Kolovoz 12, 2025, 23:23:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Krepala rasvjeta na juwelu  (Posjeta: 1872 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Annie_S

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
Krepala rasvjeta na juwelu
« u: Rujan 30, 2009, 17:39:25 poslijepodne »
Ovak, jucer kad sam dosla doma u nijednom akvariju nije radilo svjetlo (oba su na timerima) tak da pretpostavljam da je nestalo struje. Posto ne znam namjestati timere :-[ iscupala sam i ustekala direkt u razvodnik (pricam o juwelu 190, sve staro 3 mjeseca). Kad je decko htio natrag vratiti nije se vise htjelo upaliti, ni s timerom ni bez njega. Sad, u cemu bi mogao biti problem? Tesko da su lampe jer nebi valjda obje krepale u isto vrijeme. Mozda je za nest kriv nestanak struje, nest izgorjelo? Decku se ucinilo da smrdi prekidac za svjetlo (a nije) i isao je rastaviti i spajati zice (losa ideja, a s najboljom namjerom)... Moram li napomenuti da nije upalilo, a ziher nam sad nece priznati garanciju... Neke ideje, prijedlozi? Akvarij je pun bilja koje s ljubavlju mazim i pazim svaki dan, a uzasno je mracno jer je kutni, na stranicama je pozadina i nista svjetla ne prodire ni uz lampu gore i stolnu lampicu sa strane...  :'( Bojim se da ce mi bilje propasti u roku odmah. Nakon samo tjedan dana sto nas nije bilo doma, dio bilja je poceo propadati jer se namnozila pistia, kak ce tek sad bez ikakvog izvora svjetlosti. :(

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
Odg: Krepala rasvjeta na juwelu
« Odgovori #1 u: Rujan 30, 2009, 19:11:02 poslijepodne »
ako su samo otvarali prekidac i gledali zice priznati ce ti garanciju... moze bit da je prdnuo starter ili prigusnica.. Najbolje uzmi pokopac i odnesi ga na garanciju.. Popravit ce to oni :)
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 30, 2009, 19:14:39 poslijepodne »
Evo, saznala sam da je struja nestala na sekundu i kaze elektricar da moze biti da je od toga nekaj otislo... S obzirom na brzinu popravljanja kad se nest reklamira  bojim se da bu bilje odavno  :dead:

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Rujan 30, 2009, 20:56:19 poslijepodne »
Evo, saznala sam da je struja nestala na sekundu i kaze elektricar da moze biti da je od toga nekaj otislo... S obzirom na brzinu popravljanja kad se nest reklamira  bojim se da bu bilje odavno  :dead:

bojim se da zbog tog neće priznat garanciju, zato ne pričaj niš da je nestala struja nego da je jednostavno samo krepala sama od sebe ;)

Offline staglin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #4 u: Rujan 30, 2009, 20:59:19 poslijepodne »
tesko da je starter jer ga jednostavno nema u juwelu,mozda je skocio napon pa sprzio prigusnicu,tu ti nema pomoci jedino odnijeti na popravak ako ti priznaju garanciju,ako ne onda  otvarati na silu i zamjeniti prigusnicu....do  tad se snadji sa kakvom lampom barem da ima nesto svjetla....
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 01, 2009, 21:11:12 poslijepodne »
Kak stvari stoje, nece priznati garanciju, a kazu da novo kosta 1200 kn (bez lampi). Ne popravljaju nego je jedino moguca zamjena. Srce mi se slama... Dode mi da odustanem od svega. I da se sve to uspjesno sredi proci ce vec previse vremena. Kupit cu sutra bar neku jadnu stolnu lampu. Bilje se svo pognulo prema naprijed da dode do svijetla. Jel ima jos netko kakvih prijedloga?

Hvala na dosadasnjim.

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 01, 2009, 21:26:29 poslijepodne »
onaj poklopac na konzoli se skida,uvuces neki tanki noz ili sl pa polako otvoris...e unutra su el prigusnice...po meni je najvjerovatnije ona...mislim da bi unutra cak mogli nagurati prigusnicu iz stedne zarulje,naravno ako je to u pitanju ali mislim da jest....

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 01, 2009, 21:34:57 poslijepodne »
Elektricar je gledao i rekao da je nemoguce otvoriti rasvjetu bez da se strga plastika, a to su rekli i u pet centru. Ako ne prode kao reklamacija (a brijem da nece), dat cemo elektricaru pa nek trga koliko hoce. Ako se ni onda ne slozi akvariji su na prodaju, nemam ja zivaca za to.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #8 u: Listopad 01, 2009, 21:44:51 poslijepodne »
a cuj.. nije kraj svijeta, dogadja se... ako ne pomor kao kod mene, onda barem nesto mora riknuti kao tvoja rasvjeta...

a znas onu staru - Sto te ne ubije, ojaca te!
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 01, 2009, 21:52:26 poslijepodne »
A ne znam... Akvarij je star 3 mjeseca i kad se sve zbroji kostao je minimalno tisucu eura. Koliko je jos truda i ljubavi ulozeno u to bilje necu ni spominjati. Znam da se svima dogadaju sranja, ali prilicno me ovo pogodilo.
Inace, sad nemam pojma kaj pricam, ali elektricar kaze da mu se to cini prelagano da bi unutra bile prigusnice, da je vjerojatno sve elektronika...
Nismo nist struju spominjali.

