Kolovoz 03, 2025, 21:04:17 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Stalak... Biljke...  (Posjeta: 2049 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fish1234

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Stalak... Biljke...
« u: Travanj 15, 2009, 00:59:13 prijepodne »
Trebam inf vezano za stalak... Inace tamo gdje zelim stavit akvarij mi je tv... Debljine 2 cm... stabilan je i cvrst... sto moram pazit pri odabiru postoljaa??   -?

I koje mi akvarijske biljke preporucate za moj novi akvarij u kojem ce biti barbusi i par živorotki?

Offline fish1234

• Novi član
  • *
Odg: Stalak... Biljke...
« Odgovori #1 u: Travanj 15, 2009, 01:15:10 prijepodne »
i da... kada budem stavljao vodu u akvarij... dali je stavljam direktno iz slavine ili mora odstajati bar 24 sata...

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Travanj 15, 2009, 06:29:02 prijepodne »
koje litraže je aq

a kaj se tiče vode, stavi pipovaču, tretiraj sa aquatanom il nešt slično tom, stavi dobre bakterije, par listića hrane, ukljući sve mogfuće (filter, grijač) i pusti da tak bude min 2 tjedna, a bilo bi poželjno da i biljke staviš odma od početka :up:

Offline doktor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #3 u: Travanj 15, 2009, 08:25:26 prijepodne »
Litraža? Odnosno, kolko je težak? U svakom slučaju, za jedan prosječni tank od cca 200L, mislim da će gornja ploča od 2cm biti dovoljna. Naravno, najvažnije su ti okomice, tj. koliko ih ima. Neki kažu da je dovoljno 3 (najmanje), ja bi za svaku sigurnost stavio 4, pa mirna bosna! I da ima stabilnu bazu i ev. nogice. I sve to lijepo čvrsto povezati.
Ima ti i na forumu, a mislim i posebnih članaka na tu temu, pa malo prolistaj! Sretno! :up:
U radu je spas!

Offline fish1234

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Travanj 15, 2009, 11:44:39 prijepodne »
ma akvarij je od 70-tak litara... a dole pod "stalkom" imaju podjačanja.

Offline amchudin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Travanj 15, 2009, 12:20:36 poslijepodne »
Zdravo ,

za taj tvoj akvarij od 70 tak litara to će biti dovoljno .S obzirom da pun akvarij sa svim bude težak cca 100 Kg.Ako još ima taj stala pojačanja super... ;)

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #6 u: Travanj 15, 2009, 15:43:25 poslijepodne »
i da... kada budem stavljao vodu u akvarij... dali je stavljam direktno iz slavine ili mora odstajati bar 24 sata...

Skini vodič za početnike obavezno i dobro pregledaj po forumima sve sto te interesuje i pitaj prije nego sto bilo sta uradis a ne znas...prijateljski savjet  :up:
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 16, 2009, 00:23:06 prijepodne »

I koje mi akvarijske biljke preporucate za moj novi akvarij u kojem ce biti barbusi i par živorotki?

Barbusi i živorotke ti nije baš neka bajna kombinacija. Ak bu živorotke i preživile nateravanje barbusa, mlade će ti odmah barbusi poklopat tak da mislim da to baš i nebu išlo. Od biljaka možeš kombinirat gotovo sve kaj ti se sviđa, jer ti ih nebudu dirali. Ima već dosta o tome na forumu, malo potraži u vezi vrsta biljaka.

Offline fish1234

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Travanj 16, 2009, 02:33:23 prijepodne »
Hvalaaa ljudi!  :up: