Srpanj 16, 2025, 13:22:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: preprava juwela 125 i male karantene  (Posjeta: 1174 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline željo 1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
preprava juwela 125 i male karantene
« u: Veljača 07, 2009, 17:35:28 poslijepodne »
eto i  ja nakon 2 godine sam isao raskopati veliki akvač jer mi je dosadila ondašnja postava.
prije je bio tamni pjesak na vrhu dok sam sada stavio srednju granulaciju bjeloga.
uglavnom sve sam izbacio van(sačuvao kojih 40 litara stare njegove zaciklirane vode)i temeljito ga isprao sa cistom vodom...
uglavnom ponovo sam stavio substrat za biljke pomiješan sa lavom i onim kuglicama protiv nitrita(mislim)
na to sam stavio sloj kojih 3-4 cm finog zutog kvarcnog pijeska i na vrh 4-5 cm bjelog
za biljke neznam koje su unutra ( jedino sam zapamtio anubias)
nabavio sam  si i 2 drveta ali jedno mi pliva pa sam ga morao i malo ukopati
sa valisnerijom  sam nekako kamuflirao filter da ne upada previše u oči i neka biljka isto ispred ali neznam kako se zove( to cete mi vi bolji znalci znati reć :-[
a sada PEH
dok sam ispirao sitni pjesak u kupaoni nisam primjetio da mi je sijamski algojed skočio van i dok sam ja vidio on je vec jadničat zaplivao leđno :punch:
kasnije jos jedan glupi peh
stvarno sam ljut na sebe sada
kad sam ribe pohvatao van stavio sam ih u jedan veci lavor i ubacio grijač bez da sam ga prethodno smanjio( 2 limun tetre nisu prezivjele kuhanac) :'( :'(
sasda su nutra preostalih 4 limun tetre 8-9 platija  2 plechića od 13 i 17 cm.... ja bi ih udomio nekom ko ima veci akvač ali stara i cura nece ni da čuju.... i od nedavno sam nabavio onog malog brkatog čistača neki bla bla dontus

sada mali (KARANTENA)nema hranjive podloge vec samo fini na dnu i  bjeli na vrhu pjesak
ubacio sam isto jedan korijenčić tek da malo digne izgled i 3 biljćice koje su bile u ovom velikom
od ribica nutra su  za sada 4 neonke( dobio ih na poklon) 3 gupi cure i 1 dečkić i onaj čistač koji izgleda kao pčelica:) i mali milion mladih gupija

sad cu uvaliti slikice ako uspijem
pa bacite komentare ... i kritike dobro dosle 
a za veliki moze i kakva ideja kamo bi mogao sta promjeniti tj premjestiti
rijeka - mlaka

Offline željo 1

• Punopravni član
Odg: preprava juwela 125 i male karantene
« Odgovori #1 u: Veljača 07, 2009, 17:37:50 poslijepodne »
druga slikica je velikog juwela
rijeka - mlaka

Offline željo 1

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 07, 2009, 17:39:59 poslijepodne »
eto znao sam da cu zeznuti slike...
pa molim  moderatora ako se moze to nekako preurediti da nisu takve neg da budu normalne veličine bez da se mora skrolati :roll:
rijeka - mlaka

Offline ...bl@cky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #3 u: Veljača 08, 2009, 12:16:23 poslijepodne »
mali baš dobro i ne vidim ali iz velikog definitvno izbaci onu amforu koja ti narušava cijeli setup
Nin/Zadar/Hrvatska