Preklopili smo se, nastavi, ali nemoj se ljutiti 
Ne ljutim se, nije stvar u tome.
Nego me nervira ignorancija pojedinaca.
Jetrica i srce su izvukli moju bubu, to je mogla siroče gutati, a dalo joj je snage za rast, jesam u pravu?
Jesi, u pravu si. Takodjer bi tvoju bublicu izvukla da si joj davala i ribu, gliste.
Crvenouhe jesu mesozderi, kao odrasle jedu i bilje, ali ostaju pretezno i dalje mesozderi.
Naravno da ih trebamo tako i hraniti. Davati meso ali i nuditi im bilje (kao sto si rekla najbolje vodeno). Govedje srce, jetra je hrana sa kojom se hrane crveno-, zutouhe,
ali ne u retjeranom smislu. To je prejaka hrana.
Hrani je samo sa govedinom, i imat ces za dvije godine kornjacu koja bi trebala biti te velicine za tek nekih 6 godina. A to nije zdravo. Nije zdravo za njen oklop, za njene organe.
To je cinjenica koja je se ustanovila i nije djabe da iskusni hobisti, veterinari, i svi drugi koji se time bave, kazu da se to treba umjereno davati. (Postoje cak i oni koji savjetuju skroz od toga odustati).
Ja svoje hranim pretezno sa onom zelehranom, ako se sjecas. U njoj je takodjer dio sadrzaja govedina. Nekada dajem i samo pliece srca, govedinsko srce ... ali nekad samo. Umjereno.
Svinjsko, nemoj davati nikad kornjacama. Premasno je, Steti kornjaci. I pored toliko
raznih stvari koje im se mogu dati, netrebamo uzimati ono sto im preko duzeg perioda skodi.