Studeni 07, 2025, 22:14:34 poslijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: Obican jadranski 180.l.sa unutrasnjim filterom  (Posjeta: 1182 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vecoo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
Obican jadranski 180.l.sa unutrasnjim filterom
« u: Veljača 21, 2009, 21:47:48 poslijepodne »
Imao sam nekada slatki akvarij i bilo je sve 5.ali dosadilo,obicno. Ubacio sam more pjesak i škreape (kamen) imam 2 škarpine 2tremule(drhtulje)i 2 male orade. sve su sretne i zadovoljne ali mi se voda nemoze vise razbistriti iako sam mjenjo more redovito -? Filter je integrirani i stavio sam unutra dvije manje pumpe i samo onu finu vatu. greska? ali do sada je bilo sve ok. sta sada a a a ? hvala unaprijed
Nisam umisljen samo sam realan

Offline akvarista-zg

• Punopravni član
  • **
Odg: Obican jadranski 180.l.sa unutrasnjim filterom
« Odgovori #1 u: Veljača 22, 2009, 03:37:19 prijepodne »
Pa mislim da ti problem mutne vodi nije tehnicko-tehnoloske prirode, znaci da u vodi ne pliva nikakvo sitno smece koje bi stvaralo vizualno zamucenje, tak da to neces rijesit nikakvim finim vatama u filteru.
Problem ti je po mojem bioloske prirode, nabavi zivi jadranski kamen koji ces staviti u akvarij i obavezno nabavi skimmer pod hitno ako ga vec nemas,probaj zamijeniti pola fine vate u filteru sa vrecicom aktivnog ugljena, i kao zadnje postoji mogucnost da su ti ribe prevelike za 180 litara (kolike su ti te ribe), pogledaj malo na forumu postove o zivom kamenu i bioloskoj filtraciji u morskom, i na kraju taj kamen koji si stavio unutra mozda ne smije direkt iz mora u akvarij-mislim da se treba lijeciti a o tome ce ti drugi vise napisati.....sretno

Offline vecoo

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Veljača 22, 2009, 12:17:27 poslijepodne »
male su 10 cm.

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 22, 2009, 13:04:07 poslijepodne »
Morska filtracija ne radi na isti način kao i slatkovodna, tak da je ovo kaj ti se dogadja sasvim normalno jer filtracija ne funkcionira, na žalost.

Mozda mozes i sam nekaj napraviti ak nabavis zivog kamenja 10-tak kg i jaku stream pumpu koja ce raditi protok kroz kamen koji u tom slučaju vrši biofiltraciju vode.
Ak ima ribara s kočama u blizini Pule, probaj otići tam gdje vade kamenje iz mreža, tam trebaš naći kamen koji je lagan i porozan, nastao rastom koralja.
Taj kamen lako zaživi i počne funkcionirati kao filter ako imaš pumpu koja će tjerati vodu kroz njega.

Vidi malo po forumu, tu ti je i jedan link koji nije baš idelalan ali govori o zivom kamenu, i to razlike izmedju tropskog i jadranskog.

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=19609.0

Offline vecoo

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Veljača 23, 2009, 00:35:23 prijepodne »
Evo odlucio sam pokloniti ribice dok ne sredim akvarij kakav zelim i kako treba. Naucili ste me puno na ovom forumu hvala svima. :klap:    Nadam se da cu iznenaditi i sebe i vas.