evo, da predstavim svoj novi tank...dakle, rijec je o kocki dimenzija 80x80x60 + cca 100l sump. rasvjeta jos nije slozena do kraja, a s vremenom ce mozda i inicijalni setup dozivjeti promjene...za sada mi je najvaznije da je kvaliteta vode odlicna. u akvarij su prebaceni cyathopharynx foai "sibwesa" 7 komada, callochromis melanostigma "uvira" 10kom te eretmodus cianostictus "kigoma orange", prezivjela zenka...muzjak je uginuo dan nakon sto je stigao iz njemacke

i sada kada gledam zenku, place mi se...odusevila me ta riba! prezanimljiva je...i citav setup je bio njima podredjen...eh. akvarij trenutno osvjetljava samo jedna mala neonka, zato i je ovako mracno sve...plus, fotic je koma. sto se filtracije tice, kao sto rekoh, tu je sump, jer je ova kocka inicijalno namijenjena morskoj akvaristici, ali eto, zavrsila je kao tanganyika...i moram priznati da sam prezadovoljan kako to funkcionira...pumpa je protoka 2000l/h, preljev se brine da na povrsini nikada nema filma, strujanja su poprilicna (takodjer jako odgovara eretmodusima

). razlog za ovakav izbor ekipe je taj sto sam sada u 800l ostavio izrazite mesojede, a ovdje stavio biljojede i one osjetljivije na prejedanje...iako foai nisu tako podlozni bloatu, opet, nisam htio riskirati...callochromisi u biti nisu biljojedi, ali su osjetljivi na prejedanje...za eretmoduse mislim da ne trebam niti govoriti...cak navode da su podlozniji bloatu od tropheusa. eto...uz ovo prilazem i ocajne fotke...ocajan fotic uz slabu rasvjetu i eto ti koma slika

no, otprilike cete dobiti ideju