Srpanj 31, 2025, 04:28:50 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mali akvariji...  (Posjeta: 4772 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pampa1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
Odg: mali akvariji...
« Odgovori #25 u: Kolovoz 03, 2009, 09:12:46 prijepodne »
P.S. Moja zlatna ne jede bilje ..

nisu ni kod mene (anubias, polysperma, valisneria, bacopa), samo kopaju po dnu, pa dok se neka biljka ne primi je muka  :dead:

probaj strpat onaj od 50 litara, zlatice se budu preporodili,

grijač mi ne treba?? a zakaj svi pričaju o tim grijačima, lampama i poklopcima???
hm, da, bum ja to već nekak skombinirala sve...po malo...

grijač je u ovo doba godine višak za puno akvarija, a pogotovo za zlatice, a ako su po zimi u grijanoj prostoriji isto ne treba
filter treba za ribice
svjetlo treba za biljke
poklopac i treba i ne treba, ovisno o tvojoj volji i letačkim sposobnostima riba da ne izlete van

a kad se jednom navučeš na pravi biljni akvarij, e to je druga stvar, samo nebo je granica  :D
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #26 u: Kolovoz 03, 2009, 22:52:53 poslijepodne »
nebudu te zlatne dugo držale...lijepe su one i zanimljive ribice al većina akvarista kreće s njima zbog neupućenosti (naravno i ja sam  :-[) a ono...50 litara ti je i dalje premalo za zlatne... jbg mislim da je 100-tka minimum. kad budu prevelike za 50 litara ih pokloni ili iskopaj jezerce  :D ma nek sad koju godinu uživaju poslje se već snađeš  :up: iiiii....kreneš u tople vode  ;)
pegaC
Prelog

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #27 u: Kolovoz 03, 2009, 23:25:00 poslijepodne »
nebudu te zlatne dugo držale...lijepe su one i zanimljive ribice al većina akvarista kreće s njima zbog neupućenosti (naravno i ja sam  :-[) a ono...50 litara ti je i dalje premalo za zlatne... jbg mislim da je 100-tka minimum. kad budu prevelike za 50 litara ih pokloni ili iskopaj jezerce  :D ma nek sad koju godinu uživaju poslje se već snađeš  :up: iiiii....kreneš u tople vode  ;)
a možda zavoli baš hladnovodne i sredi veći tank..što da ne?
ovo je jako lijepo od Malkya da hoće poklonit tank  :up: :up:

al kad nemaš mjesta a i da ti ga poklone,to isto shvaćam...ali vjerujem da ćeš naći mjesta. :up:

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline nicol

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
« Odgovori #28 u: Kolovoz 04, 2009, 00:53:48 prijepodne »
nebudu te zlatne dugo držale...lijepe su one i zanimljive ribice al većina akvarista kreće s njima zbog neupućenosti
... kreneš u tople vode[/b]  ;)
a možda zavoli baš hladnovodne i sredi veći tank..što da ne?
ovo je jako lijepo od Malkya da hoće poklonit tank  :up: :up:

al kad nemaš mjesta a i da ti ga poklone,to isto shvaćam...ali vjerujem da ćeš naći mjesta. :up:

@ zlaticu sam dobila i ne namjeravam ju otkantat jer je "najobičnija"...
tople vode? naravno... čim zbuksam mjesto nekakvo... onda uz ovo stižu tropske i slana vodurina ;) (Nemo)
@ naravno, šta ću čovjeku uzimat akvarij, da mi stoji u garaži? al nadam se da ću iskemijati nešto... planiram smislit nešto da idu nekakve ribice koje se podnose s kozicama :P preslatke su mi i jako zanimljive :P
Tko čeka, načeka se... :)

Zagreb :nuclear:

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #29 u: Kolovoz 04, 2009, 07:38:43 prijepodne »
ajde ajde ... mjesta se nađe ... mi živimo u 38 kvadrata a stao nam je trigon 190 sa stalkom koji i nije tako mali :)

pretumbaj malo namještaj i osvanut će neko mjesto
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline nicol

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Kolovoz 05, 2009, 23:32:55 poslijepodne »
 :P :P :P vratih se sa svojim bisernim pitanjima  :P
zanima me da li netko možda ima iskustva sa ribicama iz porodice Dario (Dario dario, Dario hysginon, Dario dayingensis)? gledala sam ih na netu, jako jako jako mi se sviđaju  :heart: , kažu da nisu jako zahtjevne, da su miroljubive  :P
ako IŠTA znate- pomagajte (ko i do sada)
hvala unaprijed :star:

