Srpanj 22, 2025, 18:14:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Filter za 60-70litara?  (Posjeta: 1744 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Filter za 60-70litara?
« u: Ožujak 23, 2009, 22:23:30 poslijepodne »
Trebao bi filter za novi akvarij. Do sad sam imao unutarnji al bi sad neki vanjski. Sto preporucate. Molio bi da nije vise od 300 i ako se zna di se moze kupiti.
Zabok, Veliko Trgovišće

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
Odg: Filter za 60-70litara?
« Odgovori #1 u: Ožujak 23, 2009, 22:29:36 poslijepodne »
ak ti nije sila, uvijek se nađe dole u oglasniku rabljenih vanjskih filtera. evo ti link jednog od oglasa...https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29434.0
- ak ti je sila najjeftiniji su ti kineski u dućanu u buzinu, a dobrih ima u viliju i pet centru.... uzmeš najmanji vanjski.

Offline matta

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 24, 2009, 22:14:17 poslijepodne »
Eto, kupio sam filter. Bio sam danas u petshopu i 400kn mi je way to far za vanjsku filter pumpu za akvarij od max 60l. Nesto sam trebao pa sam otisao u bauhaus i naisao sam na  eden/edeon vanjske filtere. Naravno uzeo sam ga jer mi se cijena od 195kn cini sasvim ok. Doma sam ga slozio i spojio. Sve sljaka bez ikakvih problema. U paketu se dobe i one keramicke rolice. Ako jos netko treba nek se pozuri, ostala su jos 3. Javim dojmove kroz par dana.
Zabok, Veliko Trgovišće

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #3 u: Ožujak 24, 2009, 22:15:39 poslijepodne »
eto, super. samo nek radi kaj treba  :up:

Offline tkalcho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • The Truth is Out There.
    • Akvarij.net
« Odgovori #4 u: Ožujak 24, 2009, 23:19:22 poslijepodne »
Eto, kupio sam filter. Bio sam danas u petshopu i 400kn mi je way to far za vanjsku filter pumpu za akvarij od max 60l. Nesto sam trebao pa sam otisao u bauhaus i naisao sam na  eden/edeon vanjske filtere. Naravno uzeo sam ga jer mi se cijena od 195kn cini sasvim ok. Doma sam ga slozio i spojio. Sve sljaka bez ikakvih problema. U paketu se dobe i one keramicke rolice. Ako jos netko treba nek se pozuri, ostala su jos 3. Javim dojmove kroz par dana.

Ako nije problem, daj slikaj cijevi. Meni se deklariranih 300 l/h kroz te cijevčice čini previše, ako me još dobro služi pamćenje ih mehanike fluida  :D.

Javi dojmove
Mladen, 095 81 24 244
[email protected]

Offline matta

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 25, 2009, 10:02:53 prijepodne »
Dakle, radi se o slijedećem filteru:
http://www.aquaessentials.co.uk/index.php?main_page=product_info&cPath=180_184&products_id=1505

Sam postupak instalacije je veoma lagan i dosta dobro riješen. Crijeva se pritežu sa maticama. S druge strane te matice baš i ne izgledaju ko da će trajati 100 godina al ako izdrže 10 ja ću biti sretan :D

Trenutno je sustav u malom akvariju od cca 20 litara, jer mi je novi akvarij u dolasku s reklamacije.
http://www.imagesforme.com/show.php/416087_IMGP1084.JPG
Filter za 60-70litara?

Sisaljku predstavlja plastična cijev sa košarom na usisu, a povrat vode u akvarij napravljen je sa također plastičnom cijevi koja se fiksira sa priljubnicama na staklo akvarija u horizontalnom položaju i koja na sebi ima cca 5-6 rupa u ravnomjernom razmaku po dužini cijevi. Po meni odlična stvar jer sprječava stvaranje masnog filma na površini. Pritisak iz samih rupica je odličan. Prvo sam stavio cijev i rupice da gledaju prema gore pod nekih 45C i dobro da sam imao pokrov/staklo na akvariju :D Bila bi poplava.
http://www.imagesforme.com/show.php/416089_IMGP1086.JPG
Filter za 60-70litara?

