Ja samo mogu reći da sam već toliko toga naučio čitajući ovaj forum,a najviše zahvaljujući dobrim ljudima koji su me do sad usmjeravali u tome te odgovarali na vjerovatno već njima dosadna i stotineputa postavljana pitanja!

Bez njih sigurno ne bi u tako kratkom roku ni znao sve ovo što sad znam,a ne znam još "ništa"!

Jedino mi je žao što nisam prije počeo švrljati po netu te bar malo ranije otkrio ciklide i svoju želju da baš njih želim držati u svom akvariju,jer bio onda moj akvarij(koji je prvobitno u mojoj zamisli trebao biti biljni i već je kao takav bio izrađen i čekao odabir riba) bio sigurno savršeniji i prilagođeniji u nekim pogledima baš tim ribama.
S druge strane možda to baš tako i treba biti jer je to moj prvi akvarij i na njemu se učim i usavršavam, te vjerujem da je većina nas počinjala baš tako nekako istim putem pa tek nakon bar godine ili više iskustva složila(po sebi) savršen akvarij,svaka čast iznimkama kojima skidam kapu.

Naravno da sam onda listajući po forumu skužio koliko je moj akvarij "mali" i "jadan" prema nekim drugima....te odmah u početku postao pomalo nezadovoljan svojim.
No isto tako danas mislim drugačije,da je moj prvi akvarij bio neka mrcina od 800l ili više i da sam se štreberski nafilovao svim informacijama te posložiio ga tip top(svijetla,filtracija,pozadina,odabir riba,sistam kap po kap,raritetne ribe i dr),vjerovatno mi se ne bi dalo ni radit još jedan novi.Ovako sam već skroz napaljen i na jesen već znam da će u malu sobu doć jedan od oko 400-450 lit,a poslije tko zna što još šta i gdje...
U biti sam nakon malo promišljanja i gledanja po netu i skužio da ovi "mali akvariji" od 250-450l,pa i manji imaju meni neku svoju posebnu draž i daju se posložit jako dobro i radije ću imat jednog dana 3-4 manjih akv. te samim time i sve ciklide koje želim u njima i da svakom od njih priuštim što je moguće bolje uvjete nego jednog mrcinu i to je to...
Neka se ne uvrijede ovi s mrcinama koji imaju kuće ili mnogo prostora di ih već mogu stavit

,to je samo moje trenutno mišljenje jer živim u stanu.

Ustvari kad bolje pogledam malo,mislim da svako tko započne sa ovim ludim ciklidma bez obzira na veličinu akv. i na svoje mogućnosti vjerovatno počne bolovat od poznatog sindroma još jedan akv. i to je to,ustvari samo još ovaj i još jedan i to je sad zadnji akv....................hm!
Poznato!?
E baš zbog toga mi je drago da sam krenuo s ovim ribama i ovim ljudima,jer da sam krenu s biljnim.....teško da bi razmišlao ovako!
Ljudi Veliki Pozdrav,sve vas volim,idemo dalje...(i dr.Ivo Sanader)!
Ha-ha-ha!

morao sam ovo ubacit mada ne pratim politiku uopće,da ne misli netko da propagiram HDZ ili tako već nešto...