Ispričavam se što kasnim s odgovorom.
Jučer sam bio na reklamaciji u Bauhausu i bez ikakvih problema su mi odobrili reklamaciju i dali novog. Ovo bez ikakvih problema znači da ga nisu ni upalili da vide u čemu je problem. Ahhh koja divota.
Nego, zašto sam ga reklamirao? Unazad tri tjedna mi se akvarij počeo jako mutiti i dobio sam najezdu alagi. Kako nisam imao previše vremena osim da dam hranu, a sam filter je radio kako treba nisam obraćao pozornost na izlaz vode nego sam smatrao da mi nećak daje malo previše hrane. No, kad sam si dao truda i maknuo poklopac imao sam što vidjeti. Izlaz vode je toliko slabo bacao da sam odmah izvadio i krenuo čistiti pročišćivać.
Prvo sam ga upalio da vidim što nije u redu. Krilca su se zavrtjela al nisu radila puni krug nego je to bilo više naprijed nazad.
Očistop sam crijeva, sam pročišćivać, magnetsko krilce (najvažniji dio) kako sam magnet krilca tako i unutrašnjost motora. Nije bilo jako zamazani, štoviše mizerno. Čistio sam sa štapićima za uši

Upalim ponovno i ista stvar. Jednostavno se magnetić nije htio vrtjeti puni krug.
No sad je kod kuće novi isti. Par dana je u akvariju bio dobri stari unutarnji, al danas ću ponovo staviti eden, al u kombinaciji sa ovim starim unutarnjim. Brže će pročistiti.
Nego što savjetujete da stavim uz keramičke valjčiće? Imam kod kuće aktivnog sera ugljena, al sam ga već bio stavio i čini mi se da je baš nakon toga procvjetao algin svijet.