Srpanj 31, 2025, 20:19:42 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Black Molly ...opasno ili ne  (Posjeta: 1473 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChichazZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
Black Molly ...opasno ili ne
« u: Ožujak 13, 2009, 19:30:48 poslijepodne »
Danas sam primjetio da rep kod Black Mollya skroz iskrzan...do skoro je bio samo malo (vec sam pitao da li je opasno ali su svi rekli da su ga mozda gricnuli skalari) ali sam danas primjetio da mu rep izgleda kao pocijepana zastava ili slovo E (upravo tako) i kao da malo vise boravi na dnu ali sam to mozda i umislio..ostatak mu je normalan bez ikakvih promjena...zivi sa skalarima (srednje velicine), crnim tetrama, xifama, acistrusima, koricima i 1 bolivijski ramirez...osim skalara ne vidim prijetnju!!! Inace mi je jako drag jer mi je prva riba u AQ...HELP!
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Odg: Black Molly ...opasno ili ne
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2009, 21:24:44 poslijepodne »
to bi mogao biti finrot. u tom slučaju možeš ga liječiti u karanteni baktopurom (7 dana) ili medimorom.
zg centar

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #2 u: Ožujak 14, 2009, 00:14:19 prijepodne »
Mogao bi biti... al najvjerojatnije nije. Zasto je prvo sto se preporuca toliko tezak lijek?  -? Dovoljno je malo soli, napraviti kupku ako nemoze u zajednicki akvarij.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Ožujak 14, 2009, 11:14:13 prijepodne »
ne znam, meni su to preporučili za finrot. i rekoh "mogao bi biti" i "u tom slučaju", nisam napisala uvali baktopur odmah :-[ :D
pretpostavila sam zato što mu je rep sve gori, al poslušaj radije gwyn, ipak je ona jedna od teta doktorica ;)
zg centar

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #4 u: Ožujak 15, 2009, 22:04:27 poslijepodne »
Kako da napravim kupku? Jako mi je veliki problem jer nemam nikakvih uslova za karantinu, postoji li neki lijek koji moze u zajednicki AQ a da ne steti ostalim ribicama?
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #5 u: Ožujak 15, 2009, 22:12:41 poslijepodne »
kupka ti je žličica soli otopljena jako jako jako dobro u litri vode, ribica nutra 10 minta do pol sata, ovisno o veličini, te ako počne naglo ići prema gore - vadi je van odmah i stavi u posudu s čistom vodom opet isto vrijeme koliko je bila u soli...

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2009, 22:15:04 poslijepodne »
Ribica je dostigla maksimum rasta (oko 5 cm) pa ako sad mozete biti precizniji...i je li cista voda AQ voda ili nesto drugo ( sorry na glupim pitanjima )  ::)

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #7 u: Ožujak 15, 2009, 22:18:23 poslijepodne »
nema glupih pitanja! i, budimo na ti, a pošto sam žensko, evo, prva to predlažem! :D

mislim da ribica može biti u kupki najmanje 15 - 20 minuta...morat ćeš procijeniti može li dulje, po ponašanju!
a voda bi bilo bolje da bude odstajala (najmanje 24 sata) čista voda...

naime, bojim se da je uzročnik raspada peraja, ako jest bakterijski, u akvariju...a ako je posljedica tučnjave, opet je bolje da voda sa soli bude novija (kisika radi)...

sretno ribici..i, javi...

da imaš mogućnost karantene, bilo bi najbolje, ali, ovo će, nadam se, upaliti...

kupku inače, ako se ne pojavi poboljšanje, možeš i ponoviti, 3.-4. dan!

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #8 u: Ožujak 15, 2009, 22:25:10 poslijepodne »
Hvala Ti u svakom slucaju  :) nadam se da ce pomoci.

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #9 u: Ožujak 17, 2009, 22:19:16 poslijepodne »
meni ako se ribice povremeno međusobno ozlijede onda tu vrstu odvojim u drugi akvarij, daleko od druge vrste koja ju je napala i bez ikakvih kupki najnormalnije zaraste, tj naraste novi dio repa.to se moze desavati ako se neka vrsta ribica pocne mrijestiti pa malo podivljaju prema ostalim ribama.
recimo skalari su mi se znali međusobno ozlijedit u mrijestu i napuko je rep zenki i nisam ju ni vadio i za par dana je zacijelio, isto je bilo i sa betama, sad za molije neznam jel im tako moze zacijelit rep ali vjerovatno moze.

ovo je u slucaju da je u borbi izgubio dio repića a ako je problem bakterijskog porijekla onda definitivno ovo sto su ti vec preporucili.