Srpanj 08, 2025, 12:57:41 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Masnoća na površini vode  (Posjeta: 2743 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tropik

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
Masnoća na površini vode
« u: Siječanj 20, 2009, 08:10:25 prijepodne »
Poz svima,
Kako sam i novi u svemu tome trebao bih pomoć, naime prije dva dana (akvarij aktivan od 8.01.2009) pojavila mi se nekakva sitna masnoća ali SAMO na površini vode  :(.
Da li je to normalna pojava faze cikliranja ili neki drugi  :devil:??
Inače, voda je besprijekorno čista i tu masnoću vidim jedino kad gledam od dna akvarija prema vrhu  :roll:, a kad dignem poklopac ništa se ne vidi, pa sam zbunjen :roll:..
Pročitao sam negdje da je to zato što akvarij nema Overflow (btw filter je Hang on Aquaclear 30, tank cca 100 lit tropski - sve je napravljeno step by step i u tanku još nema riba)
Kaj da radim?
Hvala

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
Odg: Masnoća na površini vode
« Odgovori #1 u: Siječanj 20, 2009, 08:33:36 prijepodne »
To je normalno u fazi cikliranja, nemoj se zabrinjavati, proći će... I da, bilo koja vrsta overflowa, odnosno u slatkovodnoj akvaristici češće korištenog surface skimmera bi to u potpunosti čistila s površine, no možeš djelomično tu masnoću razbijati i pomoću mjehurića zraka ili tako da okreneš mlaz vode iz filtera prema površini.
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #2 u: Siječanj 20, 2009, 10:18:18 prijepodne »
dobro došao na forum i u akvaristiku.šta se tiče masnoće kako ti je mastino rekao namreškaj vodu i proći će.malo mi je zazvučalo u ušima tvoja rečenica u akvariju još nema riba.normalno da ih nema i ne smije ih niti biti.pročitaj vodič za početnike,za tri tjedna ubaci čistače i tek nakon toga mogu ići prve ribice.dobrodošao

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #3 u: Siječanj 20, 2009, 11:01:56 prijepodne »
inače to nije nikaj opasno samo malo čudno izgleda, pa koliko ćeš tome davati važnosti, toliko će te bosti u oko  :a030:
Varaždin...

Offline Tropik

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Siječanj 20, 2009, 15:30:13 poslijepodne »
Hvala na odgovorima, a Niki - poruka cilj mi je gledati ribe kako plivaju  :), a ne da ih gledam potrbuške... :D
Pročitao sam "svu" dostupnu Hr literaturu vezano za tropske akvarije kao i vodić za početnike pa sam upućen u fazu cikliranja i nabavu riba... :up:, kao i hrpu odgovora i pitanja na najboljem forumu za akvaristiku "ovom našem"  :up:!!
Poz
p.s. reče mi jedan akvarista da je moguće ako sam koristio bio kulturu, a nisam nastavio još dodavati tijekom par dana da bi i to moglo biti, a u pravu je zaboravih dodavati... :-[
Probat ću sa savjetima, pa ćemo vidjeti
Hvala svima još jednom!

Offline njezni

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 62
  • Zagreb, Dubrava
« Odgovori #5 u: Siječanj 20, 2009, 16:45:43 poslijepodne »
Mreškanje   :up: Welcome  :D
I love ribeki