buraz švabe su za tebe crnogorci!!! šala mala! Akvarij ti poprilieno velik a što je veai(mislim na litražu)to ti je stabilniji-zahtjeva manje prekanja po njemu.moguae da su uzroci pomora to što diraš filtere eesto-talog u filterima ti je koristan samo vizualno ti se eini da ne valja,uloške u filteru eistiš svakih mjesec pa eak i duže s obzirom na litražu,keramiku ne diraj ona ti je najveai medij za koloniziranje korisnih bakterija,a i vodu možeš mjenjati rije?e.kontroliraj parametre vode PH,GH,KH,nitrite,amonijak,nitrate,silikate i N-P-K.Osobno sam imao problem sa aktivnim ugljenom riknulo mi je pola riba i onda sam ga izvadio van ,povremeno stavljam zeolit-oprez kod njega ubija korisne bakterije ali eisti vodu od amonijaka pa logieno ti se i smanji kolieina nitrita i nitrita.Aktivni ugljen ti zna otpustiti fosfate a oni su ti smrt i za ribe a to ti se dogodi naglo i onda ti koncentracija amonijaka naglo skoei da ribe ili umru ili se razbole.eto toliko to su ti moji stavovi oko tvog problema ali poslušaj i ostale .