Rujan 01, 2025, 23:16:26 poslijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Koji je ovo ciklid?  (Posjeta: 3428 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline damir7

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Koji je ovo ciklid?
« Odgovori #25 u: Siječanj 31, 2005, 23:46:00 poslijepodne »

Ma da primjetio sam da se mrijeste,iskopali su bogme 2 rupetine do dna skoro,no najviše vremena provode u peeini ispod drva i kamenja pa ih tamo totalno ne vidim kaj rade. Super su mi taj par,samo su oni u akvariju i siroti gupi za kojeg neznam ni di je danas ga nisam vidio :-(,Primjetio sam da su malo promjenile boju zadnjih 2 dana,mužjak je nekako tobio žuekast štih,onako na braun boju a ženka ona s žutim le?nim perajama je boje jaee puno izrazila i sad je veei kontrast pruga.Kaj se tiee ugiza za ruku nemam pojma ali i mali trzaj 2-3metra od akvarija one zbrišu,ako ih želim vidjeti kad su kod stakla pomieem se 1m 3miniuute i sve polako i samo trepnem zapale. Slj ribe sigurno ciklidi,to je ono opaka riba,ko gumene su sa ovim ustima,oduševlja sam ribama,zbilja :-).

Kaj si radio s mladima,euo sam da ih niko neae ni u pet shopovima? Žao mi ioh je 100komada baciti,ra?e nek ih oni pojedu pa neka njih peee savjest,no svakako ih budem djelio šakom i kapom kad ih bude!
Zagreb/Maksimir

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Koji je ovo ciklid?
« Odgovori #26 u: Veljača 01, 2005, 20:19:00 poslijepodne »
Sto se tice tog bjezanja u zaklone cim se pojavis: Ima jedna finta, koje sam se cak sam sjetio. Probaj kad ih hranis ostati pored akvarija, tako da ih prisilis da izadu dok si ti u blizini i istovremeno ih ucis da nemaju razloga za strah te da tvoj dolazak pred akvarij znaci hranu. Tako svaki put kad se priblizis ribe ce izlaziti, a ne skrivat se. Takav "trening" je potreban samo onda kad su ribe stvarno jako plasljive (nigrici bas i nisu). Vecina riba se nakon 1-2 tj. vec priviknu na vlasnika. Moji Labidochromisi nisu se navikli ni nakon mj. dana i stalno su bili po rupama pa je stvarno bilo potrebno poduzeti neke "straho-oslobodilacke" poteze.

A ovo u vezi mladih nigrica, ja sam svoje ostavljao u maticnom akvariju tako da su na kraju uvjek zavrsili kao ziva hrana. Nema smisla da se previse trudis oko odgajivanja radi eventualne prodaje ili neznam ceg jer je ta riba jednostavno prerasirena i prejeftina. Jedino ako ti je bas gust uzgojit nesto svoje

Offline damir7

• Punopravni član
Koji je ovo ciklid?
« Odgovori #27 u: Veljača 01, 2005, 22:02:00 poslijepodne »
Evo danas sam došao s posla i zbilja su me doeekale OK,malo sam im bacio crviaa gore i onako do?u do pola akvarija i gledaju i onda samo njam i opet dole i nisu baš da su nekako gladne kao ili su u strahu vea danima od kad sam ih dobio. Sjedim 1m od njih i samo malo pomaknem rukom miša i gledam u njih i odma pobjegnu a ako se polako približim uvuku se u rupu i bok. Imaju preko 2 kamena drvo i gore na drvu su jaja,i stalno mužjak onako gleda gore i malo si pojede izgleda.Neznam kako je kad sam na poslu ali stalno su u rupi i ne izlaze baš previše van. Mlade nebi prodavao nego bi ih podjelio. Usput gupi koji je bio danima s njima OK danas je na?en širom otvorenih ustiju i oeiju sam skršen i bez peraja i repa . Izgleda su ga poslale u zemlju sjenik.
Zagreb/Maksimir