Kolovoz 07, 2025, 05:48:23 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Novi sa Juwel Vision 180  (Posjeta: 3634 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zlaki

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 53
Novi sa Juwel Vision 180
« u: Ožujak 10, 2009, 20:48:45 poslijepodne »
Pozdrav svima. Evo i ja natrag među akvariste nakon kojih 15 godina i nekog iskustva sa zlatnim ribicama u 50 lit. Trenutno je akvarij naručen  i stiže za 7-10 dana(može i komentari o odabiru) naravno onaj koji stane iako su želje bile za barem 250 lit. Nadam se da će opremanje i uređenje proći OK a pitanja će uvijek biti a vidim da je forum prijateljski i dobronamjeran. Trenutno čitam nešto o cikliranju pa sko ima nekih savjeta da  ne napravim neku kobnu pogrešku na samom početku kod odabira podloga,bakterija itd., samo dajte slobodno.
Inače sam ga zamislio kao miješanog sa srednje bilja. Ima li tko iskustva sa Juwel Root/Rock 450 pozadinom te preporuka dućana u ZG što se tiće svega od podloga do riba. Unaprijed Hvala ! :)

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
Odg: Novi sa Juwel Vision 180
« Odgovori #1 u: Ožujak 10, 2009, 20:57:16 poslijepodne »
poz ;)
lijepo skini sa početne stranice vodič za početnike i udubi se u to, ak imaš poslije toga još pitanja o cikliranju, javi :D
ja imam rio180 i super mi je akvarij, sve funkcionira savršeno.
a koje ti se ribice sviđaju? što se njih tiče, sve pitaj tu na forumu, ne prodavače jer je rijetko koji stručan i uvalit će ti svašta. nažalost.

najbolji dućani u zg su vili i belugo.
zg centar

Offline Zlaki

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Ožujak 10, 2009, 21:14:27 poslijepodne »
To već čitam i trenutno mi je glavni izvor osim foruma a od riba sam zamislio neke ne prezahtijevne ali atraktivne. Preporuke sam za sada dobio za crvene neonke, zebrice , pristela, rasbora, možda kribenzis od ciklida, neke za dno kao čistaći a pravu kombinaciju namjeravam dobiti od Vas već iskusnih. Kakva je trenutno postava u tvojem Riu ?:up: Inaće već sam vidio da trgovci imaju dobre savjete ali kako napuniti svoju blagajnu.

Offline alleszusammen

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 10, 2009, 21:51:30 poslijepodne »
neonke zahtijevaju dobro zacikliran akvarij, dakle nekoliko mjeseci ih ne bi smio stavljati. ove druge ribice koje si nabrojao nemam pa će ti netko od stručnjaka bolje savjetovati.
ja imam trichogastere (2), od ciklida microgeophagus altispinose (4), sijamske algojede (4), kulije (7), botie histrionice (2) i gomilu ancitrusa.
upravo tako, oni napune blagajnu a ribice :dead:
glavno ti je da paziš na veličinu i zahtjeve riba i njihovu kompatibilnost - ne samo među vrstama nego i među mužjacima i ženkama.
zg centar

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #4 u: Ožujak 10, 2009, 22:07:03 poslijepodne »
prije svega dobrodošao.kako ti je alles rekla pročitaj priručnik,ja sam ga isprintala sebi kad sam počinjala a i danas ga znam pogledati.isto tako u zoo shopu pitaj koji promotivni priručnik kako slagati moj akvarij od sere ili tetre..oba su ti zanimljiva a ujedno su ti navedeni neki primjerci slaganja akvarija i kompaktibilnosti ribica.kad odlučiš koje bi ribice unutra otiđeš na početnu stranu i proučiš pojedine vrste,kako se koja slaže s kojom.ali,imaš još dosta vremena dok ti ribe ne budu plivale.akvarij se prvo pokrene.stavi se podloga i šljunak,zasadi ŽIVO bilje,stavi kamenje,drvo ili šta već hoćeš,samo nemoj kule,gradove,dvorce i ostala plastična čudovišta,upali filter,grijač i rasvjeta (mislim rasveta se pali i gasi 12/12,ne gori 24 sata) i tako praviš fintu da imaš unutra ribice a u biti ih nemaš i čekaš jedno bar 20 dana.tada ti tek idu unutra prvo ribice dna..znači čistači i algojedi..na ribice računaj najmanje mjesec dana od pokretanja akvarija...još jednom dobrodošao na forum
još jednom dobrodošao..

Offline Zlaki

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Ožujak 10, 2009, 22:08:10 poslijepodne »
Vidim da ima krasnih riba koje nisam imao u planu. Kakva su ti iskustva sa trichogasterima? Slike kao prijedlog za uređenje su poželjne! :a034:

Offline Zlaki

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Ožujak 10, 2009, 22:27:36 poslijepodne »
Hvala  nikkka33 ! Znam da ću bez riba biti dosta od punjenja a moram i potražiti te promotivne priručnike, nisam znao da ih dijele. Inače u Pet Centru ko od šale kažu da ribe idu unutra za 10-15 dana maximalno. Planiram svakako živo bilje i bez kića od plastike. Šta je dobro od podloga i supstrata? Da li  pijesak ili nešto krupnije (lava)? Hvala alles. na dućanima, ako stignem ovaj tjedan ću ih obići da malo vidim ! :biker:

Offline kjunno

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 10, 2009, 22:49:01 poslijepodne »
dobrodošao :)najvažnije je da imaš strpljenja,jer u akvaristici brzina nije vrlina a i puno košta.imaš ogroman izbor riba koje su kompatibilne i mogu se držati zajedno u akvariju,recimo udovice,platy,moly,gupy,razne druge tetre.od čistaća ancistrusi su zakon zbog malog rasta a ako im osiguraš kakav izbušeni panj ili špilju možeš računati na podmladak.svakako zasadi što više bilja jer će ti ono u samom početku pomoći uspostaviti ravnotežu akvarija.sretno :D

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #8 u: Ožujak 10, 2009, 23:54:35 poslijepodne »
Zlaki dobrodosao i ugodno se osjecaj... :D Zelim ti ugodno citanje... :up:

Neegooo, malo si nejasno napisao, pa moram pitati... Koliki je taj naruceni aq? Isto 50l? Odatle krecu svi savjeti... :-[
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #9 u: Ožujak 11, 2009, 01:35:32 prijepodne »
pozdrav i dobrodosao Zlaki  :up:

Neegooo, malo si nejasno napisao, pa moram pitati... Koliki je taj naruceni aq? Isto 50l?
jasno pise u naslovu  :-[
Juwel Vision 180L ;)

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #10 u: Ožujak 11, 2009, 02:24:15 prijepodne »
jasno pise u naslovu  :-[
Juwel Vision 180L ;)

:roll: :-[
Tuzlanka u Sarajevu

Offline alleszusammen

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 11, 2009, 11:18:01 prijepodne »
Vidim da ima krasnih riba koje nisam imao u planu. Kakva su ti iskustva sa trichogasterima? Slike kao prijedlog za uređenje su poželjne! :a034:
evo ti link o trichogasterima http://www.zlatnaribica.net/dvodihalice.html ;)
prvo odluči koje ćeš ribice pa po njima uredi akvarij, a što se ideja za uređenje tiče otiđi tu na pdf uređenje akvarija ili vaši akvariji, a ak hoćeš past na gujscu i umrijet od ljubomore onda otiđi na http://www.aquatic-eden.com/2008/10/ada-international-aquatic-plants-layout.html :D
zg centar

Offline Zlaki

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Ožujak 11, 2009, 15:59:26 poslijepodne »
Hvala još jednom svima na dobrodošlici, a ovaj link je stvarno da čovijek postane ljubomoran jer ovako uređeni akvariji su supeeer :klap: :klap: :klap: ! Znači uzori su tu sad još živce na tregere dok oprema ne stigne a možda prije ubacim i farbanje dnevog boravka da akvarij više ne mičem zbog toga.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #13 u: Ožujak 11, 2009, 16:49:10 poslijepodne »
To je definitivno pametna ideja! :up: Micanje aq nije bas zgodno... :roll:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #14 u: Ožujak 11, 2009, 21:34:10 poslijepodne »
evo ti link o trichogasterima http://www.zlatnaribica.net/dvodihalice.html ;)
prvo odluči koje ćeš ribice pa po njima uredi akvarij, a što se ideja za uređenje tiče otiđi tu na pdf uređenje akvarija ili vaši akvariji, a ak hoćeš past na gujscu i umrijet od ljubomore onda otiđi na http://www.aquatic-eden.com/2008/10/ada-international-aquatic-plants-layout.html :D

nisi fer aless :'(