiti tlak vode već nalazi lakši put vani. Kad nebi puštalo nigdje boca bi ti se napuhala i na kraju ofarbala zidove u stanu.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline maliapostol

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Listopad 21, 2009, 21:47:32 poslijepodne »
kolko ova radinost dugo ima efekta tj.kolko dugo mogu racunati na baloncice jer nakon tjedan dana mi usporilo na tri po sec.
sry.benin kaj ti se ubacujem(nadam se da i tebe zanima) :P
ja ti isto mislim da bjezi negdje pritisak jer nema di nestati
zacepi ceijevo i sve zajedno u kadu sa vodom pa cekaj di ce procuriti najsigurnije i najlakse :P jer tak je i meni na spoju sa nepovratnim ventilom
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #5 u: Listopad 22, 2009, 08:34:10 prijepodne »
pušta ziher negdje

nema koristi dodavati kvasca, smjesa je dobro napravljena kod tebe, ja radim smjesu u flaši od 2 litre i kad je sve unutra ostaje praznog u flaši oko 10 cm (kako ispadne), znači da kod mene ima više vode i smjesa nije tako slatka kao kod tebe
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.