Srpanj 21, 2025, 16:39:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Smeda+zelena alga.  (Posjeta: 889 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline octopus2020

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Smeda+zelena alga.
« u: Veljača 16, 2009, 16:56:43 poslijepodne »
U zadnja 2 tjedna mi se stvorila smeda alga po pozadini i kamenju a i vidim da se i zelena pocela polako nakupljati.Mislim malo algi je ok ali ove smede su petjerale.Ugasio sam svjetlo na 2 dana i nista.Jedino sam koliko toliko rucno ocistio.Inace pise da se javljaju kad je obicna zarulja ali kod mene je suprotno.Kad sam stavio neonke daylight 2x18 par dana nakon toga su se nakupile.E da li je sad to slucajnost ili..I jos je razlika da sam izvadio aktivni ugljen pa ne znam da li to ima kakve veze isto.Inace akv je 130 l ima 4 malawca unutra.Akv je star 2 mjeseca,tjedno mijenjam 10-15% odstajale vode.Sta da napravim da ih se rijesim?I najvaznije me zanima da li skode ribama i u kolikoj mjeri?

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Odg: Smeda+zelena alga.
« Odgovori #1 u: Veljača 16, 2009, 17:04:42 poslijepodne »
ribe ce ti biti zahvalne na algama...
mjenjaj tjedno 30% vode ;)

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Smeda+zelena alga.
« Odgovori #2 u: Veljača 16, 2009, 21:35:46 poslijepodne »
U zadnja 2 tjedna mi se stvorila smeda alga po pozadini i kamenju a i vidim da se i zelena pocela polako nakupljati.Mislim malo algi je ok ali ove smede su petjerale.Ugasio sam svjetlo na 2 dana i nista.Jedino sam koliko toliko rucno ocistio.Inace pise da se javljaju kad je obicna zarulja ali kod mene je suprotno.Kad sam stavio neonke daylight 2x18 par dana nakon toga su se nakupile.E da li je sad to slucajnost ili..I jos je razlika da sam izvadio aktivni ugljen pa ne znam da li to ima kakve veze isto.Inace akv je 130 l ima 4 malawca unutra.Akv je star 2 mjeseca,tjedno mijenjam 10-15% odstajale vode.Sta da napravim da ih se rijesim?I najvaznije me zanima da li skode ribama i u kolikoj mjeri?

Isti problem sam ja imao u bivšem set up, uz daylight lampe algi je bilo kakve ti srce želi :P
Saqd sam sve proimjenil i stavil samo 1x15w power glo od 18000K plus reflektor i nadam se da bu ok :up:
Alge iz prijašnjeg setupa nisam mogel uopće spriječit (mada se nisam ni trudil previše, a i aq mi je bil prenapučen), danas baš stavil prve ribetine u svoj corydorase i sijamskog algojeda čul sam da je on jako koristan u borbi protiv takovih sranja :up: