pozdrav!
najprije mali uvod. akvaristikom se bavim od kad znam za sebe (citaj: od vrtica kad sam na poklon dobio prve zlatne ribice!

). volim sam-svoj-majstor djela jer me cine sretnim i zadovoljnim i zato sam se kod ovog akvarija odlucio za sto veci udio DIY izvedenih dijelova. sve osim pumpice i grijaca sam sam izradio (mada bi probao i njih da se kuzim malo vise u elektriku). staklo, poklopac, rasvjeta, postolje, a u planu je i vanjski filter za koji jos samo trebam pronaci odgovarajucu posudu u koju cu smjestiti pumpicu i filter materijal (samo ono najbitnije!

).
nego, da ne duljm slijede generalije.
staklo: 51x35x30 (DxVxS), cca 53 lit
rasvjeta: DIY poklopac od laminata sa 2 stedne zarulje (2x13W) sa 6500K i Daylight bojom svjetla
filter: za sada protočna pumpa Aquarium systems Maxi-Jet 250 (375 l/h) sa spuzvicom na usisu vode. u planu je izrada vanjskog filtera sa pumpom od 900 lit/h.
grijac: Rena, neki prastari model od 50W
postolje: zeljezni okvir sa plocom od iverice
podloga: Vulcanit Hobby u debljini 2cm, na njemu crni pijesak sa primjesima sivog kvarcnog pijeska isto 2cm
flora
Sagittaria subulata
Cryptocoryne wendtii "Green Gecko"
Eleocharis acicularis
Hydrocotyle leucocephala
Limnophila sessiliflora
fauna
endleri - xy kom (kote se ko zecici pa sam ih prestao brojati)
crvene platije - 3 kom (2 M i 1 Z)
Nannostomus marginatus - 3 kom
Nannostomus beckfordi - 2 kom
Corydoras habrosus - 1 kom
Corydoras nanus - 1 kom
kozice Red Cherry Shrimp - takodjer sam ih prestao brojati ali ih imam prozirnih i skroz crvenih pa pretpostavljam da su dvije vrste ali nisam skroz siguran koje
puzevi Malayan Trumpet Snail i obicni okrugli akvarijski (i oni su dio biotopa i za mene dobrodosli)
dekoracija se sastoji od jednog tamno sivog kamena i korjena
na slikama se ne vidi danasnji postav u kojem nema vise ovog velikog kamena, a voda je mutna jer sam slikao odmah poslije sastavljanja akvarija. novije slike slijede ubrzo. i ako se pitate sto je to okomito na straznjoj strani akvarija, to je pregradni filter koji nikada nije profunkcionirao kako treba! kako sam ga zalijepio sa ostatkom akvarija vise mi se nije dalo rastavljati sve i ponovo lijepiti pa sam ga odlucio ostaviti i nekako ga sakriti sto biljkama sto nekom buducom pozadinom.
evo, to je za sada to. pucajte uzduz i poprijeko sa komentarima svih vrsta. svaka misao je pozeljna.