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #31 u: Kolovoz 06, 2009, 15:42:15 poslijepodne »
a bilo bi lijepo da zavoliš hladnovodne...zašto ne...al kažem imaju veće zahtjeve što veličine akarija što prostora u stanu/kući a tim ti i više para treba. koliko znam  dario je toplovodna riba tak da nebi išla u kombinaciju s zlatnim ribama.
pegaC
Prelog

Offline nicol

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Kolovoz 08, 2009, 23:55:48 poslijepodne »
danas dođem sva sretna doma s termometrom, zapiknem ga ribicama u vodu i  26 stupnjeva  :o :o šok! znala sam da im je vruće ali nisam baš znala da se kuhaju. ventilator ne pomaže, skinuo je pola stupnja, klimu nemam. i kaj sad?  :'(

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #33 u: Kolovoz 09, 2009, 09:55:56 prijepodne »
:P :P :P vratih se sa svojim bisernim pitanjima  :P
zanima me da li netko možda ima iskustva sa ribicama iz porodice Dario (Dario dario, Dario hysginon, Dario dayingensis)? gledala sam ih na netu, jako jako jako mi se sviđaju  :heart: , kažu da nisu jako zahtjevne, da su miroljubive  :P
ako IŠTA znate- pomagajte (ko i do sada)
hvala unaprijed :star:

Ja imam Dario (scarlet badis) i to su ti izuzetno zahtjevne i ratoborne ribe prema svojoj vrsti. Iako su male (narastu do 2cm) mužjak zauzima cca 15-20cm teritorija u akvariju (najčešće kut akvarija koji treba biti dobro zasađen s biljem) i kad mu se približi drugi mužjak dolazi do sukoba. Mesojedi su tako da im treba osigurati i odgovarajuću prehranu. Tako da nikako nisu za početnike.

Offline nicol

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Kolovoz 09, 2009, 14:14:04 poslijepodne »

[/quote]

Ja imam Dario (scarlet badis) i to su ti izuzetno zahtjevne i ratoborne ribe prema svojoj vrsti. Iako su male (narastu do 2cm) mužjak zauzima cca 15-20cm teritorija u akvariju (najčešće kut akvarija koji treba biti dobro zasađen s biljem) i kad mu se približi drugi mužjak dolazi do sukoba. Mesojedi su tako da im treba osigurati i odgovarajuću prehranu. Tako da nikako nisu za početnike.
[/quote]

uh, fala na informaciji  :up:

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #35 u: Kolovoz 09, 2009, 14:28:02 poslijepodne »
Jesi na kraju stavila te jadne zlatne u Malkyev aq?
Jer 2 zlaten ribe u 10lit je ko da se tebe zaključa u WC za cijeli živto- imat ćeš i svijetla i jela i živjet ćeš... al kak sama procijeni.
Tek kad ih preseliš, onda počni razmišljat kak da nastaniš mali aq. I opet, dok se taj mali aq zacikira- mjesec dana, još imaš vremena razmišljat koje sitne ribe stavit.
Zagreb

Offline nicol

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Kolovoz 09, 2009, 14:39:49 poslijepodne »
ovo za Daria sam pitala informacije radi... po aq idem danas ili sutra i dok se to zaciklira... hvala na usporedbi  :)

btw. jel mi može netko reći kaj da radim s temperaturom?   :'(

Offline zosorli

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #37 u: Kolovoz 09, 2009, 15:11:36 poslijepodne »
ja cu ti dati prazni akvarij od 50L ako oces samo trebas jos malo pricekat dok maknem neke ribe iz njega, nije ko iz ducana al sluzi

javi na pp ak ti odgovara

Moj savjet ti je da ipak uzmes to sto ti nudi Malky.Nemoguce da nemas mjesta za toliki akvarij? :roll:, samo nemoj odustajati :up:

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #38 u: Kolovoz 10, 2009, 12:11:13 poslijepodne »
Za temp- pokušaj mjenjat položaj ventilatora ili da puše u staklo odnapred ili da puše na vodu, morti bu tu neke razlike... Aq nek ti ne stoji pored kompa ili nečeg drugog kaj isijava temp i da ne ide sunce. Još mi pada idea da nekak ko sa šatorom zaogradiš aq i staviš ventilator da puše, tako da zrak od ventilatora struji oko cijelog aq.
One fore sa ledom su preveliki šok za ovako malen aq.

Ali još uvijek nije kritična temperatura iako nije optimalna.
Zagreb