Kolovoz 07, 2025, 01:27:08 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: biljke na mokro ;))  (Posjeta: 804 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
biljke na mokro ;))
« u: Kolovoz 15, 2009, 08:11:12 prijepodne »
Dali je netko probao uzgojiti tj. prilagoditi biljku iz suhih na mokre uvjete?
Konkretno mislim na mahovinu koju nalazimo vani,a sad je ima predivne.Kad bih je stavila na prilagodbu kao i za suho uzgajanje akvarijskog bilja,znači u posudu punoj vlage...Ništa,probat ću svakako,ali voljela bih čuti dali je netko pokušao.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: biljke na mokro ;))
« Odgovori #1 u: Kolovoz 15, 2009, 10:55:24 prijepodne »
ja sam probao stavit direktno pod vodu i to dok sam eksperimentiro s kozicama. prvo bilo je smeca za poludit al je super izgledala pod vodom, ali mi je propala nakon nekih 3 tjedna

dalje nisam ni pokusavao jer sam nasao druge zanimacije

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #2 u: Kolovoz 15, 2009, 12:09:15 poslijepodne »
Pa dosta biljaka po pet shopovima koje dolaze iz uvoza su zapravo uzgajane na suhom, ali ne znam kako bi to išlo sa mahovinom. Ja sam pokušao "kopnenu" mahovinu koju sam uzeo sa betona iza kuće uzgojiti u sličnim uvjetima u kojima je bila do tada, tojest na malo vlažnom kamenju u fontanici(nije bila potopljena u vodu) pa se nije primila - to naravno ništa ne dokazuje osim možda moje nekompetencije. Portal za mahovinu http://www.aquamoss.net/Introduction.htm čini mi se nigdje ne spominje takvu mogućnost.

Offline Marselus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #3 u: Kolovoz 15, 2009, 12:35:01 poslijepodne »
Može se prilagoditi samo je pitanje dal će se u potpunosti prilagoditi i potrajati ii bude nakon nekog vremena otišla, npr. dosta ih je nakon kaj sam ih potopio u vodu propalo al ima jedan fissidens koji se drži već 6 mjeseci pod vodom...
Mahovine treba uzimati iz čim vlažnijih mjesta ili najbolje kraj nekih potoka, rijeka i ostalog,