Srpanj 15, 2025, 13:02:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: glossa  (Posjeta: 3738 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: glossa
« Odgovori #25 u: Siječanj 05, 2009, 22:34:09 poslijepodne »
Za ove JBL znam da su isključivo za doziranje preko korijena i jako dugo traju, kada staviš pod korijen slijedećih šest mjeseci si miran. Moraš samo računat na to da je kod nekih biljaka korijenje jako veliko pa ih treba staviti više.
em ti...a ja još to prepolovio neke jer mi se činilo to ogromno.....
negdje sam ostavio cijelu.
Jesi li probao to? koristi li što?

koliko sam ja skontao...Ludigia mi se proljepšala,nema više malenih rupica...i Echinodorus poludio...al sad ne znam jel zbog tekućeg gnojiva i izmjene vode ili od toga..
ali corymbosa..hm hm...čudno raste...listovi su imali male točkice...sad mladi nemaju ali odrasli listovi...nema pomoći...doduše nije enki problem jer ja to konstantno režem da ne zaklanja svjetlo ostalima.....

ako je željezo! kako je to moguće? da sam imao staghorn idalje ju imam...iako puuuno puno manje...a ona se javlja kad ono?kad ima viška željeza...ili sam ja to nešto zabrijao.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Siječanj 06, 2009, 00:02:48 prijepodne »
kod korimbose je problem vjerojatno što mladi listovi uzimaju potrebne hranjive rezerve starijim listovima (pretpostavljam), pa zato stariji propadaju. Najvjerojatnije ti fali neki od makroelemenata u akvariju. Staghorn se ne javlja zbog povišenog željeza već zbog viška nitrita (nisam ziher- uglavnom NO2, a to je najčešće ili zbog viška hrane ili ugine neka ribica, pa ju ne izvadiš. Višak željeza uzrokuje končastu algu najčešće...

Ja sam tek nedavno počeo koristiti ove tablete i vidi se pozitvni pomak na bilju. Uglavnom mi je podloga u potpunosti istrošena tako da ću je morati mjenjati, ali tablete trenutno spašavaju stvar.

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #27 u: Siječanj 06, 2009, 12:48:20 poslijepodne »
filamentous ilitiga končastu algu imam...malo sam se zabunio sorry...
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=25395.0

toga imam...ali svakim danom sve manje....od kad sam uzrok izbacio(staru mahovinu koju sam dobio sam kozicama....uopće nisam imao nikad problema sa tom algom..bili su končići a ja mislio da je to..šta ja znam..trula mahovina stabljika il šta već....tupson!

ručno uvijek maknem zajedno sa kamenčićem,imam glosse pa baš tamoo vole...to ne kužim(eto nije offtopic loool! spomenio sam glossu)
ali svaki dan pregledavam...
 na biljke se više ne hvata...hvala Bogu....

koja je cijena tih tableta? ja ne mogu nabavit u DU..pa bi možda mogli nešto skemijat da nekom pošaljem lovu...ili..šta ja znam...

N.multifasciatus
 Cayman60

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #28 u: Siječanj 06, 2009, 13:00:03 poslijepodne »
te tablete su ti pakovanje od 20 komada nešto manje od 50 kn. Poprilično su skupe... al su i djelotvorne. Možemo se dogovoriti da ti ih pošaljem nekako busom ili HP-om, pa mi sam staviš lovu na žiro i to je to. Ak ti još nešto treba slobodno piši na pm pa se dogovorimo.

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #29 u: Siječanj 06, 2009, 14:37:32 poslijepodne »
te tablete su ti pakovanje od 20 komada nešto manje od 50 kn. Poprilično su skupe... al su i djelotvorne. Možemo se dogovoriti da ti ih pošaljem nekako busom ili HP-om, pa mi sam staviš lovu na žiro i to je to. Ak ti još nešto treba slobodno piši na pm pa se dogovorimo.
e može može..imat ću pitanja!  :klap: :up:
dogovorimo se,nije problem :up:
ma poštom je najlakše tako neke male stvari slat. :up:

p.s. isprika za off topic! :-[ :(
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline katarina3

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: nis srbija
« Odgovori #30 u: Veljača 28, 2009, 09:51:09 prijepodne »
Veliki mi je problem da posadim glossu .Imate li neki savet? :roll:

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #31 u: Veljača 28, 2009, 10:15:59 prijepodne »
he,he,he...
Pikaš je po dva listića pincetom,malo ukoso.Ukoliko imaš ribe dna,teško da će opstati jer će isplivavati.Nadalje,trebaš imati dobru rasvjetu i CO2.Sretno!

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #32 u: Veljača 28, 2009, 13:51:50 poslijepodne »
Pokusao sam rukom al na kraju sam je sadio i sa rukom i sa pincetom..isto sam 1.puta sadio i ispalio glavom..srecom ancistrusica nije pocupala..a sad kad se primila raste savrseno,uopce nebih rekao da je zahtjevna biljka,ali je zahtjevna za sadnju..pa i za odrzavanje..ali ni to ni problem.
N.multifasciatus
 Cayman60