Srpanj 24, 2025, 15:25:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: dyi co2  (Posjeta: 4871 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pampa1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
Odg: dyi co2
« Odgovori #50 u: Svibanj 29, 2009, 15:53:36 poslijepodne »
ovo je moj primjer, ima ih na ebay-u na tone jeftilena, a ima ih i najbolje kvalitete izrade i odgovarajuće cijene (ADA npr)
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #51 u: Svibanj 29, 2009, 16:17:09 poslijepodne »
Već sam čuo negdje za taj fish street..znači pouzdani su..ne bi htio nekoga nažicati da mi to uzme karticom pa onda da bude sr :-X

Viš ..viš..mogao bi i ja uzeti pincetu i škare..jer imam mali nano od 20l :D

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • wywh
« Odgovori #52 u: Svibanj 29, 2009, 16:28:58 poslijepodne »
a čuj, prvi puta uzimam od njih pa sam uzeo te neke sitnice, ako popušim da nije puno, ne znam cijene sad na pamet, pogledaj gore, od onih 188 Kn što sam platio oko 70Kn je poštarina
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • wywh
« Odgovori #53 u: Lipanj 01, 2009, 08:30:20 prijepodne »
evo primjera DIY drop checkera, treba par minuta da se napravi ak imate potrebne cjevčice

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/diy-aquarium-projects/32100-diy-drop-checker-32.html

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Lipanj 01, 2009, 20:04:39 poslijepodne »
Jesi ti to radio  ;)
Ja bi nekak rađe kupio nešto takvo..nisam baš lud za diy projektima..makar sada imam posla oko jednog takvog diy..a i co2 sistem imam diy..

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • wywh
« Odgovori #55 u: Lipanj 01, 2009, 22:56:15 poslijepodne »
Jesi ti to radio  ;)
Ja bi nekak rađe kupio nešto takvo..nisam baš lud za diy projektima..

nisam radio, slučajno našao na APC-u među starijim postovima pa si mislim ak nekog zanima nek si pogleda, svi DIY drop checkeri koje sam do sada vidio su bili izgledom tak tak, neki i ružni, ovog me ne bi bilo sram stavit u akvarij

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Lipanj 01, 2009, 23:01:27 poslijepodne »
Pa je..stvarno dobro izgleda..ali bojim se kad bi ja to radio da to nebi tak zgledalo  :D

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #57 u: Lipanj 03, 2009, 08:54:41 prijepodne »
Prekjučer sam napravio novu smjesu za co2 i malo mi je jača i mjehurići puno brže idu, cca. 1/sec. Akvarij je 100l i nisam gasio co2 preko noći. Sad gledam da su mi ribice malo izgubile boju (tetre crveni nos i santafilomene) i čini mi se kao da malo brže "dišu" (više rade s ustima) i slabije jedu. Jučer sam izmjenio dio vode, ali opet nisam isključio co2 preko noći. Sad sam ga isključio, ali me zanima da li da opet napravim izmjenu dijela vode ili samo da tako pustim?

Nisam siguran da je to sve zbog co2 jer sam prekjučer i biljke malo presađivao pa sam ih prestrašio, a i vodu malo zamutio. Sad je voda ok (bistra). Testere trenutno nemam, a ni drop checker mi još nije stigao pa ne mogu provjeriti koncentraciju co2 u vodi.
Rijeka - Hrvatska

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • wywh
« Odgovori #58 u: Lipanj 03, 2009, 11:08:21 prijepodne »
Akvarij je 100l i nisam gasio co2 preko noći...

ovako: moj akvarij je bruto 54 lit i kad se sve oduzme ima malo više od 45 lit, sve je puno hydrophile polysperma "Sunset", ima i elodea dense, svjetlo je oko 0,75w/l, dodajem makro i mikro elemente i Easy Carbo, dakle ima bilja i svjetla i hrane,

to je duplo manje vode od tvog akvarija, a isto ide DIY CO2 1 mjehur na sekundu mjesecima, ne gasim nikad i sve u redu,
važno je imati uvjete da se potroši sav ubačeni CO2,

pretpostavljam da dobar biljni od 100 lit s dobrim uvjetima treba puno više od 1 mjehuriča

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #59 u: Lipanj 03, 2009, 11:16:16 prijepodne »
Ma to sam i mislio, ali strah je vrag. -? Moguće je da sam malo rasturio biološku ravnotežu kopajući po akvariju. Još sam na par mjesta stavio pločiće treseta ispod šljunka pa se digla prašina. Biljaka imam dovoljno i mislim da bi trebale potrošiti tu količinu co2.

Svejedno hvala!
Rijeka - Hrvatska

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • wywh
« Odgovori #60 u: Lipanj 03, 2009, 11:35:02 prijepodne »