Srpanj 21, 2025, 17:20:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Chondrici....  (Posjeta: 2741 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vrba73

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Chondrici....
« Odgovori #25 u: Veljača 10, 2009, 10:50:00 prijepodne »
kao sto rekoh, slobodno se javite koga god zanima...
A sto se tice ovih mojih frendova u Austriji, nije to stvar kolicine zmija koju imaju... jer realno, svako moze otici na par sajmova u Austriji ili Njemackoj i u vrlo kratkom vremenu i za relativno malo para imati kolekciju od stotinjak i vise zmija.  To fakat nije problem.  Stvar je u tome koje zmije tj gmazove imas i sta s njima radis?!  U smislu da li si samo nabavio nekog rijetkog gmaza ili si ga uspio i odrzati zivog i zdravog? Uspio ga pariti?  E to je pravi izazov! Kod tih mojih prijatelja nije stvar kolicini zmija nego cinjenica da imaju neke vrlo rijetke zmije i gmazove koje vrlo uspjesno iz godine u godinu uzgajaju.  Konkretno taj moj frend (ime nije bitno) je jedan od zasiguno najvecih strucnjaka za zmije na svijetu u smislu drzanja zmija.  Covjek ima preko 50 godina, od rodenja je okruzen sa zmijama i gmazovima. Njegov otac se takoder bavio zmijama, dapace, cak je jedna zmija dobila znanstveno ime po njegovom ocu...
I on zivi od zmija! Nije diler, nego uzgaja stvarno vrlo rijetke zmije. Jednom smo ja i par frendova koji ga takoder znaju cak puno duze nego ja racunali od prilike koliko zaradi samo od prodaje zmija godisnje - znaci samo bebe iz uzgoja koje proda godisnje - dosli smo do cifre od cca 100.000 eura!!!
Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja

Offline El Djapo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
Odg: Chondrici....
« Odgovori #26 u: Veljača 10, 2009, 14:20:17 poslijepodne »
Pa dobro, ipak je to "Zapad", i tamo je to legalizovano tako da on u principu može i da uzme kredit
pa kupi neku retku i skupu vrstu, a verujem da je njemu i tata ostavio dobar deo kolekcije...

Umetnost je krenuti od nule i napraviti nešto, kao što si ti na primer uradio, i sve to drhteći
da će kreteni od političara sutra izglasati neki retardirani zakon koji će sav taj trud, uloženi
novac i ljubav baciti u vodu...

Slažem se sa tobom da je sve to jedan veliki izazov, ali bih takodje dodao da je to bolest zavisnosti
jer ti u principu nikad nije dosta i nikada nisi zadovoljan količinom zmija koju imaš, pa bi uvek hteo više...