Srpanj 18, 2025, 01:20:22 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pitanje?  (Posjeta: 1336 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tiestos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
pitanje?
« u: Rujan 03, 2009, 15:11:24 poslijepodne »
gledam tamo na poćetnoj,meni se ćini da biljkama treba sve živo i neživo..i sad malo gledam one makro i mikro elemente + co2! i kontam si da to treba bit okej za zdrav rast biljaka..e sad vidih da tamo ima sve živo a piše da je sve potrebno biljkama,fosfor,kalij,sumpor,željezo,bakar itd itd.. e sad ja postavljam pitanje:dal co2 +miko,makroelementi su dovoljno za razvoj biljaka da netražim sve ovo što sam nabrojao! jel ja neam pojma što su ti makro i mikroelementi,jel ja predpostavljam da je to sve kalij,sumpor... itd,itd u njima i još kad se doda co2 da je to onda to! sad vi???danke

Offline Black Tiger

• Punopravni član
Odg: pitanje?
« Odgovori #1 u: Rujan 03, 2009, 15:51:58 poslijepodne »
Makro: C,O,P,H,N,S,K,Ca,Fe i možda sam neki izostavio
Mikro: Zn,Ti,I,Mn,Sc,Mg i još njih

Ali u globalu ove kaj sam ti nabrojao to su ti osnovni, nadam se da znaš kratice iz periodnog sustava elemenata. ;)
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline Ozoman988

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Rujan 03, 2009, 16:18:32 poslijepodne »
U ovome je sve nabrojano sto je biljkama potrebno. Mikro iz kupovne tekucine (ProFito), makro home made gnojivo i CO2 ovisno dal imas bocu ili diy varijantu.
Zagreb/Jarun 098/9019849

Kozicnjak by Ozo

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 04, 2009, 10:08:13 prijepodne »
hvala puno,znaći dobro sam ja mislio..mikroelementi+makroelementi+co2 je dobar posao... hvala još jednom :up:

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 04, 2009, 12:09:05 poslijepodne »
ja bih predložio slijedeće:

ako misliš slagati biljni akvarij, prije svega malo pročitaj članke o njima, obrati pažnju na LP-ovu temu Revela i možeš takođet u mojoj temi Orinoco pročitati dosta toga o biljnima akvarijima, pa će ti biti možda neke stvari jasnije.

1. Ja bih na tvojem mjestu počeo s podlogom i stavio zemlju preko koje bi išao šljunak
2. Počeo bih s dodavanjem co2 preko diy verzije, jer  bez Co2 nemoj ni započinjat raditi biljni akvarij
3. mikroelemente možeš kupiti u bilo kojem pet centru: to su profito, plantamin i sl.
4. Česte izmjene vode
5. Makroelementi tek kad malo shvatiš kako to sve funkcionira i stekneš neko iskustvo. To kažem jer oni nisu zezancija i bez nekog znanja i njihovog dodavanja ćeš napraviti više štete nego koristi i dobit ćeš algarij, a ne akvarij.

Pozdrav

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 08, 2009, 13:24:33 poslijepodne »
hvala puno... pomoći će

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #6 u: Rujan 08, 2009, 15:19:01 poslijepodne »
e tiestos sorry kaj lagano offtopičarim u temi al nešt me muči. znam da svi preporučaju zemlju za cvijeće a ja sam pri postavljanju akvarija stavil običan supstrat pa me zanima dal zemlja ima samo ulogu tj zamjenu makroelemenata i da li je oni mogu zamijeniti.tnx

pegaC
Prelog

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #7 u: Rujan 08, 2009, 15:24:24 poslijepodne »
e tiestos sorry kaj lagano offtopičarim u temi al nešt me muči. znam da svi preporučaju zemlju za cvijeće a ja sam pri postavljanju akvarija stavil običan supstrat pa me zanima dal zemlja ima samo ulogu tj zamjenu makroelemenata i da li je oni mogu zamijeniti.tnx

zemlja je puno više obogaćena i mikro i makro elementima, evo kod mene je u aq mi se čini mjesec dana, problem sam imal sa točkastom zelenom algom, al zbog moje krivice (previše sam spizdil svjetlo), sada uz izmjene vode svaka 3 dana po 20% je sve ok, bilje ne da raste nego buja nenormalno i mogu reć da sam iznenađen zemljom, prije sam imal supstrat koji je u usporedbi sa zemljom nula ili zero :D

mada ću opet mjenjat i stavit ću jbl supstrat da njega isprobam jer kažu da je najbolji od ovih kupovnih steriliziranih supstrata, a ak nebu valjalo vraćam se na klasmann profesional ts1 supstart

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #8 u: Rujan 08, 2009, 17:29:49 poslijepodne »
ma i ja sam mislil tak :( a sad mi je šteta rasturavat akvarij kad mi se bilje ukorijenilo  :nerv: mada mi se sve dalje čini da bi trebal kupiti poštenih 20 kg zemlje xD i lagano stavit namakat i za kojih mjesec dana idem rasturit akvač. al zasad samo aromatica krepava tak da i nije hitno.fala  ;)
pegaC
Prelog

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 10, 2009, 10:58:25 prijepodne »
ma daj ne sekiraj se...samo ti ćaćkaj ;)