Rujan 06, 2025, 12:30:40 poslijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Bozicna nocna mora u Importane Centru  (Posjeta: 1449 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dally

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • bit ce jednog dana...
Bozicna nocna mora u Importane Centru
« u: Prosinac 29, 2004, 10:10:00 prijepodne »

Krenuo sam k svojima na Badnjak i odlucio im kupiti 2 bette (2 akvarija) koje vec dugo pokusavam naci, al u zadnje vrijeme su sve neke jadne, los uzgoj pa nisam bio uspio naci bas onako ljepa 2 borca..

I tako u zadnji cas navratim dolje u importaneu na glavnom k. u onaj zoo shop i vidim 3 prekrasna borca, super boja, duge peraje...
Kupim 2 komada (80kn) stavim ih u torbu oblozenu stiroporom i odmah na vlak. Ribe su putovale 1:40min

U akvarije su stavljene sve po pravilima i bile su ok... par sati.

A onda su oba borca uginula u razmaku od par sati, a da stvar bude gora nakon njih uginuo je i ancistrus i zenka guppya... za sad..

Kasnije sam se sjetio da sam u istom shopu bio i prije tjedan dana i nisu imali boraca, pa pretpostavljam da su ti bili tek stigli tko zna od kud, bolesni, nenavikli na nasu vodu, bez karantene, ljecenja...
Moja je krivica sto u zurbi nisam pitao kad su stigli ni jesu li ok a njihova sto su prodali ribu koja nije bila u karanteni i koja je bila bolesna.

Eto, upozorenje svima da uvijek paze i pitaju.

Al ok, moglo je biti i gore, ovako sam ja izgubio 3 ribe a oni kupca.

Merry Christmas everyone...
\"What I have to say is far more important then how long my eyelashes are\"
~Alanis Morissette~

Offline Dilurekba

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Prosinac 29, 2004, 14:04:00 poslijepodne »

Da ne otvaram novu temu postat cu ovdje.

Bio sam danas u jednom zg pet shopu i stanje koje me tamo docekalo je tako jadno da nemoze biti jadnije. Iguane s nekakvim ranama po sebi iz kojih izlaze nekakve sitne crvene buhice, mrtvih riba ko u prici (uspio sam prebrojati 26 komada i tu sam stao), sve u svemu jakooo zalosno.

Ne razumijem kako im inspekcija ne zabrani poslovanje ili barem prodaju takvih vrsti o kojima se nemogu brinuti na pravi nacin.

Kuzim kad bude jedna mrtva riba u ducanu, jedna izgladnjela i bolesna iguana ali kada to poprimi masovnu pojavu onda je to za plakat.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 29, 2004, 20:04:00 poslijepodne »
a tu prieaš o pet centru ziher :O)!