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 01, 2009, 21:59:50 poslijepodne »
a cuj.. nije kraj svijeta, dogadja se... ako ne pomor kao kod mene, onda barem nesto mora riknuti kao tvoja rasvjeta...

a znas onu staru - Sto te ne ubije, ojaca te!

tako je,ne znam koji model je u pitanju,ja sam se danas nesto igrao oko poklopca i zalijepio sam onaj jedan priljepak za filter gore na poklopac i kad sam ga isao skinut dizala se i ona plastika sto pokriva prigusnice....sa takva dva priljepka bi mogao iscupati taj mali poklopac.....mozda je u tebe noviji model pa nemoze.....
svakako ga otvrit jeftinije ce biti nego uzimati novi ili sl.unutra su (je) prigusnica,na njoj treba viditi koje dvije zice idu u struju...e to otpojiti (naravno da kabel za to vrijeme nije ukljucen)i na te zice spojiti drugu prigusnicu (one dvije zice sto idu u struju)....druge 4 zice na prigusnici onda spojit na drugoj strani prigusnice(ove stare) na preostale 4 zice (pazi u paru su za svako grlo)....ovo je varijanta da ostane u poklopcu ta stara ako se nemoze izvadit jer to neznam moze li ili ne...ili samo za probat da li radi ,kasnije cete lako(valjda) izvadit istu....
evo vam ovdje sve lijepo opisano pa procitajte....http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=416:elektronska-prigunica&catid=22:uradi-sam&Itemid=83
nemoram napominjati da ako niste nimalo vjesti sa strujom i alatom da ovo sve treba raditi ELEKTRICAR ili bar neko ko je radio nesto sl.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #11 u: Listopad 01, 2009, 22:02:14 poslijepodne »
i dalje stojim pri svom misljenju - dogadja se i nije kraj svijeta... i ja sam voljela svoje botie... svoje skalare... koze.. pa eto..

al svejedno, idem hrabro i uzdignute glave - NAPRIJED!  :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline staglin

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Listopad 01, 2009, 22:03:21 poslijepodne »
 elektricar kaze da mu se to cini prelagano da bi unutra bile prigusnice, da je vjerojatno sve elektronika...

stari elektricari ne kontaju elektronske prigusnice oni su jos na magnetskim,odnesi ga u neki servis gdje se kontaju u struju,sarmiraj decke i izmoli ih da ti to naprave.... ;)....i daj im za kavu......

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 01, 2009, 22:04:58 poslijepodne »
Nemam pojma koji model. Akvarij je trigon 190, nov je... Lampe su t5 28w, 590 mm. Hvala puno na savjetima, malo si me smirio.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #14 u: Listopad 03, 2009, 10:39:17 prijepodne »
evo kako je riješeno privremeno rasvjeta ... kupio sam 2 neonke, ručne ... t5 8w ... spektar - nemam pojma ... trošak 60kn

postavio sam ih kroz kutije za cipele ... valjda će to koliko toliko pomoći dok se ne osposobi originalna rasvjeta
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #15 u: Listopad 04, 2009, 10:16:59 prijepodne »
haha...uradi sam! svaka čast.... :klap:  sad  definitivno izvadite pistiu da bar malo svjetlosti dođe do ostatka bilja.. ;)

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 04, 2009, 11:08:37 prijepodne »
Je, pistia je vani u kanti i ceka nove vlasnike. Inace, na moju veliku zalost stvarno vec dio bilja zuti (valisneria, anubias gubi boju i jos dio bilja). Nadam se da ce sutra biti dobrih vijesti.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #17 u: Listopad 06, 2009, 07:42:03 prijepodne »
evo dobre vijesti za naše biljke ... jučer su me nazvali iz predstavništva uvoznika Juwel i rekli da ćemo dobiti novu konzolu s našim starim lampama  :caga: hvala im puno i svaka čast  :klap:

večeras idemo po nju i od sutra biljke opet imaju svijetlo ... vjerujem da će se oporaviti a i kako mi je babyboom rekla probujat će nakon malog odmora :) živi bili pa vidjeli
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Listopad 06, 2009, 13:05:29 poslijepodne »
U meduvremenu mi je propala valisneria pa ako netko ima viska... Po mogucnosti giganteu.  :zagrljaj: