Kolovoz 03, 2025, 21:26:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: DiY ili kupi akvarij  (Posjeta: 2677 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AkvaristaBiH

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
DiY ili kupi akvarij
« u: Ožujak 09, 2009, 11:54:12 prijepodne »
Pozdrav svima . Par sedmica unazad sam otvorio temu da uzimam akvarij 100x40x40 Vitakraft , pa pitao koje ribe i sve to ali ... Posto imam vise prostora mogao bi uzeti i veci akvariji prije svega mislim na visinu i na duzinu jer nisam nesto ni ogranicen prostorom tako da,a vrijedi i pravilo akvarista sto veci akvarij to bolji, vise prostora  ... Eh sad vagam izmedju dvije strane pa da pitam za savjet :) . Jedna jeste Cayman 110 profesional, a druga rucno radjen akvarij . Za ovu prvu treba napomenuti da vec trazim Cayman 110 nov da kupim ali jednostavno nigdje nema trenutno vec mjesec i vise . Temu sam prvenstveno otvorio zbog ove druge strane . Sta vi mislite koliko su sigurni ti rucno radjeni akvariji kod staklara i ovih izradjivaca akvarija ? Znam oni ce se prihvatit posla u cilju ikakve zarade , a kako ce to funkcionisat , hoce li biti sigurno sto je i najbitnije jer ne bih volio nekih 500 litara vode po stanu  ::) ... ? Mislio sam napravit tako oko 140 sa 58 sa 50 manje vise tu negdje . Gledao sam po forumu ima X ljudi te DiY akvarije,a s druge strane neki kazu da su nesigurni  ... Molim vas za odgovor koliko su ti akvariji sigurni, vasa iskustva i sl... Unaprijed zahvaljum , jos jednom pozz veliki svima  :up:
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: DiY ili kupi akvarij
« Odgovori #1 u: Ožujak 09, 2009, 17:04:59 poslijepodne »
Gledaj i original i DiY ti isto mogu puknuti ili pustiti vodu tako da mislim da nemas velike razlike.Svi moji koje imam i koje sam imao su radjeni kod staklara.Razlika je u samom ljepljenu odnosno urednosti izvedbe,a izgled moze biti identican nekoj marki,za samo ljepljenje zahtijevaj npr sirinu fuge posto si ti kupac,a mislim da sa tim ne bi trebao imati nikakvih problema.Uglavnom nema nista losega u DiY verziji izrade.

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 09, 2009, 17:11:20 poslijepodne »
Pozdrav svima . Par sedmica unazad sam otvorio temu da uzimam akvarij 100x40x40 Vitakraft , pa pitao koje ribe i sve to ali ... Posto imam vise prostora mogao bi uzeti i veci akvariji prije svega mislim na visinu i na duzinu jer nisam nesto ni ogranicen prostorom tako da,a vrijedi i pravilo akvarista sto veci akvarij to bolji, vise prostora  ... Eh sad vagam izmedju dvije strane pa da pitam za savjet :) . Jedna jeste Cayman 110 profesional, a druga rucno radjen akvarij . Za ovu prvu treba napomenuti da vec trazim Cayman 110 nov da kupim ali jednostavno nigdje nema trenutno vec mjesec i vise . Temu sam prvenstveno otvorio zbog ove druge strane . Sta vi mislite koliko su sigurni ti rucno radjeni akvariji kod staklara i ovih izradjivaca akvarija ? Znam oni ce se prihvatit posla u cilju ikakve zarade , a kako ce to funkcionisat , hoce li biti sigurno sto je i najbitnije jer ne bih volio nekih 500 litara vode po stanu  ::) ... ? Mislio sam napravit tako oko 140 sa 58 sa 50 manje vise tu negdje . Gledao sam po forumu ima X ljudi te DiY akvarije,a s druge strane neki kazu da su nesigurni  ... Molim vas za odgovor koliko su ti akvariji sigurni, vasa iskustva i sl... Unaprijed zahvaljum , jos jednom pozz veliki svima  :up:
sljepljen 130x82x55  i 6 mjeseci drži vodu bez problema. :up:

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #3 u: Ožujak 09, 2009, 18:02:11 poslijepodne »
Ma otprilike ti dodje isto...nema neke sredine, samo ako budes kupovao DiY dobro se raspitaj kod koga ces raditi...i dobro razmisli koji ces filter koristiti to ti je najvaznije...sretno
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Dare DM

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Ožujak 09, 2009, 18:37:57 poslijepodne »
Ljepio sam sam akvarij 120*50*50 prije nekih pet godina, još uvijek drži i ribe sretne u njemu! :)

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #5 u: Ožujak 09, 2009, 19:21:39 poslijepodne »
ja sam za kupovni uvijek. ti bar prolaze kontrolu. naravno da i taj može procuriti, al ipak su mi nekako sigurniji od ovih DIY. nemam namjeru riskirat ribice i gomilu štete u stanu zbog manje uštede.
zg centar

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #6 u: Ožujak 10, 2009, 01:15:06 prijepodne »
Ne kontam majke mi pa i jedne i druge lijepe ljudi sada ako nisi strucan kupi gotovi i bog te veselio a niko ti nemoze nizasta garantovat ja sam svoj zaljepio dim 98 x 66 x 25 cm uzak visok vala nema nista gore od ovog tako mi uslovi zahtjevali znaci u njemu je 158 litara vode lijepo sa jaranom nasao dobru podlogu ravnu na sred sobe vala potavio jedan stari cilim i polako selotejp ,silikon i rokaj dio po dio.nakon dva dana iznio ga pred vrata naroko vodom pustio ga 5 - 6dana i eto.
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #7 u: Ožujak 10, 2009, 06:15:31 prijepodne »
lijepio sam... 240l.. i opet cu ljepit sam.. 500l...

ako das nekom da lijepi... trazi ekipu koja ima akvarije.. ti bar znaju sto rade... staklaru ga nebi dao lijepit....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #8 u: Ožujak 10, 2009, 10:34:59 prijepodne »
Hmm ... Ma nije ti to neka ustedjevina , mislim jeste ali ... Dok das covjeku sto bi ti to uradio za materijal , ruke dok naplatis , kvalitetan filter , grijac , rasvjetu . Dodje te nesto manje i nije neka ustedjevina  :P . Samo je meni bitna ta sigurnost . Hajde pogledat cu jos malo da vidim kako to lijepe , mislim daju li kakve garancije  :) . Saljite vi odgovore jer svaki pocetniku dobro dodje , hvala unaprijed  :up:
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline K4q4m3

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #9 u: Ožujak 10, 2009, 15:54:32 poslijepodne »
Ja sam nedavno iskopao jedan akvarij koji je ljepljen osamdeset i neke s prozirnim silikonom od nekih 30 L, također DIY varijanta. Kad je napravljen, bio je u pogonu do 1991.

Nisam bio siguran, al evo, vec je nekih dva mjeseca u pogonu, i nikakvih problema.