Morao sam da i ja izložim svoj problem sa aplikacijom CO2 u akvarij, pomoću reaktora sa dvije flaše (striktno napravljen po upustvu objašnjenom na ovoj stranici).
Velika flaša 1,5 l, mala flaša 0,5 l. mlaka voda 0,7 l, kafena kašika suhog kvasca ili ti germe, dvije čaše od 2 dl sećera, crijevo od infuzionog sistema, dobro dihtovano, zašarafljeno i obični raspršivač za zrak.
Napravio sam smjesu, dobro izmućkao, kompletirao sistem i zalio sebi kahvu

. Popio, zalio drugu, ima reakcija, vidim da se mjehurići kreću kroz cijevi, ali CO2 ne izlazi u akvarij. Hajd legao sam da spavam i kontam to će preko noći početi da huči. Ujutro situacija ista. Odem na poso, vratim se situacija ista. Hajd reko možda je začepljen ili daje jak otpor raspršivać, zamjenim, opet isto, nema ništa. Zasilikoniram i poklopce na flašama i dodatno zasilikoniram oko cijevi na čepovima, opet isto. Kada smjesu promućkam mjehurići idu velikom brzinom i u velikoj količini, a kada se smjesa smiri opet ništa.
Da li postoji mogućnost da je kvasac neispravan jer sam probao da ubacim još jednu kašiku i opet nema efekta. Dodao sam i kašiku sode, hajd eto i to da vidim, ali opet NIŠTA. Samo me buni to što kad promućkam fercera a ovako ni mukajet, da je do kvasca vjerovatno ne bi ni tad bili reakcije.
Unaprijed hvala za sugestije, mišljenja i savjete.