Kolovoz 27, 2025, 01:17:29 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: 2 ciklida , 1 akvarij-koji?  (Posjeta: 4825 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Daddy G

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
2 ciklida , 1 akvarij-koji?
« Odgovori #25 u: Siječanj 24, 2005, 19:24:00 poslijepodne »

Iz Ma?arske možeš prenjet što god želiš,nitko niš ne gleda. Bio sam nedavno u Budimpešti,al nisam gledao po pet shopovima. Ove selendre kao Zalaegerseg i Nagykanyiza ti sigurno nemaju niš. Do Pešte ima 350 km,to bi se dalo,al ne sam zbog toga ia i ne samjer te previše košta taj izlet.

Ja još uvijek nisam odustao od toga dadofuramnekaj iz Londona.Samo da smislim taktiku.

Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Siječanj 24, 2005, 20:02:00 poslijepodne »
ako ih na?u, pravi se da nisu tvoje! ili zmuljaj da ti je to za gablec...
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 24, 2005, 20:09:00 poslijepodne »

, pa ove tvoje mrcine bi mogle proa kao gablec.....

Kao.....carinik pita:"What the f... is this?

.....ja odgovaram:"I wasn´t hungry... I´ll eat it later

...ovaj me pogleda:""

....a ja odgovaram:"I like it fresh". Edited by: Daddy G
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Siječanj 25, 2005, 15:09:00 poslijepodne »
Evo kupili bumo akvarij od 100L onda i stavili bumo dva ciklida i to malawi,sad je pitanje jel OK staviti muškog i ženskog ciklida unutra?Mislim jel to OK,nebi stavljali više jer bumo ih i ostavili kad porastu pa da budu solo a i možda dobijemo malene za podjelit ako uspije mrijest
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Siječanj 25, 2005, 17:27:00 poslijepodne »
Kojeg eistaaa uz ciklide? Jel mogu staviti ajmonera on bi mi bio kao višak,neznam bi on išao ili imam dva mala corija albino,da mi ih ne pojedu ciklidi kad su mali :-).Danas pogledao Tukano i imaju mislim najbolje cijene za ciklide,mix je po 29Kn recimo ......... Jel se možda neko rješava malawi ciklida pa da mi proda dva komada.........
Zagreb/Maksimir

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #30 u: Siječanj 25, 2005, 20:21:00 poslijepodne »

Citat: damir7
Evo kupili bumo akvarij od 100L onda i stavili bumo dva ciklida i to malawi,sad je pitanje jel OK staviti muškog i ženskog ciklida unutra?Mislim jel to OK,

E Damir / nije to OK.

Malawi ciklidi,pa i m9bune koje su dio tih ciklida su poligamne ustonoše.Poligamna ustonoša znaei,da treba da budu u grupi od više priomjerka,a jedan omjer znade biti jedan mužajk i 4 i još bolje više ženki.

Takav sistem im je u "krvi" i samo u takvim grupama ti ciklidi djeluju naravno,divno i atraktivno.

No iapk kupiš samo par ,time eeš možda postiei,bude li ti par,muškarca,da u trenutki strasti bude ganjao ženku do bridkog kraja.

A i prirodi ti se ciklidi zadržavaju u poveeoj grupi,koju saeinajava vodeei mužjak,koji ujedno i štiti svoju teritoriju od uljeza,a od zavisnosti od vrsta ženke se drže skupa sa mladuncama,obieno na periferiji teritorije ili su pak same,ali opet na teritoriji dominantnog mužjaka.

Budeš li imao nesreee pa ti par bide dvoje mužjaka,tad,kad lee biti polno zreli jedan skoro neminovno gine,jer vodeei mužjak obraeuna sa svim suparnicima,a to je opet jedan od razloga što se nam neki mužjaci u akvariju ofrabajo uboje ženke,samo zato da bi oeuvali glavu.

Oeeš li par onda treba da se osredotoeiš na monogamne ciklide,koje žive u roditeljskom odnosu,ali opet to Malawi ciklidi nisu.

Jes da su Malawi ciklidi lepi i zanimljivi,mada oeemo li mi u tome uživati,ipak treba postupati i uraditi i akvarij i grupe kako to njim pritiee,jer samo tako eemo biti mi sretni a ciklidi sijajni.

Malawi ciklidistika jeste jako pogodna za akvariste,no treba poštovat pravilaigre,jer prije ili kasnije se to ispostavi i u praksi.

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Siječanj 25, 2005, 20:56:00 poslijepodne »

Pa ja fakat nemam sreae onda.......tj ovaj puta cura,pa ono dve ribe da nejdu nevjerojatno,neki stavljaju 5-6 komada u 100L-----onda bum stavio 2 ženke ijednog mužjaka i bok pa mora biti OK a ako im bude premalo otiai au u duaan i kupiti 250L akvarij i bok,tak ga imam u planu kupiti jako brzo a za dva mjeseca nebudu joj ribe narasle puno. Sad me još zanima jel može ajmoner uz njih?
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Siječanj 25, 2005, 22:53:00 poslijepodne »

I gdje u ZG ima demasona za kupiti,bio sam u lesnini imaju dosta ciklida i kaj,neki nemaju imena,na nekima akcija 50% i tako sve u svemu ni cure tamo kaj rade ne eine mi se da znaju malo više od onoga kaj moraju radi posla.......Želio bi prugastog plavog jednog i neznam žutog ili tak neke druge boje.......Recite da je to OK ?
Zagreb/Maksimir

Offline Daddy G

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Siječanj 27, 2005, 15:34:00 poslijepodne »
najljepši demasoni su ti u Karlovcu, no za to je sad kasno, vidim da si uzeo nigriae....
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Siječanj 27, 2005, 15:40:00 poslijepodne »

Nikad nije kasno,ove mi se ribe toliko svi?aju da budem uzeo prvom prilikom Cayman110 i pozabavio se ciklidima,nema bilja i zabavnije je ipak puno.Jueer je sve bilo OK a sad se opet nekaj posva?ali izgleda,mužjak tjera stalno i ženke a kad iza?e van onda je super s njima,zanimljivi su svakako!
Zagreb/Maksimir