Srpanj 27, 2025, 13:57:27 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Crna čupava ne da mi mira...  (Posjeta: 1392 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen051

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Crna čupava ne da mi mira...
« u: Srpanj 15, 2009, 15:06:51 poslijepodne »
Eto, trebam pomoć i koji dobar savjet... U zadnje vrijeme mi je nekako crna čupava alga počela bujat. Do sada ju je bilo jako malo, ali sad je nekako uzela maha pa me zanima kako se vi borite sa tom nemani... Mislim da nije problem u co2 jer redovito mijenjam smjesu, a što se cirkulacije tiče, imam original bluwave 03 za caymana 60... Za sada je cirkulacija bila ok, filter je nedavno očišćen i mislim da je sve ok što se toga tiče... Ako vam šta padne na pamet, cijenim svaki savjet i pomoć. Samo mi nemojte, molim vas, savjetovati da kupim novi vanjski filter :)

Šta je sa Easy Carbom?

Hvala!

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Odg: Crna čupava ne da mi mira...
« Odgovori #1 u: Srpanj 15, 2009, 15:31:31 poslijepodne »
Meni je Easy carbo pomogao da je se riješim. Već nakon par dana doziranja počela je crvenjeti i na kraju je nestala. Ako možeš kupi pa probaj.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #2 u: Srpanj 15, 2009, 15:54:20 poslijepodne »
a kao prevenciju za ubuduće stavi crossocheilus siamensise

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #3 u: Srpanj 15, 2009, 16:27:27 poslijepodne »
Samo mi nemojte, molim vas, savjetovati da kupim novi vanjski filter :)

Šta je sa Easy Carbom?

kupi novi vanjski filter    :up: šala, mada `ko zna, oprema koja se dobiva uz gotove akvarije ponekad nije zadovoljavajućih karakteristika, možda da ubaciš neku potopnu pumpu radi pojačavanja cirkulacije vode (kod mene je u 54 lit akvariju 420lit/h za 60Kn)

EC će uništiti algu tako da ugasiš sve filtere i pumpe, špricom polako stavljaj EC po algama (naravno da količina EC mora biti primjerena litraži akvarija), ostavi tako bez rada filtera 10-tak minuta, nakon nekog vremena će alge postati crvene i nestati

važnije je otkriti zašto su se one pojavile, a tu može biti svašta: premalo CO2, makro-mikro elementi, premala cirkulacija vode, hranjiva podloga stara pa manjka hrane za biljke, lampe ostarile pa svjetle neodgovarajućim svjetlom i sl.
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #4 u: Srpanj 15, 2009, 19:11:44 poslijepodne »
Meni ta ide na zivce ali ne ona gusta vec rijedja po povrsini lista i na rubu naj prije,imam stare lampe pa cekam nove.
Posudio sam nesto malo Ec od Staglina sa foruma i sprico par listova e.tenellusa i mladu limnophilu.na tenellusu je nestala(crveno pa kasnije bijelo i nema je vise) ali sam ostetio limnophilu aromaticu,lysimachiu..ali malo..nisam u spricu sa ec povukao vodu..nisam znao pa je to izgleda sprzilo odmah 2.dan 8( drugi puta cu napravit po propisu!
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline razorblade

• baniran
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Srpanj 22, 2009, 23:25:32 poslijepodne »
U caymanu 60 je taj blu wave 03 slab za tu litrazu. Ja imam cayman 60 ali Pro i u njemu je blu wave 05 i to mi se nekad cini slabim. i istto tu i tam imam te alge i to svaki put kad se zelim rijesiti sagitarie subulate iz akvarija - cim ju izvadim nakon 2 do 3 dana se crna cupava pojavljuje. Sagitaria brzo raste pa je korisna iako ju ne volim moram ju bar malo imat. Nabavih jednu ljepsu koja brzo raste(elatine triandra) pa cu sad vidjeti kako ce rasti ta i utjecati na crnu cupavu algu. Ako bude ok onda sagitaria leti van.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #6 u: Srpanj 22, 2009, 23:32:09 poslijepodne »
naravno da je slab,ja sam ga frizirao sa jačom pumpom... :)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst