Srpanj 20, 2025, 23:37:48 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi ciklidni  (Posjeta: 2879 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DogmaX

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: Novi ciklidni
« Odgovori #25 u: Ožujak 05, 2009, 11:07:08 prijepodne »
U sustini ispada da je Vili "Ciklid Shop". Zbilja sam pocetnik i jos se mucim s latinskim imenima (kad napisete neko ime, procedura je "copy" i "paste" u Google, pa cekam slikicu ;) ). Iskreno, imam samo dobra iskustva u Viliu jer sam tamo kupio cijelu opremu za svoj aq i cak su mi dali popust na kolicinu kamenja.
Nego, ispravite me ako grijesim, cini mi se da u petshopu u tim mixevima mozete naci i neku rijeđu vrstu ciklida ili je sve to vise manje isto?

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #26 u: Ožujak 05, 2009, 11:21:05 prijepodne »
  cini mi se da u petshopu u tim mixevima mozete naci i neku rijeđu vrstu ciklida ili je sve to vise manje isto?

mislim da ne, jer rijedje vrste, tj rariteti kojih nema puno su dosta skuplji od uobicajenih ciklida, cak cjena zna biti neusporedivo veca , za 1 mrijesni par i po 200-250 eura!!
u mixevima se zna sta se kupuje, sarenilo boja za akvarij!!!
ako zelis kvalitetnu i rijetku ribu za to ces morati otvoriti kesu i preko granice!!! :D :up:
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline deus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • bili smo i u goroj situaciji pa nismo nasli izlaz
« Odgovori #27 u: Ožujak 05, 2009, 12:56:33 poslijepodne »
ja se u potpunosti slazem sa 206turbo...na zalost, mora se preko granice (iako ja bas ne bih rekao da se treba silno odrijesiti kesa, osim za put...jer ja svoje raritetne i f-1 ribe nisam placao nesto narocito skuplje, mozda mrvicu. za primjer, altolamprologuse,  i compressicepse i calvuse sam platio manje nego sto kostaju kod nas, a zna im se geg. podrijetlo i f-1 su). zapravo, zalosno je da je vili najbogatiji ciklidima (nije da sada ovdje umanjujem njihov trud i nastojanje), zalosno zato sto niti oni ne obiluju bas nekim vrstama. vrti se 5-6 vrsta i to je to. takodjer, kod njih ces rijetko naci da je naveden bas varijetet odredjene vrste...dakle, naci ces da pise altolamprologus compressiceps, i to je to. a ako zelis ipak drzati ciste linije, mislim da je bitno naglasiti geografsku varijantu. takodjer, ne znam od koga nabavljaju, ali kvaliteta ribe me bas i ne odusevljava. kazem, ne zelim raditi antireklamu, i dalje su daaaaleeeko najbolji sto se tice hrvatske, ali bas kako rekoh...upravo je to zalosno.
« Zadnja izmjena: Ožujak 05, 2009, 13:02:47 poslijepodne od deus »

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #28 u: Ožujak 05, 2009, 18:23:33 poslijepodne »
istina, vidis neznam za tanganjikance, ali za malawi pratim uglavnom haplochromise, na vanjskim lager listama su cjene od otpilike oko 35-40 eura komad i to mlade ribe!!! da se razumimo govorim o raritetima i malo rijedjim ribama!!!
npr placidochromis sp. jalo dodje oko 40-50 eur,neki mylochromisi isto otprilike!!!
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........