Srpanj 19, 2025, 10:43:17 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pocinjem gnojiti - pa trebam dozvolu :)  (Posjeta: 4027 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: pocinjem gnojiti - pa trebam dozvolu :)
« Odgovori #25 u: Lipanj 29, 2009, 12:25:57 poslijepodne »
lp sve si super reko i sad mogu i ja krenut s makroelemntima bez brige ;) :D

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #26 u: Srpanj 12, 2009, 12:11:56 poslijepodne »
mogu s ponosom reci da mi ovo gnojenje dobro uspijeva - biljke poludile, svaki dan imas nesto novo u akvariju vidjet (uvijek neki listic izraste) :D

uglavnom, kupio sam nove lampe (grolux + aquastar) i nabavio reflektore - to sad puno bolje izgleda

nije mi tesko jednom tjedno izmjeniti pola vode (jer ocito bilju to dosta odgovara)

jedino jos muku mucim sa CO2 - imam diy i ona smjesa mi daje premalo mjehurica pa sam malo pojacao dozu (po preporuci jednog forumasa) ali mi onda smjesa "ludi" kojih 2-3 dana i onda opet pocne 1 mjehuric svakih 4-5 s
zanima me kako odrzavate 1 mjehuric svaku sekundu kroz dulje vrijeme (ako moze netko napisati svoju dozu)

da i nesto najljepse sto mi se desilo - alge na anubiasu su pocele bijeliti i povlace se :P (problem je taj sto je anubias svega 5-10 cm udaljen od rasvjete - zavezan za visoki panj - zato one dugogodisnje alge) - sad neznam jel to od EC-a ili mozda od cesce izmjene vode
ali meni je to ipak malo presporo pa ako netko zna kako da ubrzam to povlacenje algi (one tockaste - zelene - s vremenom postaju crne) ili ce mozda s vremenom sve otici ( valjda kroz godinu dana  >:()

i najbitnije od svega ribe su sve zive a boom algi se nije desio
-  Zagreb/Savica  -

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Srpanj 13, 2009, 06:25:12 prijepodne »
vezano za co2 u diy varijanti, ja u svoojoj verziji slažem na 1,2l vode 2,5 šalice šećera i stavim 2 žličice kvasca (suhog), i na to stavim još manje od pola žličice sode i smjesa mi daje tjedan i pol po 1 mjehurić u sec, onda se smanji na koja dva mjehurića u sec, tak meni funkcionira

sad ja sam razmišljal stavit 2xdiy co2 samo kaj bi onda moral nać omjer sa sodom da mi više stabilizira smjesu u početku kako bih na duže vrijeme dobio mjehurić il čak dva u sec, al bi se trebalo poigrat sa time, probaj malo kemijat pa buš videl kak bu ;)

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #28 u: Srpanj 13, 2009, 11:16:30 prijepodne »
jedino jos muku mucim sa CO2

CO2 moraš dovesti u red

recimo ja u flašu 2 lit stavim 2x2 dcl šećera, 1 čajnu kvasca (Dr. Oetker) bez sode bikarbone jer je kod mene voda ionako tvrda pa valjda nije potrebno jer mi ovako dobro radi, kad sam prije stavio sodu samo se kilavilo dan-dva

ako kod tebe divlja pa stane vjerojatno moraš dodati sodu
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.