Srpanj 21, 2025, 08:00:05 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Siporeks u akvariju  (Posjeta: 1349 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zibba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Siporeks u akvariju
« u: Travanj 17, 2009, 08:37:45 prijepodne »
Napravila bih neke dodatne dijelove postave u akvariju od siporeksa, pa me zanima treba li ga premazivati kao i stiropor da ne pušta neke štetne tvari u vodu i ne stvrdnjava istu. Imam neku masu za fugiranje, da li je to dovoljno ili moram dodati još nešto?

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Siporeks u akvariju
« Odgovori #1 u: Travanj 17, 2009, 09:37:34 prijepodne »
ja bi ga premazao, neznam dal je topljiv u vodi, ali pošto se vrlo dobro obrađuje a pri tome se i dosta trusi i sve, možda bi bilo bolje premazat ga masom za fugiranje ko i stiropor :)

Offline hosen

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Travanj 17, 2009, 14:55:15 poslijepodne »
Posto si sam radim poklopac od poliestera za akvarij koji je pri kraju (Bit ce slika kad bu bulo gotovo) ja bi si napravio smijesu od smole (poliestera), uzel kist i premazao stiropor / stiradur / siporeks smolom zatim bi s rukom po njemu posipao fini pijesak. Smola se osuzi sa 1h, nakon toga oprao te isto to ponovio 3-4 puta. Kad smola nes primi to se nebu odljepilo a i imat ces prekrasnu pozadinu.

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #3 u: Travanj 17, 2009, 15:28:17 poslijepodne »
Nije loša ideja ali bi onda sporeks zauvjek plutao :dead:
Fugir masa je cement i isto se otapa u vodi pa čak i oni netopivi ! To svakako nemože biti završni sloj u akvariju sa kiselom vodom al zato promjeniš ribe i nemaš problema ili stjene zasilikoniziraš za dno što i nije neki podvig a ne ostavlja trajno vidljive posljedice ako se predomisliš oko pozadin!

Offline chupo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Travanj 20, 2009, 19:57:02 poslijepodne »
Ja sam stiropor premazao sa epoxy fillerom i posipao sa pjeskom pa malo sa krpom utukao unutra da se bolje primi i drži evo već tri godine bez problema,sad razmišljam da napravim novu ova je već monotona
Chupo/Sisak-Vrbovec