Srpanj 23, 2025, 18:13:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: voda help  (Posjeta: 2292 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DogmaX

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
voda help
« u: Svibanj 18, 2009, 21:14:10 poslijepodne »
Bok svima.. imam jedan problem a kako sam ipak relativno nov u akvaristici, treba mi savjet. Prije dva dana nakon izmjene vode primjetio sam da mi je voda zelenkasta. Nije sad ne znam kolko zelena, ali vidi se da nije bistra kao sto je bila. Malo sam gledao po forumima i otisao u vili i kupio UV C filter. Sada sam ga spojio na vanjski filter od 1100 l/h. E, sad.. moje pitanje je..  koliko dugo da tretiram vodu UV svjetlom jer ipak to ubija i lose i dobre stvari, i da li trebam smanjiti protok filtera a nesto manje ili moze ostati na 1100 l. Eto, molim vase savjete :) Thanks!!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: voda help
« Odgovori #1 u: Svibanj 18, 2009, 21:18:59 poslijepodne »
moraš dati malo više podataka o akvariju, koliki je, koliko star, koje su ribice unutra, koje biljke....tako svašta...

i nemoj se previše igrati s UV lampom jer ona uništava i dobre bakterije i može se desiti svašta....par sati na dan je dovoljno, kad je frka (ako si totalno siguran da je frka takvog tipa da je ona potrebna) inače je nemoj paliti...

Offline DogmaX

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Svibanj 18, 2009, 21:30:35 poslijepodne »
ciklide imam. zato sam i stavio poruku tamo jer mislim da nije isti odgovor za biljni aq i ciklidni. https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=30313.0

ovo je link na moj aq.

Imam 2 filtera, vanjski 1100 l i unutarnji 1000 l.
Aq je od 260 l.

Sto se UV lampe tice, to je i razlog za moje pitanje.. znam da nije preporucljivo da dugo stoji ukljucen a kako sam tek ukljucio lampu.. zanima me kolko bi dugo trebalo gorit to svjetlo..

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Svibanj 18, 2009, 21:32:22 poslijepodne »
naravno da nije isti odgovor...ali daj, ne budi ti teško da dobro opišeš akvarij....lijep je, ali daj podataka - litražu, broj riba, koliko je star, kad su useljene ribe... nije to tajna!
...sigurna sam da će ti i kolege akvaristi općeg smjera znati pomoći, a i ciklidaši gledaju cijeli forum, ne samo svoj...

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
« Odgovori #4 u: Svibanj 20, 2009, 07:02:59 prijepodne »
imao sam problema sa zelenom vodom i riješio sam je sa uv filterom,evo link pa si malo pogledaj kako sam to riješio
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=30085.0

Offline DogmaX

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Svibanj 20, 2009, 13:35:39 poslijepodne »
hvala!!! kupio sam UVC i u roku od 24 sata dobio sam kristanu vodu. Thanks