Srpanj 04, 2025, 23:41:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Leopard  (Posjeta: 1460 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spaljeni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
Leopard
« u: Ožujak 16, 2009, 20:16:55 poslijepodne »
Upravo mi se presvlaći leopardić koji ej stigao u petak...e zadnje vijeme joj je malo koža pobljedila pa nije mi ćudno nego je normalno da dok se presvlaći i kida staru kožu da je odmah pojede???Kako "odgrize" staru kožu tako je i proguta jel to normalno???
Brzo ću stavit slike terarija i guštera...sad ima predivne boje...al još je na pola...uslikat ću je kad završi.
pozdrav

P.S. jel joj mogu pomoći kad se presvlaći onako lagano???I ako je tu od malo kad je uzmem u ruci mi stoji mirno(jednom me i gricnula :D ) a ja i mužjak se malo teže snalazimo al već danas ne biježi na dodir(nije da ih maltetiram nego samo kad promjenim vodu ujutro il "podragam" ...xD

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
Odg: Leopard
« Odgovori #1 u: Ožujak 16, 2009, 20:56:09 poslijepodne »
svaki put kad se presvlače pojedu staru kožu to je skroz normalno...

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 16, 2009, 20:59:23 poslijepodne »
Evo skroz se presvukla i sad ima jako ljepe boje :D ...toje prvo presvlaćenje kod mene :P
Sad joj se vide neke crte(svjetlo i tamno žute dosta široke...predivnaje :D
Zanima me samo dali joj mogu pomoći u drugim presvlaćenjima i kako...hvala
Imala je najbolje uvjete skrovište sam navlažio taman sat-dva prije presvlaćenja tako da joj je bilo super :up:

Hvala na odgovoru cactus :up:

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #3 u: Ožujak 16, 2009, 21:04:06 poslijepodne »
ma samo joj stavi neku vlažnu posudu, možeš sa wc papirom navlaženim i to je to, ona će sve ostalo sama i u prirodi sve sama radi, ako joj ostane malo kože obično na prstima nakon nekog vremena samo otpadne tako da nema potrebe....

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #4 u: Ožujak 18, 2009, 15:05:24 poslijepodne »
Ajde slikice :P Bas mi je drago da su ti stigli i da su dobro! :up: ;)

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Ožujak 18, 2009, 17:29:22 poslijepodne »
Bas mi je drago da si ih napokon dobio, i isto sta i Fily kaze daj neku slikicu da malo vidimo kak to sve izgleda ;)

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 18, 2009, 18:55:14 poslijepodne »
Smirite se...trebam još granu loze dezinficirat i da završim kućice jer sa sad imajus amo dvije ljepe...druge su od plastike...xD
Nabacit ću ja slika...al ja bi rađe terariji i njih zajedno da vidite pa da ne postam 2 puta ;) ...trebalo bi bit do kraja sedmice sve gotovo i postat ću slike temp itd.

Jedino me mući da nisu još jeli :'( :'( :'( ...stvarno neznam...ja im svaki dan stavim pred nos brašnara a oni se ni ne pomaknu :roll: ...stvarno mi jedu živce :p050: ...jel se trebam poćet brinuti ili će oni jest kad oni žele???

Offline BoO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #7 u: Ožujak 18, 2009, 19:00:45 poslijepodne »
ništa se netrebaš brinuti...pusti ih malo da se priviknu,ponudi im hranu pa će oni sami uzeti,a iz ruke ti sigurno neće još jesti...pusti ih samo da se priviknu malo!  :up:

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #8 u: Ožujak 18, 2009, 19:29:12 poslijepodne »
Jedino me mući da nisu još jeli :'( :'( :'( ...stvarno neznam...ja im svaki dan stavim pred nos brašnara a oni se ni ne pomaknu :roll: ...stvarno mi jedu živce :p050: ...jel se trebam poćet brinuti ili će oni jest kad oni žele???

Koliko ih diraš i gnjaviš, nije ni čudno da neće jesti. Osim što im treba vremena da se priviknu na novi okoliš, konstantni pokušaji interakcije s tvoje strane su stvarno previše. Pusti ih na miru mjesec-dva (kad kažem na miru mislim da ti ne pada na pamet da ih diraš, vadiš iz skloništa i sl.), pa onda, kada budu redovito jeli, polako pokušaj ponuditi hranu iz ruke ili pincete. S vremenom će se gušteri opustiti i povisiti prag tolerancije, ali nikada neće biti sretni tvojim prisustvom. Uistinu mi nije jasan taj poriv većine mlađih terarista da navlače svoje životinje po rukama... Gmazovi su nevjerovatno raznolika i zanimljiva skupina životinja, ali niti jedan od njih nema sociološke karakteristike viših sisavaca ili nekih ptica koje bi mogle biti protimačene kao emotivna povezanost s vlasnikom ili nešto slično. Kad netko napiše kako se njegov gušter "voli" maziti digne mi se kosa na glavi.
Teraristika je najsličnija akvaristici i sav užitak treba derivirati iz promatranja životinja u uvjetima koji su što bliži njihovom prirodnom okolišu, uređenju terarija u tu svrhu i pokušaju reprodukcije životinja (siguran znak da životinje držimo, ako ne u idealnim, onda bar u optimalnim uvjetima), a ne u interakciji koja je kudikamo primjerenija vlasnicima pasa i mačaka.

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #9 u: Ožujak 18, 2009, 20:48:30 poslijepodne »
potpuno se slazem s tobom nino! ;) aj spaljeni sam ti njima stavi u zdjelicu brasnare pa ak ce htjet jest uzet ce...
=)

Offline BoO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #10 u: Ožujak 18, 2009, 21:07:15 poslijepodne »
probaj im ponuditi cvrčke ili žohare isto...prije će ti to nego brašnare!

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #11 u: Ožujak 19, 2009, 12:53:52 poslijepodne »
Ni moj kameleon nije htio jesti kada je došao,ali sada kada mi padne neki žohar u terarij on ga nađe i popapa  :D