Da i ja mislim da bi trebao manje hraniti, iako cini se da je akvarij zazivio, tj. da se vrsi filtracija vode . Nitrati na 50mg/l nije nesto previse s obzirom da se upravo zavrsio proces cikliranja, a toliko ti je otprilike bilo prije zamjene 50% vode.
Ja sam naime toliko imao kad sam pobacao neko mrtvo kamenje u tank s Vogelfarme, i bas su mi tad pokrepale protocne pumpe, tih mjesec dana koliko je potrajala nabavka pumpi i oporavak stanja vode, nitrata je bilo prek 50 mg/l, a ribe nisu pokazale neke znakove trovanja. U slucaju duze izlozenosti mozda bi se nesto primjetilo.
Tak da mislim da ti zagadjenje mozda i nije direktni uzrok. Mozda ga ovaj drugi ugnjetava, jesi li primjetio da ga naganja?
Klauni znaju biti vrlo nezgodni.
Iako kad malo razmislim, postoji jos mala sansa da ti sav nitrit nije presao u nitrat, tj. da ti cikliranje jos nije zavrsilo, u tom slucaju ti visokotoksicni nitrit kojeg moze biti vrlo malo, ubija ribe. Ali to sumnjam, ako imas tester NO2 mozda da samo probas radi reda, ak nemas ja ti dam, ne isplati se kupovati jer ga prakticki ne koristis osim u tim prvim fazama startanja tanka.