Promjena na ribama vidljiva je već danas ujutro. Ribe ne zijevaju (ne dišu na škrge svak tren):)

Što se tiče same pumpe, pumpa izgleda ovako:
http://www.imagesforme.com/show.php/416088_IMGP1085.JPG
Filter za 60-70litara?

Pumpa i nije baš jako tiha, al ja sam noise freak (pc freak, autoakustika freak i sl :)) Čuju se malene vibracije, al ipak je to dosta tiše od starog internog pročišćivača.

Osnovni podaci o pročišćivaču:
                501     501
v           230/50 110/60
Q. max l/h    300    300
Pre-filtro cm3    280    280
Bio-filtro cm3    450    450
Watts             5     4

Par reviewa:
http://www.edensrl.com/swf/eng/schede/501.htm
http://www.aquaticquotient.com/forum/showthread.php?t=18435
Zabok, Veliko Trgovišće

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #6 u: Ožujak 25, 2009, 10:53:11 prijepodne »
u svakom slučaju bolje nego bilo kakav unutarnji ili hang-on.  :up:

Offline matta

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 25, 2009, 12:41:46 poslijepodne »
Tako sam i ja mislio. Ako uzmem hang on, ne gine mi rezanje Juwelovog poklopca, a to mi se baš i nije sviđalo, a i cijena od najjeftinijeg hang on-a u Pet Centru od 280kn za 30l mi se činilo previše.

Dakle, čuje se da motor radi, al to je skoro pa neprimjetno.

Eto, od mene preporuka za ovu recimo hoby entry filter pumpu. Makar bi ja rekao da baš i nije hoby entry pumpa :D
Zabok, Veliko Trgovišće

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #8 u: Ožujak 25, 2009, 17:56:16 poslijepodne »
jednom vanjski, uvijek vanjski.

Offline matta

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 28, 2009, 09:26:04 prijepodne »
Eto pojavili se prvi problemi sa EDEN pumpom. Pumpa je počela užasno slabo izbacivati vodu. Očistio sam filter i izvadio propeler i neš se sitno popravilo.

Kaj još mogu napraviti?
Zabok, Veliko Trgovišće

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #10 u: Svibanj 28, 2009, 10:00:21 prijepodne »
Dobar je to filterčić,ja ga imao.
Jel ti ruži,sad dok slabije izbacuje vodu?

Offline matta

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 10, 2009, 09:55:03 prijepodne »
Ispričavam se što kasnim s odgovorom.

Jučer sam bio na reklamaciji u Bauhausu i bez ikakvih problema su mi odobrili reklamaciju i dali novog. Ovo bez ikakvih problema znači da ga nisu ni upalili da vide u čemu je problem. Ahhh koja divota.

Nego, zašto sam ga reklamirao? Unazad tri tjedna mi se akvarij počeo jako mutiti i dobio sam najezdu alagi. Kako nisam imao previše vremena osim da dam hranu, a sam filter je radio kako treba nisam obraćao pozornost na izlaz vode nego sam smatrao da mi nećak daje malo previše hrane. No, kad sam si dao truda i maknuo poklopac imao sam što vidjeti. Izlaz vode je toliko slabo bacao da sam odmah izvadio i krenuo čistiti pročišćivać.

Prvo sam ga upalio da vidim što nije u redu. Krilca su se zavrtjela al nisu radila puni krug nego je to bilo više naprijed nazad.

Očistop sam crijeva, sam pročišćivać, magnetsko krilce (najvažniji dio) kako sam magnet krilca tako i unutrašnjost motora. Nije bilo jako zamazani, štoviše mizerno. Čistio sam sa štapićima za uši :D
Upalim ponovno i ista stvar. Jednostavno se magnetić nije htio vrtjeti puni krug.

No sad je kod kuće novi isti. Par dana je u akvariju bio dobri stari unutarnji, al danas ću ponovo staviti eden, al u kombinaciji sa ovim starim unutarnjim. Brže će pročistiti.

Nego što savjetujete da stavim uz keramičke valjčiće? Imam kod kuće aktivnog sera ugljena, al sam ga već bio stavio i čini mi se da je baš nakon toga procvjetao algin svijet. :D

Zabok, Veliko Trgovišće