Srpanj 20, 2025, 08:19:04 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: diskusi uginuli  (Posjeta: 1320 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline teak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
diskusi uginuli
« u: Kolovoz 16, 2009, 14:10:22 poslijepodne »
naime premjestio sam diskuse u poseban aq, voda zaciklirana, sve ok i uginuli su u jednom danu....s tim da je prugasti potpuno pocrnio.
Ima li tko ideju što bi to bilo i zašto je tako potamnio?

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Odg: diskusi uginuli
« Odgovori #1 u: Kolovoz 16, 2009, 19:53:09 poslijepodne »
najvjerovatnije ti nešto sa vodom nije valjalo, kad su svi odjednom otišli. -? to su uginuli taj dan nakon preseljavanja ili? baš mi je žao :(
možeš dati više informacija? po ovoj špranci: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29767.0
zg centar

Offline teak

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Kolovoz 17, 2009, 14:51:33 poslijepodne »
u biti drugi dan...ali sa vodom bi trebalo biti sve ok.....diskus je imao prugice no kada je uginuo je potpuno potamnio.....baš čudno
više me zanimalo od čega bi ribica mogla tako potamniti.....
sad što je tu je, moja avantura sa diskusima je završena.....  :(

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Kolovoz 17, 2009, 14:59:36 poslijepodne »
hmmm dal si imo koju ribu u tom akvariju prije? jesi ga mozda prao s nekim deregentom ili stavljo neku kemiju?

Mislim ako od zdravih riba do smrti prodje 1 dan znaci da je rijec o "nasilnoj smrti" neznam kak da se bolje izrazim, sumljam da je stres iako je i to moguce ali nebi svi otisli...nekaj ti nije valjalo s vodom, ili neka kemija kaj nesmije bit ili temperatura
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline teak

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Kolovoz 17, 2009, 21:24:42 poslijepodne »
prao sam sa nekim sredstvom ali prije nekih mjesec dana....možda je u ponovnom kontaktu sa vodom učinilo genocid  :(

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Kolovoz 17, 2009, 22:30:11 poslijepodne »
Ja .ranja zao mi je tebe a i riba..batali Diskuse tesko ko da je sa njima nakraj izasao....Osjetljiva i prezahtjevna riba a boga mi i skupa..
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #6 u: Studeni 12, 2009, 23:43:23 poslijepodne »
Ja .ranja zao mi je tebe a i riba..batali Diskuse tesko ko da je sa njima nakraj izasao....Osjetljiva i prezahtjevna riba a boga mi i skupa..

Ma nije to baŠ sve tako komplicirano. Problemi dolaze s bolesnim diskusima po shopovima i kad takvu ribu uzmete to je .ranje. Ako ste stavili u akv. čistu zdravu ribu i pod uvjetom da je voda ok diskuse držiš kao i sve druge ribe. dasljnjim unošenjem ostalih riba i biljaka sigurno je da ćeš donijeti svašta u akvarij i onda u stvari počinju problemi.

po meni recept za uspjeh i ljpotu diskusa je držati ih bez drugih riba koje nisu prošle jednu kvalitetnu karantenu, očistiti ih od hexamite jer to je preduvjet za normalan rast i razvoj ( pa i one ribe koje vam jedu i čine se ok), biljke dezinficirati prije unosa u akvarij, česte izmjene vode i raznovrsna hrana. Tvoji diskusi su uginuli zbog loše vode i to je jedini razlog, a probaj malo analizirati pa ćeš skužiti zašto je loša. Možda ih jednostavo nisi naviknuo na izmjene veće količine vode ( ako ne mjenjaš često vodu) i nagla promjena tj. premještanje u drugi akv. mogla biti kobna.
095/907 83 76  [email protected]

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #7 u: Studeni 13, 2009, 09:24:15 prijepodne »

Ma nije to baŠ sve tako komplicirano. Problemi dolaze s bolesnim diskusima po shopovima i kad takvu ribu uzmete to je .ranje. Ako ste stavili u akv. čistu zdravu ribu i pod uvjetom da je voda ok diskuse držiš kao i sve druge ribe. dasljnjim unošenjem ostalih riba i biljaka sigurno je da ćeš donijeti svašta u akvarij i onda u stvari počinju problemi.

po meni recept za uspjeh i ljpotu diskusa je držati ih bez drugih riba koje nisu prošle jednu kvalitetnu karantenu, očistiti ih od hexamite jer to je preduvjet za normalan rast i razvoj ( pa i one ribe koje vam jedu i čine se ok), biljke dezinficirati prije unosa u akvarij, česte izmjene vode i raznovrsna hrana. Tvoji diskusi su uginuli zbog loše vode i to je jedini razlog, a probaj malo analizirati pa ćeš skužiti zašto je loša. Možda ih jednostavo nisi naviknuo na izmjene veće količine vode ( ako ne mjenjaš često vodu) i nagla promjena tj. premještanje u drugi akv. mogla biti kobna.

a kako ih rješavati hexamite?

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #8 u: Studeni 13, 2009, 09:36:46 prijepodne »
a kako ih rješavati hexamite?

medazolom
500mg na 100L