Srpanj 06, 2025, 07:24:33 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: porod gupya  (Posjeta: 1881 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Loki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
porod gupya
« u: Siječanj 01, 2005, 17:24:00 poslijepodne »

Nakon dosta švrljanja po forumu ipak nisam pronašlainformaciju koja me zanima pa opet trebam pomoa (poeetnik s težnjom izbjegavanja pogrešaka). Ima li neka naznaka ili nešto što najavljuje skori porod kod gupya? Dvije su mi se okotile izvan rodilišta i nisam uspjela spasiti niti jednu bebu.

Eini mi se da nisu baš sretne same u rodilištu pa ih ne bih željela dugo tamo držati ako po neeemu mogu predvidjeti skori porod.

Offline Jednooki

• Punopravni član
porod gupya
« Odgovori #1 u: Siječanj 01, 2005, 17:34:00 poslijepodne »
Gupike su prije mrijesta na zatku vrlo tamne,okrugla stomaka,ne uzimaju previse hranu i sakrivaju se me?u travom na površini.
Lipik  Croatia

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
porod gupya
« Odgovori #2 u: Siječanj 01, 2005, 17:47:00 poslijepodne »
 Ma, poznaces po nabreklom stomaku i crnom mrljom kod podrepnog preaja. Obicno razmak izmedu dva kocenja zenke moze biti oko 30dana.

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
porod gupya
« Odgovori #3 u: Siječanj 01, 2005, 20:10:00 poslijepodne »

meni su neki put ribe znale kada sam ih stavila u mrijestilište, od stresa porodit, pa su se znale roditi ribice sa krvavom zumanjeanim vreeicom..., i naravno krepale bi...Možes brojati dane , jer eim se izlegu male, odmah se pare.., pa raeunaj vrijeme trudnoae.

probaj gušce posadit akv, akoje ribe imas?
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline Jasmina

• Punopravni član
porod gupya
« Odgovori #4 u: Siječanj 02, 2005, 14:25:00 poslijepodne »

I mali detalj koji odre?uje jako precizno vrijeme okota:

Koliko god da im je trbuh zadebljan uvijek je, s boka gledajuai, dolje polukružan. Cca 1-3 dana pred okot promjeni oblik: poeetvrtasti. Tad ih stavi u kotilicu. Ako imaš priliku, bolje je u drugi akvarij jer im to ubrza porod, eesto odmah!! Mla? je potpuno zrela tada pa nema bojazni da ae se dogoditi ono što je bubica 78 rekla, s sprijeeit aeš "depresiju" zbog izdvojenost.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
porod gupya
« Odgovori #5 u: Siječanj 02, 2005, 16:05:00 poslijepodne »
Ne znam koje jos ribe imas sa njima ali bi trebale da prezive ako imaju dobro skloniste(mislim izvjesno vrijeme dok ih ne izdvojis).Ja sam u principu protiv kotilica . Mislim da ce ti bolje pomoci jedna naslaga kamenja(gdje novorodene ribice mogu da se zavuku)ili maloodraslija java moss. Osim karakteristicnih znakova , zivotvorke se nekad i trljaju od kamenje i druge predmete prije pororda a ponekad se izavlace na skrovitija mjesta , obicno pri dnu akvarijuma ili na filteru ili tako necemu.
Oh sto te volim joj

Offline Loki

• Punopravni član
  • **
porod gupya
« Odgovori #6 u: Siječanj 02, 2005, 20:56:00 poslijepodne »

Ljudi moji radosna vijest! Deset beba gupy pliva u kotilici i veliki su dosta, baš smo se iznenadili. (nije lako tim ženkama) Ženku smo pustili van pa su malci sad sami. Hoee li im biti predugo 6 sati bez svjetla ili da im ostavim svjetlo preko noai radi hrane? Nemam žive hrane pa što preporueujete?

PS: Za bubicu ; imam uglavnom živorotke, nešto neonki, par udovica (rozih) i eistaee (80l) . Posadila sam dosta biljeica i sve fino funkcionira jedino me u poeetku mueila mutna voda ali se sve stabiliziralo kao što je ekipa s foruma i predvidjela. (novi tank i tak to)

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
porod gupya
« Odgovori #7 u: Siječanj 02, 2005, 21:44:00 poslijepodne »

ne nemoj ostavljat svijetlo, nema potrebe za time.Svijetlo ti je za biljke bitno,a i u prirodi ima oblaka.

imas za kupiti,tetramin baby,a jeftinije ti je za hranu koju daješ (listiae) ostalim ribama usitnis sa nekim nožem ili slieno, uglavnom da velieinahrane bude velieina oka ribice, i daj im malo, one su jako male.
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala