Srpanj 07, 2025, 04:27:38 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nekoliko pitanja  (Posjeta: 797 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tibor

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Nekoliko pitanja
« u: Listopad 06, 2009, 21:04:50 poslijepodne »
U sredu sam radio generalku u AQ i nakon dva dana sam na Botiama primetio Ich.Odmah sam sledeci dan poceo da lecim ceo AQ sa ContraSpot-om.Podigao sam temperaturu na oko 28 C,i ukljucio pumpu za vazduh.Interesuje me sledece:
Da li treba u AQ treba dodavati so i koliko (Corye nemam)?
Da li treba gasiti svetlo i koliko dugo?
Da li treba prekidati hranjenje riba?
Da li je vec neko lecio Ich sa tetrinim ContraSpotom i kakva su mu iskustva?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: Nekoliko pitanja
« Odgovori #1 u: Listopad 07, 2009, 07:51:13 prijepodne »
1. preporuča se davati sol ako nemaš ribice koje ju ne podnose...dakle, 1 čajna žličica na 10 l vode se prethodno otopi dobro u čaši vode (da ne ostanu mrvice) i ulije u akvarij...samo, pazi - i botie nisu oduševljene - dakle, sol doziraj samo jednom i nemoj je više nadoknađivati!
2. na nekoliko siteova sam pronašla i pokazalo se OK da se preporuča gašenje svjetla na minimalno 48 do 72 sata
3. ne, ali je bolje dnevni obrok podijeliti na više manjih
4. osobno nemam iskustava, ali znam mnogo bliskih prijatelja koji su bili njime zadovoljni, pogotovo ako je infekcija uočena rano - ako se prekasno reagira, zapravo niti jedan akvaristički lijek nije dovoljno "jak"...no, uglavnom svi vidimo ich na vrijeme...
5. preporuča se, također kroz 48 - 72 sata postepeno podići temperaturu u akvariju na 30 stupnjeva jer paraziti, odnosno, njhove spore ugibaju na 29,6 stupnjeva...pa i to jako puno pomaže da ih se uništi!
zadovoljan?  :)

Offline Tibor

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Listopad 07, 2009, 20:12:02 poslijepodne »
Da

Offline Tibor

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Listopad 09, 2009, 17:08:27 poslijepodne »
Posle pet dana lecenja Contraspotom bez rezultata,resio sam da ponovim tretman(tako stoji u uputstvu)ali je rezultat bio porazan po Botie.Uginule su obe,iako su do ponovljenog stavljanja leka bile zivahne i vesele(ali sa tackicama po telu)Ostale ribe su bez ikakvih simptoma tj izgledaju mi potpuno zdrave.Interesuje me da li su Botie uginule od bolesti ili sam ih ja ubio ponovljenom dozom leka.Ovo pitam da u buduce ne bih ponovio istu gresku.

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Listopad 10, 2009, 08:52:41 prijepodne »
Uf, epidemija icha na forumu.  :( Mene zanima jel treba napraviti izmjenu vode prije ponavljanja lijecenja, odnosno stavljanja nove doze jer ako se ne mijenja ispada da je unutra dvostruka doza (ako se ne razgradi, izgubi djelovanje...).  -?